Igyekeztünk még időben megcsinálni a baromfi virsli tesztet, hogy támpontként szolgáljon majd a nagy szilveszteri virsliszezonban. A baromfi virslik között is nagy a minőségi különbség, ezért voltunk kíváncsiak erre a ...

Igyekeztünk még időben megcsinálni a baromfi virsli tesztet, hogy támpontként szolgáljon majd a nagy szilveszteri virsliszezonban. A baromfi virslik között is nagy a minőségi különbség, ezért voltunk kíváncsiak erre a ...
Talán mi magyarok a saját magyar konyhánk után az olasz konyhát szeretjük a legjobban. A tésztaételek között az egyik legjelentősebb mértékben a bolognait fogyasztjuk. arra voltunk kíváncsiak, hogyha kevés időnk van, akkor melyik ...
Bár a gyermekek kedvence, de azt figyeltük meg, hogy aki gyerekként szerette a gumicukrot, az felnőttként is tovább fogyasztja. Legalábbis az Egyesületünk tagjai és a kóstolók így nyilatkoztak. A gyerekeknek mindenképp, de a ...
A gyerkőcök azért szeretik a nuggetset, mert a kis falatkákat gusztábbnak találják. Mi felnőttek is nagyjából ezért szeretjük, de nem mindegyiket és már kicsit felturbózva, mondjuk chili szószba mártva. Szinte minden boltban ...
A merlot az egyik leggyümölcsösebb ízű vörösbor, nagyon jó textúrája van, ami azt jelenti, hogy a fajtabor nagyon jól iható. Nem véletlen, hogy Magyarországon a hatodik legelterjedtebb szőlőfajta, kíváncsiak voltunk, hogy milyen ...
A szamócás tea ez egyik legkedveltebb íz a teák között, így most vakteszteltük a hazai üzletekben kapható portfóliót. A vaktesztünk személyes tapasztalata, hogy egy kóstoló által rendszeresen fogyasztott márka is végezhet a ...
A méhek késő tavasszal és egész nyáron azon dolgoztak, hogy nekünk, most a tél közeledtével legyen fincsi mézünk a kedvenc teánkhoz. A szorgos méhek csak jó munkát végezhettek, de mi kíváncsiak voltunk, hogy a boltokban kapható ...
Hogy milyen megkóstolni 35 különféle kávét és értékelni őket? Nagy kihívás. Ez a tesztünk tartott eddig az egyesületünk történetében a legtovább. A 13 kóstolónak összesen 455 kapszulából főztünk kávét, amely mennyiség ...
A tej az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk. Felhasználása széleskörű: isszuk magában, kakaót készítünk belőle, tejszín helyett a kávéba is beletesszük, pudingot fűzünk vele, ráöntjük a reggeli müzlinkre és még ...
A kenőmájas a leggyakrabban fogyasztott hús és májtartalmú szendvicskrém. Mi most a hagymás májasokat kóstoltuk végig, mert ezeknek az íze háziasabb és intenzívebb. Ebben a termékkörben találhatóak olyan májasok, pástétomok, ...
Disznóvágás nem képzelhető el disznósajt készítés nélkül. Illetve elképzelhető, de nincs értelme, hiszen ez a hústermék olyan egyedi ízű és állagú, hogy aki megkóstolja, nagy valószínűséggel meg is szereti. Igazi ízbomba, ...
Mindenki ismeri a történetet, ami a bátor hajósokról szól, akik a hosszú felfedezőutakra savanyú káposztát vittek magukkal, hogy megelőzzék a skorbut (C-vitamin okozta hiánybetegség) kialakulását. Ma pedig a legfinomabb káposztás ...
Nagyon kedveljük az érettebb sajtokat, ezért is vakteszteltünk 18 kemény sajtot, hogy érezzük a különleges illatokat és egyedi ízeket, amit az érlelés során kapnak, hiszen az érés folyamán sajtok víztartalma egyre csökken, míg a ...
Az instant tészta ételek jó része 3 perc alatt elkészül és csak forró vízre van szükségünk. Mint minden készételnek, ennek is előnye, hogy pontosan tudjuk, mennyi kalóriát tartalmaz egy teljes adag. Most, a legfinomabb ...
Az egyik legelterjettebb szőlőfajta Magyarországon a kékfrankos és ennek megfelelően nagy különbségek tapasztalhatók a különböző borvidékek kékfrankos borai között. Minket legjobban a változatos textúrája, állaga lepett meg: ...
Szeretjük a változatosságot a fűszerek terén, mert izgalmasabbá teszik akár egy húsétel, akár köret vagy saláta ízét is. A fűszerkeverékek ebből a szempontból nagyon jók, bár nem könnyű megtalálni, hogy a saját ...