A karácsonyfa feldíszítése egy meghitt családot összehozó örömforrás. A gyerekek imádnak aggatni a fára különböző díszeket, gömböket, csengettyűket. A hófehér díszek a havat idézik meg a fára, akkor is ha kint nincs is hó. Ennyire a hó színére emlékeztető díszt nem találtok a boltban, mint aminek a receptjét most megosztjuk veletek.
A recept mindössze 3 összetevőből áll:
Kukoricakeményítő (fehér): 2 dl
Szódabikarbóna: 2 dl ( ez por, így a 2 dl poharat tele kell tölteni)
Víz: 2+1/4 dl
Elkészítése:
A hozzávalókat összeöntjük egy edénybe és lassú tűzön kevergetni kezdjük. Fontos, hogy csomómentes legyen. Először tejszerű állapotú lesz, miután eloldódtak a hozzávalók a vízben. Utána elkezd rogyogni, majd lassan eléri a tejbegrízszerű állapotot. Akkor kész, ha olyan masszává áll össze, mint a kenyértészta.
Ezután szedjük ki egy tálba és azonnal takarjuk le egy nedves kendővel, nehogy kiszáradjon. Meg kell várnunk, amíg kihűl, mert csak úgy lehet vele dolgozni.
Amint kihűlt, elkezdhetjük kinyújtani, ugyanúgy, mint a pizza tésztát. Figyeljünk rá, hogy egyenletes legyen a kinyújtott anyag vastagsága, mi a 3-5 mm vastagságot javasoljuk, így kevésbé törhet el.
Ezután szaggatóval kivághatjuk a formákat. Hogy milyen alakú legyen, ezt Te döntöd el, végtelen a lehetőségek tára. A kicsik is jöhetnek a pecsételőjükkel :) Vagy a házikedvenc is belemancsolhat :) Gondolatébresztőként itt van néhány lehetséges forma. Ne felejts el kis lyukakat hagyni a felakasztáshoz!
A száradási idő minimum 24 óra, de ha vastagabbat csinálsz, akkor ennél több is lehet. Szobahőmérsékleten szárítsuk, ne próbáljuk sütőben vagy fűtőtesten gyorsítani a szárítást, mert megrepedezhet. Érdemes kivárni ezt az időt, hisz a végeredmény csodálatos és a sikerélmény megfizethetetlen.
Kiszáradás után festhető is, íme, néhány kép:
Nem baj, ha nem lesz tökéletes, mert ez ennél többről szól: együtt a család, ügyködünk, nevetünk :)
Várjuk a kommentedet.