2 utált szó: Megtakarítás és Fogyókúra. Közös a sikerük kulcsa!

Ugyanaz a sikerük és a buktatójuk is

2016.dec.01.

Nem a megvonásra gondolok, nem ez viszi sikerre szerintem a fogyókúrát, se a megtakarítást. Én inkább a matekot helyezném minkét esetben a sikeresség középpontjába, azon belül is a kivonás műveletét.

unhealthy-diet.jpg

A fogyókúra esetében, ha több kalóriát viszünk be, mint amit elhasználunk, akkor szervezetünk elkezdi raktározni az energiát. Ha tartósan kevesebbet, akkor elkezdi használni a tartalékokat, fogyni kezdünk. Nem vagyok szakértő, csak a folyamat egyszerűségére próbálok rávilágítani.  Ez a kalória-számolósok módszere is fogyókúra esetén.

Megtakarítás is egyszerű (tudom csak papíron), hisz ha kevesebbet költünk, mint amennyit keresünk, akkor megtakarítottunk. Többet költünk, mint amit keresünk? Akkor eladósodunk.

 

KERESETEM mínusz KÖLTÉSEM = megtakarítás/adósság

 

BEVITT KALÓRIA mínusz SZÜKSÉGEM = tartalékolás/fogyás

 

Persze a fogyókúra és a megtakarítás sem tarthat örökké. Mindkét esetben elérhetünk egy egészségtelen szintet hosszú távon. Csont soványra is fogyhatunk, illetve céltalanul kuporgathatjuk a pénzünket, mint Dagobert bácsi.

Őszintén ez a kifogásunk, amiért nem kezdünk el megtakarítani?

Én tudom a kifogást, hisz magam is alkalmazom a fogyókúrám esetén:

HOLNAPTÓL KEZDEM! (?)

Ez a kudarca mindkét nem szeretett szónak, szokásnak.

Most nem tudom lezárni a gondolatsort valami frappáns tippel, nem tudom megmondani a tutit, de remélem gondolatébresztőnek alkalmas. Mit gondoltok?

Tamás

 

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása