Grillteszt: szaftos grillkolbászokat, különleges sajtokat és szószokat kóstoltunk

2019.jún.05.

Pácolt húsokat, grillkolbászokat, sajtokat és halakat grilleztünk a család és a barátok legnagyobb örömére. Most az ALDI BBQ termékcsaládjából vásároltunk be, ami lefedi a grillezéshez szükséges összes hozzávalót, beleértve a különleges mustárokat, BBQ szószokat és a zöldségkeverékeket is. 5 órás grillezésünk beszámolója következik.

img_3756.jpg

Van, aki már hónapokkal ezelőtt elővette a kerti grillt, de a grillszezon most júniusban végképp elindul. Rácsra tesszük a pácolt húsokat, kolbászokat, sajtokat, zöldségeket, halakat. Finom salátákat keverünk és az egész család, baráti kör ott van a grill körül.

vorit.jpg

Mi egy családi-baráti parti időpontjára szerveztük a BBQ sajátmárkás termékek tesztjét. Minden hozzávalót az ALDI-ban vettünk, hogy megítélhessük, mennyire készült fel a diszkontlánc a grillszezonra. A salátákhoz használtunk majonézt, tejfölt, fűszereket és a tesztgyőztes Aldi rusztikus bagett volt a fő szénhidrátforrás a kolbászok mellé.

img_3788_2.jpg

A tűzhely egy 3 éves, pár ezer forintos grill kocsi.

 

A kóstolt grill ételek

img_3688_1.jpg

 

Grillkolbászok  

BBQ fűszeres grillkolbász: "krakkói" fűszerezésű, így az ízében megjelenik a bors, fokhagyma, kömény, pirospaprika és a hagyma is. Érezhetően magas hústartalommal (90%). Nekünk nagyon ízlett. 

BBQ fokhagymás/ chilis / sajtos grillkolbász: enyhébb fűszerezésű kolbászok, rugalmas állaggal. Mindegyikben megjelenik a saját fűszerezésére jellemző íz, így a fokhagyma, a chili és a sajt is. A fokhagymást azoknak ajánljuk, akik enyhébben szeretik érezni a fokhagymát, a chilis enyhén csíp, míg a sajtos kellemes kontrasztot hoz a puha-szaftos belsejével és a ropogósra süthető béllel. 

grillkolbasz_4.jpg

AKCIÓS ÁRAKÉRT KATT IDE! 

BBQ pikáns griller: egyik kedvenc grill ételünk lett az évek alatt a griller. Sokan nem tudják, de ennek a terméknek a legmagasabb a hústartalma a grillkolbászok/grillerek között (101 g hús a 100g kész grillerben). A griller nincs bélbe töltve, a külső rétegen több fűszer kap helyet. A külső része ropogósra sül, míg a belseje puha és szaftos marad, és ez a szaft igazán fűszeres. A pikáns változatban kapunk borsot, chilit, hagymát, fűszerpaprikát. Igazi ízbomba! 

BBQ sajtos griller: ha lehet még fokozni a kontrasztot a ropogós külső, fűszeres kéreg és a puha belső között, akkor azt a sajttal lehet megtenni. A fűszeres szafttal összeolvadt sajt íze meg tudja lepni azokat, akik még nem sütöttek grillert. 90% hús és 12% sajttartalommal az egyik legkiválóbb ár/érték arányú grillfinomság.

griller.jpg

 

BBQ Berner mini és nagy virsli: a kisebb virslik sonkába, a nagyobbak baconbe vannak göngyölve. Talán a virslik legmagasabb fogyasztási élménye érhető el. A sült sonka-bacon természetesen ropogósra sül, de közben a sonkával-baconnel fedett virsli részek puhák maradnak. A tányéron marad egy kis olvadt sajt és szalonnazsír, amit bagettszelettel egy mozdulattal feltörlünk.

BBQ fehér grillkolbász: nagyon összetett fűszerezésű csemege, 90% hústartalommal. Az állaga puha marad sütés után is, ami annak is köszönhető, hogy nagyon apró darálású a hús és a fűszerek is benne. Elképesztő, hogy a bors, a lestyán, a majoránna, a szerecsendió és a hagyma milyen pompás ízharmóniát hoz létre. Nálunk a csajok és a gyerekek abszolút kedvence :)

berni.jpg

AKCIÓS ÁRAKÉRT KATT IDE!  

Pácolt húsok + halak

2 féle fűszerezést találtunk a csirkemellen, csirkeszárnyon és a felső csirkecombon is. A magyaros diszkrét pirospaprikás, borsos ízű, míg a zöldfűszeres-fokhagymásnál a fokhagyma, petrezselyem és a bazsalikom íze érezhető.

A húsok kiváló minőségűek voltak, tehát nem sültek össze nagyon, és tartalmas-rostos állagúak maradtak sütés után is. A csirkemell 1,5 cm vastag is lehet, így sütéskor puhább maradt. A szárny és a comb szaftos volt, a kellő zsírossága miatt.  A szárnyban hagyományosan benne a csont, míg a mell és a felsőcomb filézett.

Árban szerintünk jobban jövünk ki, ha megvesszük a sima csirkehúst az Aldiban, és magunk pácoljuk be, az ízlésünknek megfelelően.

img_3636.jpg

 

A BBQ fűszerezett sertéshúsok kiváló minőségűek. A karaj minimális, a tarja kellő mennyiségű zsírt tartalmaz. Itt is 2 íz van: a zöldfűszeres-fokhagymás és a magyaros. A magyaros diszkrét, míg a zöldfűszeres elég erős fűszerezésű. A húsok vastagsága 10-12 mm. A tarjában vannak kisebb-nagyobb szeletek is, míg a karaj szabályos, azonos méretűre van szeletelve. 

Ha gyorsan van szükségünk pácolt húsra, akkor az ALDI BBQ tarja jó választás, árban is. 

img_3665.jpg

AKCIÓS ÁRAKÉRT KATT IDE!    

BBQ grill lazac: Imádjuk a halakat, a gyerekek is. A lazac pláne kedvenc, színhús. Rácsra téve a bőre az első fordításnál le is esik, tálcán sütve rajta marad. Mindhárom fűszerezés (borsos, mediterrán, korzikai=olajos, mustáros) nagyon eltalált, ugyanis nem túl intenzív, így megmarad a lazacfilé natúr íze is, ami a fűszerekkel és a füsttel finom grillélményt eredményez.

A kiszerelése 125g, ami egy komplett grill menüben (kolbász, sajt, húsok) pont elég, de ha több halat szeretnénk enni, akkor árban is jobban járunk, ha veszünk halfilét akár az ALDI-ban is és magunk fűszerezzük.

Megéri a hal mellé venni az ALDI-s BBQ koktélszószt, amibe jó mártogatni a halacskát, finom majonézes-enyhe fűszeres kíséretet ad a lazac ízének.

img_3593_1.jpg

 

Grillsajtok

BBQ paprikás-chilis grillsajt: 4 darab sajtkorong a csomagolásban. Elég gyorsan megsül a grillrácson és nem folyik szét. A chilis paprikás kellemesen csíp és a fűszerpaprika és bors pikáns ízt ad. A társaság felnőtt tagjainak kedvence volt.

BBQ paradicsomos-bazsalikomos grillsajt: ami miatt szerettük nagyon, az az volt, hogy a paradicsom íze alig érezhető és így a sajt és a bazsalikom miatt pestos zamatot éreztünk. Nagyon finom grillsajt.

BBQ goudás grillsajt: a fűszer a gouda, ami intenzívebb, zamatosabb grillsajttá teszi. Igazából mindenhez passzol, a gyerekek nagyon szerették.

BBQ grill camembert: aki szereti a camembert sajtot, az már biztos rádobta a rácsra, hogy olvadjon meg a közepe, a külső nemespenészes kéreg pedig kapjon füstízt. Ez a natúr camembert pont ilyen lett, nagyon sajnáltuk, hogy csak 2 csomagot vettünk, mert az is megkóstolta, aki előtte soha, és hát gyorsan elfogyott :(

A chilis lapkasajtot magában kóstoltuk, és chilis-paprikás lapkasajt íze van :)

img_3578.jpg

AKCIÓS ÁRAKÉRT KATT IDE!    

Mustárok

Ennél az 5 íznél jöttek ki leginkább az ízlésbeli különbségek a vendégek között.

BBQ Delikat: Krémes, hígabb állag. Savanykás natúr mustár, halvány torma utóízzel. Kellemes, egyszerű szósz, jól kíséri a grillkolbászok, sültek ízét.

BBQ Pikant: Bárkinél keveredhetett már össze a sült kolbász mellé kinyomott torma és a mustár. Van, akinek ez nagyon bejön, van aki nem szereti a tormát a mustárral keverni. Pikáns, csípős és édes-keserű a torma-mustár ízpárosa.

BBQ: würzig: kóstolás előtt érdekes párosításnak tűnhet a sör és a mustár, de kóstolás után egy új ízzel gazdagodunk. Passzol a sör íze a mustárhoz, amit tovább árnyaltak azzal, hogy édessé tették a mustárt. A termékben pilzeni sör (16%) van.

BBQ Zwiebelsenf: Krémes állag, pici hagymadarabokkal. A domináns íz a mustáré, de a hagyma kiváló párosítás. Kontrasztos édes-savanyú zamat.

BBQ Dijonsenf: természetesen csípős és tartalmas mustárízt éreztünk. A csípősség viszonylag hamar lecseng és utóízében jó minőségű natúr mustár marad.

img_3568.jpg

 

BBQ szószok

Minden üveget cseppmentes kupak zár.

BBQ Koktél szósz: tartáros illat, majonéz állag. Pirospaprika, a tartármártás íze, tehát édesebb, de a bor és ecet miatt van benne savanyú íz is. A lazac mellé jó választás.

BBQ Édes chili szósz: édes paprika illat, nem tolakodóan édes, finom paprika, nem túl csípős, kellemes, enyhe hagymás-chilis utóízzel.

BBQ Chili szósz: paradicsomos, borsos illat. Hígabb állagú. Édes-csípős íz a markáns, mellette érezhetőek a fűszerek. Először hagymadaraboknak hittük a pici apró reszeléket benne, de a csomagolásról tudtuk meg, hogy uborkadarabok.

BBQ Barbecue szósz: Édes szósz, markáns füstös ízzel, a paradicsom és a paprika egy újabb íz benne, finom fűszeres, nem volt csípős, kiváló ár/érték arányú termék, mindenkinek ízlett.

img_3573.jpg

 

BBQ Ajvárok

A csemege ajvár egyszerű ízvilágú, nem túl fűszeres. Nekünk a csípős jött be jobban és a húsokat mártogattuk bele.

img_3576.jpg 

BBQ zöldségmixek

A BBQ mexikói (csemegekukorica, borsó, pirospaprika), Texas (csemegekukorica, bab, pirospaprika) és az Olivabogyós mixből is tartármártásos salátát csináltunk, ami lehűtve nagyon finom köret lett a húsok mellé. Mi a tartárt egy kicsivel több frissen facsart citromlével csináljuk, hogy segítsen az emésztésben is ilyen nagy lakomák idején.

img_3572.jpg

 

Marshmallow

A végére hagytuk a csajok és gyerkőcök kedvencét, a grillezett mályvacukrot, vagyis a marshmallow-t. 

img_3622.JPG

 

Képek a sütésről, menü ötletek :) KATT a képre a galéria megnyitásáért!

 

Amiről fentebb nem írtunk, az a hagyma. Pontosabban a nagyobb fejű, friss zöldhagyma. Mennyei finom lesz a grillrácson eltöltött 5 perc után. Még megemlíteném a grillezett citromot, ami nagyon passzolt a halhoz.

Fénysebességgel fogytak a kisütött ételek, mindenki jól érezte magát, folyt.köv :)

giphy_2.gif

A cikkben szereplő több termék akciós, az árakért KATT IDE! 

 

Az ismerőseidnek is jól jön egy grilltipp. OSZD meg :)

süti beállítások módosítása