Rendeltünk Kínából 100 terméket

2018.jan.09.

Mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyire biztonságos Kínából webshopon keresztül rendelni. Hallottam hihetetlenül nagy átverésekről és alig 1 hét alatt megérkező csomagokról is. Épp konyhai kütyük iránt érdeklődtünk, és itthon horribilis áron vannak a pár száz forint önköltségű Kínából importált "okos-eszközök", ezért úgy döntöttem, hogy megrendelem Kínából én, legalább tanulok belőle.

p1030889.JPG 

Kutattam, hogy melyik a legbiztonságosabb kínai webshop. Szóba jött a Banggood, Aliexpress, Geekbuying, Lightinthebox. 

 

Szempontok, amiért én az Aliexpress mellett döntöttem:

1. Visszatartott fizetés és reklamációs lehetőség

2. Az eladó részletes adatai feltöltve és az értékelés is megtekinthető részletesen

3. Kis tételek is minimális postaköltséggel rendelhetőek

4. Csomag státusz nyilvántartás

5. Nagyon részletes keresés

6. Termékekről is felhasználói értékelések és vélemények

+ az egyik legrégebbi ilyen jellegű webshop

 

A termékek kiválasztása egyszerű volt, de annál hosszabb időt vett igénybe. Csakis okos konyhai kütyüket szerettünk volna rendelni, de mivel ezek újdonságok, így nem konkrét termékre kerestünk, hanem áttanulmányoztunk több ezer cikket, és ezekből választottunk ki 100-at. 

p1030891.JPG

Fontos volt még, hogy 22 € alatt legyen a beszerzés, ugyanis eddig vám és áfamentes a beszerzés. 

22,1 és 150 euró között a küldemény vámmentes, de már 27 százalék áfa terheli a küldeményt.

Ha az adott áru drágább, mint 150 euró (46 ezer forint), akkor nem csak a 27 százalékos áfát kell megfizetni, hanem a vámot is. A Kínából rendelt műszaki eszközökre kivetett vám általában 2,5-4 százalék között van.

A jelenlegi cikk azzal foglalkozik, hogy milyen biztonsággal és mennyi idő alatt érkeztek meg a csomagok Kínából a küszöbünkig. A következő cikkben térek ki a rendelt termékek minőségére.

 

Átböngésztük a Kitchen,Dining & Bar kategóriát úgy 3 hét alatt, kis kitérővel a fürdőszobai felszerelések világába is. Közben folyamatosan rendeltünk. 

Mennyi kütyüt látsz a képen?

p1030887.JPG

Rendelések szűrése:

1. Csak 1000 darabnál többet eladott termékből rendeltünk, hogy minél több értékelést lássunk. Minimum 4,7/5 értékelés felett rendeltünk.

2. Csak "gyémánt" fokozatú eladótól rendeltünk. UPDATE: az Aliexpress 2018-ban nem jeleníti meg az eladó értékelését a cikkek mellett, csak az eladó adatlapján. Ezzel nehezítettek szerintem a vásárlók dolgán!

3. A kiválasztott termék nevére rákeresve az Aliexpress felületén könnyen megtalálható az adott termék legolcsóbb ára is.

4. Ne a "Free shipping" opciót pipáljuk be, hanem a teljes beszerzési árat nézzük, mert sok olcsó és jó reputációval rendelkező szállító van, aki szállítási díjat is felszámol, de lehet hogy 1-2 tized dollárról van csak szó.

5. A termékek képei általában jó minőségűek. Túl jók is, mert szép terméket mutatnak és nagyobbat, mint amilyen valójában. Hozzá kell tenni, hogy a termékek pontos paraméterei, így a méretei is fel vannak tüntetve a termék oldalon.

Így érkeztek meg a rendelt termékek

Az első diagramon látszódik, hogy a rendelés leadásától számított 14. napon érkeztek meg az első csomagok Kínából, economy airmail jelzéssel. A legutolsó csomag 72 napra, tehát 2 és fél hónappal a rendelés után jött meg.

ilyen_utemben_jottek_meg.PNG

 A csomagok jellemzően 1 hónapon túl érkeztek. A postás minden nap csengetett, egyszer.

hany_nap_alatt_erkeztek_meg_a_csomagok.PNG

 

Az Aliexpress rendszerében lehetőség van a csomag nyomon követésére, bár a csomag infók egy része borzasztóan részletesen jelenik meg egy része csak a főbb állomásokat tartalmazza. Ez függ a feladó által választott prioritásoktól. 

Átlagosan 34 nap alatt érkezett meg egy csomag Kínából. Ez 100 csomagra igaz. A rendeléstől a csomag feladásáig 6 napra van szüksége az eladóknak. A kínai posta 19 nap alatt juttatja el a csomagot Magyarországra, ahol még 10 nap telik el vámmal és kiszállítással.atfutasi_napok.PNG

 

Néhány érdekes statisztikai adat. Az első a kedvencem, hogy az esetek 25%-ban a csomag előbb ért el Magyarországra Kínából, mint Magyarországról a házunkig.

 

excel_1.PNG

 

1 rendelést kellett az eladónak újraindítania adminisztrációs hibából, 1 rendelés pedig az Aliexpress fizetési modul hibája miatt hiúsult meg.

 

Ami engem meglepett igazán, az a magyar oldalon való majd 10 napos lefutás! A propaganda 1-3 napról beszél, de csak lyukat  a hasunkba....

A megrendelt 100 konyhai kütyü minőségéről a következő cikkemben számolok be.

 

Következő cikkünkben bemutatjuk a Kínából rendelt konyhai kütyüket!

Több elképesztően hasznos és nem lehet itthon kapni!

Feliratkozásért: KATT IDE!

süti beállítások módosítása