A 6 legmegbízhatóbb telefon 2017-ben

2017.dec.06.

Megszereztük az egyik forgalmazó többezres adatbázisát ami tartalmazza, hogy az egyes okostelefonokból mennyit küldtek vissza szervizbe a megrendeléstől számított egy éven belül. Kellemetlen, ha az általunk ajándékozott telefon pár hónapon belül elromlik és ezzel a szervizzel vívott harcra ítéljük szeretteinket. Pedig már vásárlás előtt tudnunk kellene, hogy melyik telefon romlik el 1 éven belül nagy eséllyel, csak épp ilyen statisztikát senki sem szeret kiadni. De mi igen!

rawimage_1.jpg

Talán nem lövünk le nagy poént azzal, ha már az elején eláruljuk, hogy nem lesznek 300.000-400.000 Ft-os telefonok a legalacsonyabb hibával rendelkező 6 okostelefon között. Ezek piaca is kisebb, mint a 100.000 Ft alattiaknak és az új technológiák és fejlesztések mindig hordoznak némi kockázatot szériahibára, vagy egyedi meghibásodásra. 

Aggódsz, hogy elromlik a telefonod?

Kattints IDE az elromolhatatlan garanciáért!

lenovos-flexible-phone-can-wrap-around-your-wrist-01.png

Szériahibák

Kezdjük azzal, hogy a telefonoknál is előfordul a szériahiba. Az általunk használt adatbázis alapján a nem ajánlott termékek és tipikus hibáik a következőek:

Sony Xperia XA - töltési gondok, elszíneződő kijelző, mikrofon nem működik. Minden hatodik készüléket érint.

BlackBerry Q10 - billentyűzet gombjai beragadnak. Minden negyedik készüléket érint.

LG G4 - bizonyos széria bootloopra hajlamos. Minden harmadik készülék érintett.

 

Minimális mennyiségben meghibásodó telefonok

 

Ezeknél a telefonoknál 5% alatt volt a szervizbe visszaküldött telefonok aránya. 

Ami alapján értékeltük őket:

Üzemidő: a jelzett üzemidő felében használva van a telefon: hívás, videókészítés, játék, netezés.

Hangszóró minősége: hívás közbeni hang minősége, zeneminőség, hangerő

Gyorsaság: mennyire akadozás mentesen futnak az alkalmazások a telefonon, milyen időközönként fagy le

Kép minősége: mennyire adja vissza a fénykép/videó a valós színeket, elmosódás van-e, illetve mennyi fényt tud a kamera összegyűjteni.

A felmérés a több ezer eladott telefon és azok utóéletének korrekt vizsgálata ellenére sem tekinthető reprezentatívnak!

axon-m-phone-7d60df73-ae23-42f6-8602-fdb284f0f7cf.jpg

 

Aggódsz, hogy elromlik a telefonod?

Kattints IDE az elromolhatatlan garanciáért!

 

Huawei P9 Lite (2017) - 58.700-62.000 Ft

Jó minőségű képet készít, mint az elő, mint a hátlapi kamerája is. A hangszóró minősége kiemelkedő, játékra alkalmas, gyors telefon. Alapból védőfóliával van szerelve. Üzemideje átlagos használat mellett 36 óra. Dual SIM telefon, USB csatlakozóval. Érdemes rá védőtokot venni, mert csúszós a hátlap felülete. A 16 GB belső tárhely miatt előbb utóbb bővíteni fogjuk a belső tárhelyet vagy felhőbe tesszük az adatainkat.

661247_huawei-p9-lite-2017.jpg

Xiaomi Redmi 4X - 47.800-50.000 Ft

Pörgős processzor és strapabíró akkumulátor. Akár 2 napot is kibír az akksi átlagos használat mellett, nem szokott lefagyni a telefon. Természetesen a háttérben futó alkalmazásokat mindig célszerű minimalizálni. A bemutatott termékek között ez a legolcsóbb, szintén DUAL SIM, USB csatlakozós készülék. Ár-érték aránya magas, talán emiatt is slágertermék 2017 utolsó negyedévében. A hátlapi kamera képminősége vetekszik drágább vetélytársaiéval. A beépített hívásrögzítő és távkapcsoló funkciók extrák ebben az árkategóriában. Ha 2 SIM kártyát használunk, akkor a memóriakártya nem fér bele.A hozzáadott kijelzővédő fólia nem fedi le a teljes képernyőt, ezért érdemes nagyobbat venni. A hátlapja ennek is csúszós, tokkal orvosolható.

433222635_xiaomi-redmi-4x-32gb.jpg

 

LG K10 M250E (2017) - 45.400-49.000 Ft

A készülék gyorsasága és hangminősége híváskor teljesen megfelelő. USB csatlakozós, nem DUAL SIM telefon. Üzemideje a bemutatott készülékek között a legrövidebb, de még így is 30 óra, ami például sokkal jobb egy iPhone 5s 15-20 órás üzemidejénél. Több tesztoldalra cáfol rá az általunk is használt adatbázis, nem romlik el könnyen! A telefon extrája a széles látószögű szelfi (előlapi) kamera. A hátlapi kamera átlagos, elfogadható minőségű képet csinál nappal, este azonban homályosabb a kép.

lgk10201716g1.jpg

 

Aggódsz, hogy elromlik a telefonod?

Kattints IDE az elromolhatatlan garanciáért!

 

Apple iPhone SE - 108.500-112.000 Ft

A leggyorsabb készülék a bemutatottak közül, persze többe is kerül. A hangminősége híváskor és zenehallgatáskor kiváló. Ez egy igazi kis handy, 4 colos kijelzője talán már kicsinek is hat. Aki nem használt eddig iPhone-t, annak írjuk, hogy a memória nem bővíthető, így érdemes a 32 GB verziót venni, persze a 16 GB is bőven elég, ha lementjük a fájljainkat. Nincs USB csatlakozó, se DUAL SIM. Az előlapi kamera talán a gyengéje ennek a telefonnak, pedig a kijelző vakuként is működik, de sajnos a kamera gyengeségét ez se javítja. A hátlapi nappal borzasztóan jó képeket csinál, esti fotóknál érzékelhetjük a fényforrások összemosódását. A videók kiváló minőségűek (nappali). Üzemideje 36 óra, ami sokkal jobb egy 5S-nél. Nagyon gyors telefon, akadozás mentesen fut rajta minden alkalmazás. Aki megijedt az iPhone 8 és iPhone X áraktól, annak ajánlható az iPhone SE, ami kapható a hölgyeknek kedvező fehér és rózsaszín tokkal is, uraknak pedig ott az acélos szürke. 

iphone_se_pure_angles_s_1_1.png

Samsung Galaxy J5 (2017) - 66.700-69.000 Ft

Kiváló hang és kép minőségű telefon. Az akkumulátor fogyasztása valóban radikálisan csökkenthető a saving móddal. Super Amoled kijelzője élesebb, életszerűbb színeket ad. A kamera korlátozott fényviszonyok mellett is jó képet készít a magas rekeszértéknek köszönhetően. Energiatakarékos telefon, nem csak kímélő módban, 2 napig kényelmesen megy egy töltéssel. WIFI "jelfogó" képessége kiemelkedő. Ez is könnyen kicsúszhat a kezünkből, tehát tok használata javasolt. A teljes előlapi kijelző is könnyebben sérül. Magas ár-érték arányú telefon.

samsung-galaxy-j5-2017-sm-j530-1.jpg

 

Sony Xperia X - 76.200-79.000 Ft

A gyorsasággal és a hangminőséggel ennél a készülékkel se lesz gondunk. A kamera mind hardveresen, mind szoftveresen arra lett fejlesztve, hogy elmosódásmentes képeket lehessen vele készíteni mozgás közben is. Gyenge fényviszonyok mellett is jó szelfi lőhető vele. Az akksi is majdnem kibír 2 napot és Stamina üzemmód tényleg energiatakarékos. USB csatlakozó és bővíthető memória van, DUAL SIM nincs. A telefon oldalán található ujjlenyomat leolvasó kényelmes és gyors belépést tesz lehetővé. Hosszabb videó készítésekor a készülék túlmelegedhet, de erről értesít a telefon.

sony_xperia_xa_front_back_black.jpg

Bővebb infóért a telefonokról kattints a nevükre.

 

Így nem kell aggódnod soha többé a telefonodért!

Azonban hiába rendelkezik egy telefon jó statisztikával, nem garantálható, hogy nem romlik el. A készülék árának töredékéért vehetünk egy szolgáltatást, amivel biztosítjuk magunkat, hogy ha mégis elromlik a telefonunk, akkor nem szervizbe kell küldeni, hanem háztól-házig szolgáltatással újat kapunk! Ha a készülékünk nem hibásodik meg, akkor a szolgáltatás árát új készülék árába beszámítják!

Erre a cseregaranciára egy példa itt érhető el!

 

Ami mind a 6 telefonban megvan: ujjlenyomat olvasó, autófókusz és beépített vaku, MP3 lejátszó, bluetooth, nanosim (Xiaomi micro is), GPS/GPRS/4G.

Egyik sem csepp/víz/por/ütésálló, ezért a védőfólia és tok használata ajánlott!

ossz-page-001.png

Teszteltess te is velünk, hogy több tízezer potenciális vevőhöz jusson el a terméked/szolgáltatásod híre! Ráadásul a tesztcikkek olvasóközönsége erősen releváns, hisz vásárláshoz keresnek információkat. Teszteltess velünk, itt a bemutatkozó anyagunk (KATT) vagy írj a kardos.tamas@maradok.com-ra és felvesszük veled a kapcsolatot!

 

 

süti beállítások módosítása