Adalékmentes felvágottak, kolbászok, szalámik és virslik tesztje

2019.feb.28.

A tartósítószer nélkül készült húsipari termékek a hagyományos tartósítási technológiákhoz nyúlnak vissza. Jóval nagyobb körültekintés szükséges a gyártás során, így az elért minőség is magasabb szintű lesz. Nagy várakozással vetettük ezért bele magunkat a LIDL legújabb termékcsaládjának, a mesterséges adalékoktól mentes PIKOK Pure-nak a tesztjébe. Felvágottakat, kolbászokat és virsliket kóstoltunk, de a kapott eredmény minket is meglepett.

img_2041.jpg

A PIKOK Pure termékcsaládban jelenleg 10 szeletelt felvágott, szalámi, kolbász és 2 fajta virsli található. Minden termék adalék-, színezék- és tartósítószermentes. Mi megkóstoltuk az összeset, és összegeztük Nektek a tapasztalatainkat!

 

Szalámik és kolbászok

PIKOK Pure nemespenészes paprikás szalámi, érezhetően füstös, erősebb pirospaprikás, nemespenészes illatú. Megfelelően száraz állagú az érleléstől, finom és természetes fűszerpaprika zamata van. 

PIKOK Pure nemespenészes csemegeszalámi: érett, elvárt halvány nemespenész illat, a pác illata a fűszerekkel is megjelenik. Finom, ízében is érett, kiváló állagú, natúr jellegű szalámi. 

PIKOK Pure Piknik szelet enyhén borsos, fokhagymás illatú. Homogén vékony szeletek, ízében érezhető a füst, bors és a fokhagyma. Finom fűszerezésű, kategóriájában kiemelkedő minőség.

szalamik.jpg

Kolbászok

PIKOK Pure Szárazkolbász szeletelt, Gyulai: intenzív fokhagymás, pirospaprikás illata van. Kellemesen száraz, mégis rugalmas állagú, elvárt-szép piros színe van a megfelelő mennyiségű és minőségű pirospaprikától. Jellegzetes fűszerpaprika íz és a fokhagyma dominál, de érezni a köményt és borsot is. 

PIKOK Pure Szárazkolbász szeletelt, Békéscsabai: nagyon intenzív, finom fűszeres illat, egyensúlyban van a paprika és köményillat, telt-határozott. Az állaga kellően száraz, érlelt. A fűszerek, bors és köménymag darabosan is jelen vannak, a pirospaprika pedig telt színt kölcsönöz. Megfelelő sózású és bátor, házias fűszerezésű szárazkolbász.

Pikok Pure páros szárazkolbász: finom füstillatú, rugalmas állagú kolbász. Legjobban a pirospaprika és a bors íze érződik, nagyon enyhén csíp, de tényleg alig érezhetően.

kolbaszok_1.jpg

Felvágottak sertéshúsból

PIKOK Pure füstölt-főtt szeletelt karaj: babérleveles, zelleres illat. A füstillat nem túl erős. Az állaga megfelelő, nem rágós, minimál nedves. A füstöt kevésbé, a fűszereket annál jobban érezni, homogén ízek, zeller, babér. Szép színhús.

PIKOK Pure sertés párizsi: csipetnyi zöldfűszeres illat, borsos, homogén, roppanós állagot tapasztaltunk. Ehhez képest az íze pikánsabb, borsosabb, amit ehhez az intenzitáshoz igazított sózás kísér. Jó példa arra, hogy megfelelő alapanyagból minőségi párizsi készíthető. 

PIKOK Pure Szeletelt sertés combsonka: pácolt, minimál fűszeres illat. Főtt, de nem vizes állagú, nem rágós. Ízében is egyszerű, alig fűszeres. 

karaj_1.jpg 

Felvágottak szárnyashúsból

PIKOK Pure füstölt, főtt csirkemell szeletek: homogén állag, de teljes, formázott mellfilé, nem valami pépből van, ami utál a magas minőségre. Enyhe, de tényleg alig érezhető füstillat. Lightos ízek, de ez a termék jellegéből adódik, érződik a magas hústartalom.

PIKOK Pure pulykamell sonka: enyhén fűszeres illat, nem nedves, jó állagú, homogén. Natúr pulyka húsos ízjegyek, egyszerű-diétás szendvicsek kiváló összetevője.

csirkemell_2.jpg

 

Virslik

PIKOK Pure Sertésrudacska, sertéscombból: zelleres, petrezselymes illatú, roppanós állagú virsli. Zöldfűszeres íz, nagyon finom, magában is ehető. Füst és bors érezhetőek az utóízében.

PIKOK Pure Füstölt pulykarudacska: a pulykavirsli vastagabbra főtte magát, mint a sertés. Semleges illat, roppanós, mégis levegős állag, szinte fűszermentes íz. Gyomorkímélő és alacsony kalóriatartalma miatt diétához megfelelő. Gluténmentes!

sertes_virsli_1.jpg 

 

Még 2 hónap, de mi már Húsvéti hangulatba jöttünk a kóstolótól :) webp_net-gifmaker.gif

süti beállítások módosítása