Bemutatták Széll Tamás legújabb szakácskönyvét

2018.nov.19.

A LIDL üzleteiben tudunk majd hozzájutni Magyarország legnagyobb példányszámmal kiadott szakácskönyvéhez, amit Széll Tamás és 5 vendége közösen írt meg. A LIDL szervezésével létrejött Segít a séf szakácskönyv már a 4. a sorozatban és 400.000 példányban nyomtatják ki. Egy biztos, mi több receptet is el fogunk készíteni belőle.

lidl_001.JPG

A szakácskönyvről

A bemutatóra Széll Tamás és Szúlló Szabina közös örömkonyháján, a Hold utcai Stand 25 Bisztróban került sor a LIDL szervezésében. 

lidl_006.JPG

Minden témakörhöz egy ismert személy társult Széll Tamáshoz. Szabó Győzővel  húsos ételeket, Viszkok Fruzsival a tejtermékeket tartalmazó fogásokat, Winkler Róberttel a zöldséges és gyümölcsös étkeket készítették el.

A desszertek világába Király Viktorral együtt érkezünk meg, míg Szandival a különleges alkalmakra készülő ételek titkaiba vezet be minket a séf. Mindehhez Herczeg Ágnes borszakértó ajánlásait is megkapjuk az összes recepthez, ami nagy segítség ahhoz, hogy a finom ételek mellé valóban passzoló borokkal nyűgözhessük le a vendégeinket.

lidl_008_1.JPG

Az idei innováció a szakácskönyvben, hogy dietetikai tanácsokat is kapunk. A receptek mellett feltüntetésre került az adott étel pontos tápanyag- és kalóriatartalma is, így a diétát követők is könnyen eligazodhatnak az ételek pontos energia-, szénhidrát-, zsír- és fehérjetartalmáról az egészség megőrzése érdekében. Ezen felül piktogramok jelzik a cukor-, laktóz- és gluténmentes valamint vegetáriánus ételeket.

A Maradok a pénzemnél blog szerzőinek kedvenc része a szakácskönyvben - persze az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges recepteken túl-, Széll Tamás technológiai tippjei. Legyen szó grillezésről, a vajjal művelhetó fogásokról, blansírozásról, halfilézésről és az omlós tészta titkáról, mind úgy vannak leírva, hogy kedvünk támad nekünk is megcsinálni. Nincs túlmisztifikálva, lépésről-lépésre a lehető legegyszerűbben leírta a séf, milyen trükkökkel tudunk a családunknak újat mutatni.

 

Erről nyilatkozott Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője:

„Az elmúlt három évben tapasztalt pozitív visszajelzések hatására döntött úgy a Lidl Magyarország, hogy idén is a leghűségesebb vásárlóinknak szeretnénk kedveskedni ezzel a különleges szakácskönyvvel. Célunk, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a főzést, valódi élvezetté, családi élménnyé varázsoljuk számukra”

Széll Tamás menüje

 

A szakácskönyv bemutatója közben több fogást is feltálaltak a meghívottaknak. Ez volt a menü:

img_0272.jpeg

 

Lássuk egyenként is őket!

Kacsamáj pástétom hagyma jammel, faszénen grillezett padlizsánkrém füstölt paprikával és  magyar tarka marha tatár medvehagyma terméssel.

A kacsamáj pástétom hagyma jemmel elérhető az Stand 25 állandó kínálatában is és javasoljuk megkóstolni. A tatár nem vagy alig érezhető mennyiségű hagymát és pirosparikát tartalmazott, így könnyedebb és alkalmasabb előételnek, mert nem telít el a főfogás előtt.

lidl_035.JPG

 

Homoktövis-sütőtök saláta, friss kecskesajt, pirított tökmag és tökmagolaj.

Szintén egy könnyed előétel, étvágygerjesztő. A homoktövis-sütőtök saláta egy esszenciális őszi étel, ami a kecskesajttal és a tökmaggal egy krémes-ropogós kísérőt kap.

lidl_088.JPG

 

Balatoni Sudárponty halászlé, füstölt ponttyal és haltejjel töltött derelye

Ez a leves abszolút nevezhető Széll Tamás egyik specialitásának. Hosszú értekezést írt már a szegedi és a bajai halászléről, és abban tájidegennek számító pontyról. A ponty inkább tavi hal, így a "balatoni" receptben is jobb kedvűen lubickol. A leves nem volt csípős, hisz ezt mindenki magának szereti azzá tenni a saját csípős-receptorainak érzékenységéhez hangolva. A derelye töltelékében a füstölt ponty íze a domináns és új ízt ad a halászléhez. Otthon kötelező kipróbálni!

lidl_102.JPG

 

Konfitált libacomb és lassan sült káposzta, pirított dió és alma

Márton napi fogás, pár nappal Márton nap után kifejezetten jól esett, mert idén kimaradt a liba november 11.-én. A káposzta textúrája az omlós és a rugalmas határára sült. A dióval és az almával fűszerezve alacsony kalóriatartalmú étel maradt.

lidl_120.JPG

 

Tökéletes túrógombóc, gyömbéres birsalma és vaníliás tejföl

Friss és puha gombócokat kaptunk. A gyömbéres birsalma és a vaniliás tejföl izgalmas ízbombává varázsolta ezt az egyszerű ételt. 

lidl_128.JPG

 

Mindezt kifogástalan minőségű kiszolgálással tálalta a Stand 25 szervize. 

süti beállítások módosítása