Szigetelésre ennél kedvezőbb lehetőség most nincs!

2019.jún.03.

A MFB kamatmentes hitele lehetőséget teremt arra, hogy a házad energetikai korszerűsítésével elért megtakarításodból tudd törleszteni e fejlesztési hitelt, Így 10-15 év alatt szinte ingyen tudod leszigetelni a házadat, fejleszteni a fűtésrendszered és kicserélni a nyílászárókat!

knauf_hoszigeteles_2.jpg

A házad szigetelésével, a fűtésrendszer korszerűsítésével és a nyílászárók cseréjével a fűtésszámlád akár 75%-kal csökkenhet. Tehát, ha az éves fűtési/hűtési költséged 240.000 Ft, akkor ezt leredukálhatod évi 60.000 Ft-ra, egy 100 m2 ház esetében. Ehhez persze teljes korszerűsítés szükséges, vagy részleges, ha pl a nyílászárók cseréje nem szükséges vagy ha a fűtési rendszer fejlesztéséhez elég egy kazáncsere.

Szóval ebből az évi 180.000 Ft megtakarításból tudod törleszteni a kamatmentes hitelt és a beruházás összegétől függően 10-20 év alatt a házad korszerűsítése megoldódik az azon nyert megtakarításból.

Nézzük ezt számokban!

szigeteles_megterules1-1.png

A gépészeti fejlesztésre egy átlag összeget lőttünk be. Ha konvektorok vannak és ezt szeretnénk kiváltani kondenzációs kazán + radiátor vagy padlófűtés rendszerre, akkor ez az összeg akár a többszöröse is lehet. Viszont egy kazáncsere kihozható 450.000 Ft-ból is.

Szigetelés költségénél úgy számoltunk, hogy homlokzati szigetelés esetén is kivitelező végzi a szigetelést, pedig itt megspórolhatnánk 150.000 Ft.ot, ha magunk végezzük a kőzetgyapot leterítését (erről itt írtunk, hogy tudjuk házilag megoldani). 

Viszont az MFB által támogatott kamatmentes hitelkonstrukció egyik alapfeltétele, hogy anyag + vállalkozói díjról is legyen számla, tehát nem támogatja a saját kivitelezést. 

A nyílászárók cseréje olyan ablakokkal és 1 db bejárati ajtóval lett számolva, amik elérik az 1 Wm2K értéket.

A festést így nem számolhatjuk el külön ennél a hitelnél, esetleg, ha a szigeteléssel egyben van számlázva.

Megtérülési idők

szigeteles_megterules2-1_1.png

Tehát a fejlesztés mértékétől függően 10-20 év alatt, havi 13.500 Ft törlesztővel ki tudjuk fizetni a házunk teljes energetikai korszerűsítését. 

A hitelt 20 évre lehet felvenni, ezért több a havi törlesztő a 4. esetnél.

Ebben a konstrukcióban ismétlem az a nagyszerű, hogy a beruházás okán elért megtakarításból kifizethető a hitel teljesen. És ez elég komoly indok arra, hogy belevágjunk a szigetelésbe!

A hitel részletei röviden

Felhasználható: energiahatékonyságot javító fejlesztések (pl. szigetelés, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer és HMV rendszer fejlesztésre, kéménytechnikai munkákra, világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására.

Továbbá megújuló energia felhasználására irányuló fejlesztésekre, pl. napelemes rendszerek és bizonyos esetekben hőszivattyús rendszerek telepítésére.

Igényelheti magánszemély, társasházak, lakásszövetkezetek.

Kondíciók (GINOP-8.4/A-17 / BP+Pest megye VEKOP-5.2.1-17)

- saját forrás 10%

- hitelösszeg magánszemélyek esetében 500.000 Ft - 10.000.000 Ft, lakásszövetkezeteknél 500.000 Ft - 7.000.000 Ft lakásonként.

- kamat évi fix 0%

- futamidő max 20 év

- fedezet: magánszemélyek számára 5 millió Ft hitelösszegig, illetve társasházi / lakásszövetkezeti igénylők számára 1,5 millió Ft/lakás vagy 50 millió Ft hitelösszegig nem szükséges biztosíték

- projekt fizikai befejezésének határideje magánszemélyeknél 18 hónap (Pest megye és Budapest 12 hónap), társasházi/lakásszövetkezeti igénylők esetén 24 hónap

-igénylés helye: MFB pontok

 A cikk megírását a Knauf Insulation támogatta.

ÉPÍTKEZEL VAGY FELÚJÍTASZ? GYERE KÖLTÖZZ BE A MUNKÁK VÉGÉIG A HÁZÉPÍTŐK CSOPORTBA, ITT TAPASZTALATAINKKAL SEGÍTJÜK EGYMÁST!

süti beállítások módosítása