Térkövezés használt téglából! Valóban jóval olcsóbb a térkőnél?

2018.júl.20.

Nagy vitát váltott ki Házépítők csoportunkban a használt kistéglából való térkövezés lehetősége. Egyértelmű, hogy fagymentes országokban ezzel semmi gond, de Magyarországon a fagy kikezdheti a téglát. A csoporttagok véleményét lentebb olvashatod.

a62588cd300c54dcc14ff86c033d96f8.jpg

Ezzel a szöveggel indítottuk a beszélgetést a Lifehack csoportunkban, amit azután gyorsan átvettek a Házépítők:

"Tégla járda Inspirációk! Térkő helyett kistégla járda? Átlagosan 2700-3300 Ft/m2 az új térkövek ára. A használt kistégla 30-50 Ft/db, amiből 33 darab szükséges egy m2-hez. Így 1600 Ft/m2 árral épp fele annyiba kerül, mint a térkő! Persze a térkő szegélyezés és ágyás ugyanannyi mindkét esetben." (Innét a poszt szövege)

 

Jöttek is rá kommentek:

kepkivagas_13.PNG

2_2.PNG

3_2.PNG

4_1.PNG

 

Úgy tűnik, hogy jó minőségű tégla járdának  használható lehet 5-10 évig, de nem erre találták ki. Hozzáteszem nekünk az új térkövünkkel is elég durva minőségi problémáink voltak-vannak, de erről majd a következő posztban.

Kocsibeállónak biztos nem mernénk kistéglát tenni. Amire azonban fagy ide, fagy oda mi használni fogjuk, az a kerti út, mert jóval olcsóbb, mint térkövezni. Néhány minta példaként, KATT a képre:

 

Házépítők

A fő csoportunk, ahol 7.500 tag segít aktívan a kérdező tagoknak, a Házépítők csoport. Ide mindenképp csatlakozz, mert az építkezés és felújítás minden fázisára hatalmas tapasztalat-közösséget hoztunk létre.

 

A megyei csoportokat azért hoztam létre, hogy egyszerűbben találj kivitelezőt, vagy éppen ügyfelet. Nagyobb eséllyel tudsz véleményt kapni az egyes építőipari vállalkozókról. Hívd meg építkező/felújító ismerőseidet és olyan vállalkozókat, akiket szívesen látnál a csoportban! Köszönjük, hogy ezzel támogatod a többi tagot! :)

 

Itt tudsz csatlakozni a fő és megyei csoportok nevére kattintva!

 

Házépítők főcsoport

 

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom megye

Nógrád megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye

süti beállítások módosítása