3 építőanyag, amin százezreket foghatsz

2017.ápr.11.

Az építőanyagoknak a kiszállításuk helye szempontjából 2 csoportja van. Az első csoportban azok az anyagok vannak, amelyeket a tüzépről szállítanak az építkezésre, a második csoportban pedig azok, amelyeket az építőanyag gyárából hoznak közvetlenül az építkezés helyére. A második csoport anyagait, így bármelyik tüzéptől megvehetjük az országban, ezzel jelentős megtakarítást elérve. Melyek ezek?

3525_matesz_amo_kep2.jpg

Előzetesen még annyit, hogy mindkét esetben a tüzéptől vesszük az építőanyagot, a tüzép állítja ki a számlát. Ha olyan anyagot veszünk, ami közvetlenül a gyártótól lesz kiszállítva hozzánk, a gyártótól csak a szállítólevelet kapjuk. Például ha Nyíregyházán építkezel, de a soproni tüzép hírdet egy netes akciót, akkor az alábbi anyagokat a soproni tüzépnek kifizeted és a gyárból hozzák az anyagot. Mi így összesen az alábbi 3 tételen, csak azzal, hogy felkutattuk a legolcsóbb bekerülési értéket, az általunk korábban eldöntött anyagokra, 250.000 Ft-ot spóroltunk a megyénk legjobb tüzépárához képest!

Persze vannak olyan tüzépek is, amelyek hatalmas árukészletet tartanak és lehet, hogy minden építőanyagot készletről szállítanak. Ezzel semmi baj, ha ők lesznek így is a LEGOLCSÓBBAK! A másik dolog, amit észben kell tartanod az építőanyag beszerzési ára = raklap és csomagolási díj + szállítási díj + magának az építőanyagnak az ára + egyéb költség, amit felszámíthat a tüzép. Ezt csak azért írom le, mert találkoztam olyan építtetővel, aki nagyon jó egységáron vette az építőanyagot, de amikor hozzáadta a fent említett költségeket, már nem is volt olyan olcsó.

Lássuk, hogy Maradunk a pénzünknél!

 

Tipp: az alábbi 3 anyagra ne csak a környékről, hanem messzebb lévő tüzépektől is kérjünk ajánlatot, interneten keressünk akciókat, így akár 10%-öt ős megtakaríthatunk az tüzépek közötti árkülönbségek miatt!!!

Az első anyag, amelyet bárhonnét vehetsz, az a TÉGLA. Több gyártó is kiszállít, így nincs raktározási költség. Természetesen nem 2 db tégláról van szó, hanem építkezéshez szükséges mennyiségről, változó de általában 6 raklaptól kiszállítják. 

leier-tegla-45-big.jpg

A második anyag a TETŐCSERÉP. Ez is a gyárból érkezik általában, és ezen lehet talán a legtöbbet fogni, ha jobban utánajárunk a tüzépáraknak. 

ref_66129_06.jpg

A harmadik tétel, a SZIGETELŐANYAG. Mindegy hogy EPS, grafitos, kőzetgyapot. Lépésálló, lábazati stb. Mindegy a vastagság is. Itt is el kell érni egy minimum rendelési mennyiséget és kihozza a gyártó.

dsci0003_1.jpg

Ti kaptatok más anyagot is a gyártótól közvetlenül, ezzel jobb árat elérve? 

 

További tippek és személyes tapasztalatok a Házépítők csoportban. KATT IDE a CSATLAKOZÁSÉRT!

A fő csoportunk, ahol 7.500 tag segít aktívan a kérdező tagoknak, a Házépítők csoport. Ide mindenképp csatlakozz, mert az építkezés és felújítás minden fázisára hatalmas tapasztalat-közösséget hoztunk létre.

 

A megyei csoportokat azért hoztam létre, hogy egyszerűbben találj kivitelezőt, vagy éppen ügyfelet. Nagyobb eséllyel tudsz véleményt kapni az egyes építőipari vállalkozókról. Hívd meg építkező/felújító ismerőseidet és olyan vállalkozókat, akiket szívesen látnál a csoportban! Köszönjük, hogy ezzel támogatod a többi tagot! :)

 

Itt tudsz csatlakozni a fő és megyei csoportok nevére kattintva!

 

Házépítők főcsoport

 

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom megye

Nógrád megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye

süti beállítások módosítása