Újabb fordulat a CSOK-nál, úgy hogy nincs jogszabályváltozás?

2016.dec.07.

Ahogy a korábbi Ami CSOK az sok! 1.rész cikkünkben írtuk, a CSOK utófinanszírozásos, tehát először el kell költsd az önrészt és utánna kezd fizetni a bank. Az utófinanszírozás csapdájába esett CSOK-oknak adtunk néhány tippet a Ami CSOK az sok! 2.rész-ben. Most van egy új fejlemény, ami javulást hozna, de az OTP úgy oldotta meg eddig, hogy nem mindenkinek.

ideges-1.jpg

Az egyik Hajdú Bihar megyei OTP fiókban közlik az ügyfelekkel, hogy a bank újraértelmezte a CSOK jogszabályt úgy másfél hete és mostantól nem vonják le az első kifizetéskor az önrészt, de az önrész értékének akkor is be kell lennie építve már a házba. Ez jó hír, mert így a korábbi kifizetéseknél az önrész értékével többet kap az ügyfél az első banki kiutaláskor.

Happy End!

.... lenne, ha ugyanebben az időben nem kérdeznénk meg az egyik Szabolcs-Szatmár Bereg megyei OTP fiókot, hogy Ők hallottak-e erről, mert mi is így szeretnénk akkor a pénzünkhöz jutni. Nem értik a kérdést, mert nem volt jogszabály változás, Ők pedig nem kaptak értesítést a központtól, hogy változott valami az értelmezésben. És ennyi!

Na ne már, hogy még egy bankon belül se ugyanúgy értelmezik a jogszabályt!!! Ami azért érdekes, mert a központ valószínűleg nem csak Hajdú Bihar megyébe küldd infót a változásokról, hanem Szabolcs Szatmár Bereg megyébe is.

Magyarul érdemes ugyanazon bank több fiókját is megkérdezni szerződés előtt, bármilyen hülyén hangzik is.

Tetszett a cikk? Csatlakozz Házépítők facebook csoportunkhoz, itt gyakorlati megoldásokat találsz!

A fő csoportunk, ahol 7.500 tag segít aktívan a kérdező tagoknak, a Házépítők csoport. Ide mindenképp csatlakozz, mert az építkezés és felújítás minden fázisára hatalmas tapasztalat-közösséget hoztunk létre.

 

A megyei csoportokat azért hoztam létre, hogy egyszerűbben találj kivitelezőt, vagy éppen ügyfelet. Nagyobb eséllyel tudsz véleményt kapni az egyes építőipari vállalkozókról. Hívd meg építkező/felújító ismerőseidet és olyan vállalkozókat, akiket szívesen látnál a csoportban! Köszönjük, hogy ezzel támogatod a többi tagot! :)

 

Itt tudsz csatlakozni a fő és megyei csoportok nevére kattintva!

 

Házépítők főcsoport

 

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom megye

Nógrád megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye

süti beállítások módosítása