2021 építkezés: hangszigetelés technika

2021.sze.25.

Egy kézilabdacsarnok hangszigetelése nagyon fontos. Érdekes, hogy olyan anyaggal oldják meg, ami kereskedelmi forgalomban is van, és így lakosság számára is elérhető. A mai "zajos" világban érdemes figyelmet fordítani a zajszennyezésre, hiszen sokszorta nagyobb, mint évtizedekkel ezelőtt.

multicsarnok_1_kep.jpg

A budapesti IX. kerületi Kézilabda multifunkcionális csarnok a 2022-es Kézilabda Európa Bajnokságra épül, és mivel a multifunkciós csarnok az összes létező teremsportág számára  megfelelő szabványokkal, méretekkel, kialakításokkal rendelkezik,a későbbiekben kosárlabda, röplabda, jégkorong és teniszmérkőzéseket, korcsolyasport eseményeket, illetve bizonyos lovas és motoros versenyeket is rendezhetnek majd benne. Mindezek mellett nagykoncertek, rendezvények, kiállítások helyszínéül is szolgálhat.

Bármely eseményt nézzük, a teremakusztika mindegyiknél fontos szempont, ezért már a tervezéskor  kiemelten odafigyeltek a megfelelő hangelnyelő anyagok kiválasztására és a fenntarthatóságra.

Így esett a választás a  Hearklith A2 25 mm + 50 mm kőzetgyapot termékekre

A Knauf Insulation Kft. által a Zalaegerszeg melletti gyárban előállított, majd akusztikai célra alkalmazott fagyapot táblákat a mennyezetre betoncsavarokkal szerelték fel. A 25mm + 50mm vastagságú laptermékek rendkívül jó hangelnyelési értékkel rendelkeznek, így tökéletesek voltak erre a felhasználásra.

Az esztétika is fontos szempont volt a termék kiválasztásánál, így a terméket  a gyártás során AK01-es élképzéssel láttuk el.  A táblák fekete színben kerültek beépítésre, ennek köszönhetően elegáns megjelenést biztosít a terem számára a magas szintű műszaki teljesítményen túl.

 

A beépített Heraklith termék rövid műszaki leírása:

·         A Heraklith fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000 x 600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek.

·         A lapok festhetőek – a gyári fehér festés illetve élképzés választható opció

multicsarnok_3_kep.jpg 

A termék esztétikai  tulajdonságai:

·         Természetes megjelenés

·         A látható fagyapot szerkezetből adódó fa hatás.

 

A kivitelezés során

·         Nincs szükség különleges szerszámokra

·         Nincs szükség speciális ismeretekre, különleges szaktudásra

·         A rögzítések könnyen és egyszerűen kivitelezhetők

multicsarnok_4_kep.jpg 

 A termék jellemzői:

·         kémiailag semleges – nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal

·         könnyen vágható a kívánt méretre és formára

·         mechanikai igénybevételekkel szemben rendkívül ellenálló

·         igény szerint átfesthető, RAL színekben rendelhető

·         kiváló idő- és időjárásállóság

 

A Heraklith termékről itt talál bővebb információt!

süti beállítások módosítása