Gyerekek a Paradicsomban: csokiforgács, bonbonok, kétéltű jármű, játszóház

2018.aug.27.

Szombat délután érkezünk meg a Szerencsi Csokifesztiválra. Éppen a Signal Motorock játsza a P-Mobil Menj tovább című dalát. A szerencsi vár falai között több száz standnál árulták az édességeket, kézműves termékeket és a tárcsán sült ételeket. 

csok12.png

A párommal és 4 éves kislányunkkal vágtunk neki a Csokifesztiválnak. Megnyitották a régi Cukorgyár hatalmas területét parkolónak, így a fesztivál kapujától 2 perc sétára tettük le a kocsit. A parkolóval szemben és a Jókai úti bejáratnál lehetett jegyet venni.

1.JPG

A váron kívül, a kapu mellett a Magyar Honvédség toborzott. Nem tudom mennyi férfit és nőt tudtak a kötelékükbe csábítani, de az biztos, hogy amikor mi odaértünk, vagy 40 gyerkőc mászta meg a páncélozott kétéltű csapatszállítót, a teherjárműveket, dzsippeket, próbálta kézbe venni a valódi, persze töltetlen fegyvereket vagy épp hallgatták a távirányított felderítőgép működését az egyik tiszttől. A katonák hihetetlen türelemmel emelgették le-föl a kétéltűre, majd a teherszállítóra is a kislányomat. 

elet8.png 

Én nem voltam katona, de amikor megláttam a világ egyik legpontosabb mesterlövész puskáját, a magyar Gepárdot, akkor ott én is leragadtam egy kis időre, és végighallgattam a történetét és működését. 

elet9.png

Beléptünk a vár kapuján és jobbra tértünk el. A folyosó a csokiszobrászokhoz vezetett, akik alig tudtak dolgozni, mert a gyermekcsoport, ami köréjük verődött, állandó csokiforgács kiszolgálást igényelt. A Nesquick-nél sem unatkoztak a kakaós italt keverő pultosok. 

csok16.png

A belső kapuhoz érve ez a látvány fogadott minket:

elet1.png 

Itt a a Szögedi Big band zenéje állított meg minket. A vásártér felé tartva elsuhant mellettünk egy bohóc óriáskígyóval a vállán. 

p1060016.JPG 

Ennyi édességet ritkán látni egy helyen. 3 utcát is megtöltöttek a kézművesek, bonbon árusok, fagyisok. A Szerencsi Csokigyár standjánál láthatunk csokikeverő és formázó gépeket. Frissen sült, tárcsás, grill ételek minden mennyiségben.  

csok3.png

Amire a Bástyaszínpadhoz értünk, már a kezemben egy korsó málnás búzasör, a kislányomnál 3 zacsi édesség. Teszünk egy kört a tavirózsákkal borított tó körül, bevásárolok minden kézműves sajtosnál. Imádom, hogy van kóstoló, így könnyen rávettem magam, hogy vegyek szinte minden ízből: medvehagymásból, lilahagymásból, sima füstöltből, chilisből Angéla Sajtműhelyénél és a Baráthegyi Sajtmanufaktúra kapros-fokhagymásából. 

Katt a képre a kézművesek fényképeinek megnyitásához!

Visszaérünk a Szerencsi Csokisátorhoz, ahol normál áron bevásárolunk konyakos meggyből, tejkaramellából, mini tejcsokiból és Állat ABC csokiból. Mind a gyerek, mind a szülő megkapta a magáét.

Megkérdeztünk egy szervezőt, hogy hol vannak a kézműves csokikészítők. Visszairányított minket a csokifaragókhoz, ahol jól látható helyen ki is volt írva, hogy "Csokoládébarlang", csak mi nem vettük észre.

A kiállító helyiségben több gyártó standját kóstoltuk végig, így a Szerencsi Édesipari Zrt. kézzel készített csokikülönlegességeit, a Zimóczi-Art grillázsaiból vettünk chiliset és a Kings Marcipánnál tokaji aszús marcipánt. 

Katt a képre a galéria megnyitásához!

Parajdi só és fűszerkeverék is kóstolható volt, magában. Még sose jutott eszembe, hogy sót kóstoljak, vagy só tesztet csináljunk. Szóval elég jó íze volt, teljesen sós :)

Aztán ettünk, ittunk és buliztunk estig (már amennyire lehetett egy gyerkőccel persze). Nagyon jól éreztük magunkat Gombóc Artúr szülőföldjén. Nem írom azt, hogy főleg a kislányunknak tetszett, mert a szervezők gondoskodtak róla, hogy minden korosztály jól érezhesse magát,  gondolok itt a több színpad zenei sokszínűségére, a kiváló gyors konyhákra és gyönyörű fesztivál háttérre, amit a szerencsi vár adott. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt! 

 

Minősített kézműves élelmiszer manufaktúráinkat itt találjátok, KATT!

Tesztcsoportunk pedig itt, KATT!

 

süti beállítások módosítása