Már árulják a fenyőfákat. Erre figyeljünk!

2016.nov.28.

Tegnap vettem észre, hogy több fenyőárus megkezdte működését. Számomra érthetetlen ez a koraiság, bár valószínűleg elavult vagyok, mert például halottak napja után már egyből lehetett kapni Mikulás figurákat a hipermarketekben. Haladjunk a korral és nézzük meg mire kell figyelni a fenyőfa vásárlásnál.

 fenyofa-somogy-karacsony.jpg

1. Vágott, nem gyökeres fenyőfa esetén úgy tudjuk letesztelni, hogy friss e a fenyő, hogy megfogjuk a fenyőt és a tönkjével a talajhoz ütjük. Amennyiben van lehulló tűlevél, akkor ne vegyük meg.

2. Biztosra úgy tudunk menni, hogy az előbbi teszt után leveszünk egy tűlevelet és meghajlítjuk. Ha visszapattan, akkor friss a fenyő, ha könnyen hajlik vagy törik, akkor már nem ajánlott megvenni.

3. Vásárlásnál célszerű a fa magasságát előre kiszámolni: asztalra tesszük vagy a padlóra, akarunk létrázni a csúcsdísz felrakásához vagy sem. Ez mind egyedi.

4. A vágott fenyő rönkjét érdemes vízben áztatni, így később kezd el a levele hullani.

5. Gyökeres fenyő váráslása vagy kölcsönzése esetén célszerű kisebbet venni, mert a nagyobb fenyő könnyebben károsodhat, kiszáradhat. Nem kel túlöntözni, de a folyamatosan nedvesen tartott gyökérzetet meghálálja. Február végétől lehet kiültetni szabadföldbe.

Én a minőségre figyelek a legjobban. Nem szoktunk drágább fajtájú fenyőt venni, hisz egy luc fenyőt is szépen fel lehet díszíteni és a ha figyelünk a frissességére, akkor bőven kibírja az Ünnepeket.

 

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása