7 tipp, hogy tízezreket spórolj a bankköltségeiden

2016.nov.16.

A különböző bankok, különböző típusú folyószámláinak árában között elképesztő különbségek vannak. Ugyanazt a szolgáltatást jóval olcsóbban megkaphatjuk más banknál, hiszen ezek a pénzintézetek állandóan harcolnak az új ügyfelekért. Nézzünk 7 tippet, hogy csökkenthetjük banki költségeinket.

20150528forint-penz-penzugyek-penztarca-bankkartya1.jpg

1.Légy tisztában a bankszámlád állandó költségeivel: utalás, készpénzfelvétel, beszedés, SMS díjai. 

2. Próbáljuk ki a különböző folyószámla költség összehasonlító kalkulátorokat, ahol az első pontban leírt költségeket hasonlíthatjuk össze a jelenlegi folyószámlánk költségével. Spórolási lehetőség akár havi 500-5.000 Ft!

3. Bankkártya díj: éves költség, ezért észre se vesszük néha, amikor a bank levonja, de ez akár évi 5.000-10.000 Ft is lehet. Spórolási lehetőség évi 1.000-5.000 Ft.

4. Éljünk a kártyánkhoz tartozó kedvezményekkel: 1-3% visszatérítés jár egyes üzletekben automatikusan, amikor kártyánkat használjuk. Havi 500-2.000 Ft visszatérítés is elérhető!

5. Rendszeresen ellenőrizd a folyószámládat, hogy mire költöttél, annak milyen költsége volt. Esetleg találhatsz olyan szolgáltatást, amit alig használsz ki, viszont rendszeresen fizetsz érte. Spórolás: rajtad múlik.

6. Nagy az eltérés a készpénzfelvételi díjakban a különböző cégek ATM-jeinél. Saját tapasztalat: 2 ingyenes készpénz felvétel/hó van a díjcsomagomban. A 3. készpénzfelvételt viszont nem a saját bankomnál hanem egy másik bank ATM-jénél végzem el. Spórolás lehetőség: havi 1.000-5.000 Ft

7. Kell az SMS értesítés neked? Minden banknak van saját app-ja, ahol bármikor tudod ellenőrizni a folyószámlád egyenlegét. Akár évi 1.000-3.000 Ft takarítható meg.

Érdemes évente megnéznünk, hogy van-e olcsóbb folyószámla a jelenleginél a piacon és váltsunk, ha találunk. A bank egy profitorientált szervezet, nem a barátunk, hogy hűségesek legyünk hozzá.

Így képzelem el, ahogy a  bankokban számolják azt a pénzt, amit a feláras termékeikért bankköltség címén kifizettünk, mi a több ezer ügyfél. MARADJON NÁLUNK EZ A PÉNZ!

giphy.gif

 

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkükért! KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása