TESZT: így spórolhatsz a laptop vásárláson 90.000 Ft-ot!

2018.dec.14.

Nagyon vártuk ezt a tesztet már, mert ez lesz az első kitekintésünk a felújított termékek piacára. A felújított notebookok lehetnek prémium minűségűek és persze rossz vételbe is belefuthatunk. A szívünkhöz közel áll az újrahasznosítás filozófiája, szóval nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat ebbe a tesztbe is. Bárcsak már korábban megtettük volna...

uj1.jpg

A felújított notebookok a prémium szintet képviselhetik, ha valóban megfelelő minőségű felújítást végeznek rajta, ami tartalmazza a problémás alkatrészek cseréjét. A legegyszerűbb persze a HDD cseréje SSD meghajtóra, ezzel már sokat tettünk a notebook és a programok indulási idejének gyorsításáért. A gyorsabb műveletekhez magasabb szériaszámú Intel processzor javasolt, egészen a pénztárcánk erejéig.

A nagy szakértők megmondják a tutit: vegyél i7 procis, SSD meghajtós és 8 GB RAM-os laptopot, mert ezalatt nem ér semmit az egész cucc. Persze legyen rajta Windows 10. Köszönjük, ezzel sikerült is 260.000 Ft-nál meghúzni a minimum beszerzési értéket. Ennyibe kerül a legolcsóbb ilyen paraméterű új laptop: az ASUS Vivobook 15, a HP 250 G6 és a DELL Vostro 3578. Lecsekkolható bármelyik árkereső oldalon. 

Nekem egy HP 250 G6-os gépem van, amit szintén egy teszt kapcsán vettem 189.000 Ft-ért. Proci i3, 128 GB SSD, 4 GB RAM. Abszolút elégedett vagyok vele, de ennél a tesztnél jelezték az olvasóim, hogy lett volna olcsóbb megoldás is az igényeimnek megfelelően. Ez nem más, mint az felújított notebook. 

A garanciális felújított notebookra általában 1 év garancia van, ami kevés lehet egyeseknek. Az 5 gépet, amit most tesztelünk, 2 +3 év garanciával adja a furbify.hu és azért így mindjárt más a vásárlási kedv is. De lássuk a tesztet, hogy ajánlható-e akár már Karácsonyra egy felújított notebook beszerzése?!

uj2.jpg 

Hogyan teszteltünk, mit néztünk

Állapotot ellenőriztük és teszteltük : 

- a karcosságot és egyéb sérüléseket néztünk a külső borításon,

- a billentyűzet kopottságát,

- a hangszórók minőségét (használt video a youtube-ról: ACDC Live at the Grammys)

- a kijelző állapotát,

- a touchpad működését.

Gyorsaság:

- gép elindulási ideje bekapcsolástól a kezdőképernyő megjelenéséig

- programok elindulási idejét

- internetes böngészés sebességét: itt mértük azt az időt is, ami a Google Chrome böngésző ikonjára kattintástól a Maradok a pénzemnél blog betöltéséig tartott 

- táblázatkezelő: írtunk egy fkeres + kerekítés + 4 oszlopban taláható számokból számolt függvényt , amit összeszoroztunk egy másik adatbázisból keresett szumhafüggvénnyel, 10.000 soros adatbázisra. A teszt pedig az volt, hogy az első eredmény cellába bemásoltuk a függvényt és a cella jobb alsó sarkára kattintva kiszámíttattuk a 10.000 sorra az eredményt. Ez lehet, hogy soknak tűnik, de amúgy ez még messze van a céges táblázatkezelési kihívásoktól. 

Benchmarking: 

- a gép állapotát a userbenchmark.com ingyenes szoftverével is leellenőriztük, amiből visszajelzést kaptunk a tesztelt notebookok paramétereiknek megfelelően, más felhasználók azonos paraméterrel rendelkező notebookjaihoz hasonlítva. A teszt kb 3-5 percig tart és minden lényeges dologra kitér: processzor, RAM, lemezmeghajtó, grafikus rendszer és az operációs rendszer állapotát vizsgálja. Hasznos kis program.

 

Kicsomagolás

A notebookokat új dobozban, töltővel és gyárinak ható laptoprögzítéssel kaptuk meg a furbify.hu-tól.  Ajándéknak így nyugodt szívvel adható, nincs semmi használt feelingünk egyenlőre.  

3_4.jpg

 

A Lenovo notebookok tesztje

 

 

Lenovo T420 / Új ára 469.000 Ft volt

t420uj.jpg

Az kétmagos 2.8 GHz i7 processzor elég lesz? SSD-vel szerelt és 4 GB RAM memóriával rendelkezik. 20 mp alatt betöltötte a kezdőképernyőt, ami elvárás egy SSD meghajtónál. A programok indítási ideje, a műveletek elvégzésének ideje nagyon gyors. Hasznos otthoni notebooknak vagy irodai munkatársnak is még mindig kiváló. Az userbenchmark szerint az azonos konfigurációjú notebookok között az elvárt állapotban van. Mi is ajánljuk megvételre. Felújított ára Windows 10 HOME-mal: 90.420 Ft. További információért és vásárlásért KATT IDE!

lenovo_t420.jpg

 

Lenovo T410 / Új ára 289.000 Ft volt

t410uj.jpg

A tesztre kapott Lenovo T410 modell i5 2.4 GHz-es, egymagos procival szerelt. Minimál karcos, jó állapotú. A meghajtó HDD és van 4 GB RAM memóriánk. Már ez elindításnál látszott, hogy ez nem lesz gyors laptop, 2 perc alatt töltötte be a kezdőképernyőt. A Maradok a pénzemnél kezdőoldalát Google Chrome böngészővel 15 mp alatt hozta be. A szörfözés a neten elég lassú, akadozó. A userbenchmark teszt eredménye szerint ez a régebbi konfiguráció hasonló teljesítményt eredményez a más felhasználók azonos notebookjánál is. Tehát semmi baj vele, csak ez a konfiguráció ennyit tud. Nem ajánljuk megvételre. Felújított ára Windows 10 HOME-mal: 74.420 Ft.

lenovo_t410.jpg

A DELL notebookok tesztje

2 darab Dell Latitude E6440-t kaptunk tesztre. Az egyik "Arany" besorolású, tehát alig észrevehetőek a korábbi használat jelei és egy "Ezüst" besorolásút, amin már van egy-két karc. Valamint az egyikben SSD, a másikban HDD meghajtó van.

c700x420.jpg 

DELL Latitude E6440 SSD / Új ára 342.000 Ft volt

A HDD-s DELL után ez egy pörgős laptop, 21 mp alatt a kezdőképernyőre jutunk. 5 mp alatt betölti a Maradok a pénzemnél blogot és persze más oldalakat is. Az i5 proci ennél a konfigurációnál bőven elég a táblázatkezelőhöz is. Az állapota nagyon jó, a képernyő karcmentes, a hangszórók is megfelelően szólnak. Röviden, ennyi pénzért ez egy kiváló vétel. Ha előbb tudok erről a lehetőségről, akkor ezt a notebookot veszem meg! Az userbenchmark tesztje szerint ezzel a konfigurációval az elvárható teljesítmény minőségi szint felett vanFelújított ára Windows 10 HOME-mal: 106.980 Ft. További információért és vásárlásért KATT IDE! 

 dell2.jpg

DELL Latitude E6440 HDD / Új ára 342.000 Ft volt

A DELL márka és a 2.7 GHz-es proci még akkor is bizakodásra adott okot a gyorsaság szempontjából, hogy tudtuk, hogy ez egy HDD-vel szerelt notebook. 8 GB RAM. Nos, az indulás kicsit nehézkesebb volt, 45 mp alatt jutottunk el bekapcsolástól a kezdőképernyőig, ami azért még a fájdalomküszöbünk alatt van. A programok indításánál sem történt csoda, kb 2-szer annyi idő alatt nyitott meg egy táblázatkezelőt vagy a Google Chrome-ot, mint az SSD-s. A böngészés sebessége viszont elég gyors, nem kell várnunk. A hangszóró, a kijelző, a notebook burkolata kiváló állapotban van, a külső részén van pár alig észrevehető karc. Megvételre csak akkor ajánljuk, hogyha SSD-t is veszünk bele, amire van is lehetőség a furbify.hu-nál. Felújított ára Windows 10 HOME-mal: 109.180 Ft

dell1.jpg

A HP notebook tesztje

 

HP ELITEBOOK 820 G2 /  Új ára 342.000 Ft volt

hpuj1.jpg

Ez egy kisebb, 12" kijelzőjű notebook, ami inkább a hölgyeknek praktikus vagy azon férfiaknak, akik nem szeretik a nagy helyet foglaló notikat. 8 GB RAM, SSD, 2.6 GHz i7 proci és ez nem csak jól hangzik, hanem a teljesítménye is nagyon jó. Talán a leggyorsabb notebook a teszteltek közül, azonnal reagál minden kattintásra, pár másodperc alatt töltődnek be a programok, honlapok és gyorsan is számol. A világító billentyűzet diszkrét, mégis menő. Az állapota szinte újszerű, az anyagminősége kiváló. Abszolút ajánljuk megvételre, ezzel a notebookkal nem lehet mellényúlni! Az userbenchmark teszt szerint jobban teljesít az azonos konfigurációjú notebookoknál. Felújított ára Windows 10 HOME-mal: 126.480 Ft. További információért és vásárlásért KATT IDE!

hp_1.jpg 

Lássuk újra, összefoglalva!

 

hasznalt_laptop_teszt-1_2.png 

Mit nézzünk meg felújított notebook vásárlás közben?

A teszten kijött és amúgy is egyértelmű, hogy az SSD meghajtóval szerelt notebookok gyorsabbak induláskor. A 4 GB RAM elég még mindig otthoni vagy irodai munkára, netezésre, kis-közép memóriaigényű játékokhoz. A processzor legyen minél magasabb verziószámú, itt a felújítottaknál csak párezer forint különbség van egy i5 és egy i7 között. A furbify.hu-nál van lehetőség RAM, SSD, Windows 10 Professional, vírusírtó, Office 365 vásárlásásra is. 

Nagyon fontos a garancia és itt az idejére gondolok. Sok felújított notebooknál max egy évet adnak. Nagyon kevés helyen, de van 2 év garancia és a laptop árában nem is jelentkezik feltétlenül, egyszerűen valóban jobb minőségűek. A www.furbify.hu-nál a garancia 5 évre is kiterjeszthető.

 

Miért ajánljuk a felújított notebookokat?

A teszt bizonyította, hogy az egykori csúcslaptopok még mindig megállják a helyüket a napi használatban. Látszott mind az 5 tesztelt notebookon, hogy válogatott notebookokról van szó, amik tényleg megkímélt állapotban vannak. Gyönyörűen meg vannak tisztítva, a belső rész szinte mindegyiknél újnak hatott. Az a pár kisebb karc pedig megér 50.000-100.000 Ft-ot, emennyivel drágábban újonnan kapnánk meg egy hasonló teljesítményű laptopot. Ha ezt a tesztet előbb csináljuk meg, akkor én sem veszek új gépet, inkább a felújított és tesztelt DELL E6440-et veszem meg SSD-vel, és a zsebemben maradt volna 90.000 Ft! Ilyen az élet...

A legolcsóbb I7 procis SSD-s laptopért KATT IDE!

A legmegbizhatóbb SSD-s laptopért KATT IDE!

Kisméretű, bazi erős laptopért 8 GB memóriával KATT IDE!

 

A laptopokat tesztre a furbify.hu-tól kaptuk!

süti beállítások módosítása