Melyik mesterrel van a legtöbb gond egy építkezésen?

2018.júl.30.

A Házépítők csoportunkban csináltam egy nem reprezentatív közvélemény kutatást. Azt kérdeztem az építkező/felújító tagjainktól, hogy melyik mesterrel volt a legtöbb gond a műveleti szakaszban. Vagy azt kellett volna kérdezni, hogy melyikkel nem?

0743_layfloortiles_06_diy_main_promo.jpg

Nem is húzom sokáig a dolgot, íme az eredmény: 

munkafuzet1-1_11.png

 

Ezen a nem túl illusztris dobogónak a tetején a tervező áll, aki lehet építész, gépész vagy villamos tervező. A Házépítők építkezésén velük volt a legtöbb gond. Aki még építkezés előtt áll, annak mondom, hogy ilyenekre kell gondolni: nem kivitelezhető a terv, elavult anyagokkal dolgozik, hetekig-hónapokig kell várni rá, sablontervet próbál minden egyedi esetre ráhúzni, nem veszi figyelembe a telek sajátosságait...

Második helyen a kőműves áll. Talán az ő hibáinak átélésére kell a legkevesebb képzelőerő: nem terv szerint dolgozik, egyenes-párhuzamos paradoxon, több m3 vakolat a padlón...

Harmadik legtöbb probléma a Házépítők szerint a víz-gáz-fűtésszerelővel volt. Személyes példákat tudok említeni: csatorna szag a fürdőben a rossz szerelés miatt, rossz helyen való felállás a fürdőben a WC-hez kádhoz, a radiátorokat aszimetrikusan szerelte fel és lejtett is...

Negyedik helyen a burkoló. Az Ő szerepe azért fontos, mert végül is a burkolat lenne a házunk dísze. Nálunk a burkoló okozta a legdurvább helyzeteket. Nem használt a fugakeresztet, nem tudott kör alakban vágni, nem dolgozott rendesen a járólap alá, és úgy egyáltalán borzasztóan nézett ki a munkája. Egyszer szédültem meg az idegességtől a 1,5 éves építkezés alatt, amikor megláttam a csempét a fürdőben. A csempével semmi gond nem volt, de ahogy fel volt rakva, az undorító lett. Visszaszedettük, és ott álltunk vele végig, hogy normálisan dolgozzon. Sajnos kényszerhelyzetben voltunk, még ki se rúghattuk.

Az elmúlt években a kormány több ezer milliárd forintot nyomott bele az építőiparba, állami, vállalati és magánszférába egyszerre. Ennyi pénznek már hatása kellene lennie a színvonal javulására, szakképzésre, átfutási idő rövidülésére. De nem ez történt.

 

A Házépítők csoportunkban minden kérdésre válaszolunk. 7500 tag tapasztalata segíti a felújítókat, építkezőket. Csatlakozz ITT!

 

A fő csoportunk, ahol 7.500 tag segít aktívan a kérdező tagoknak, a Házépítők csoport. Ide mindenképp csatlakozz, mert az építkezés és felújítás minden fázisára hatalmas tapasztalat-közösséget hoztunk létre.

 

A megyei csoportokat azért hoztam létre, hogy egyszerűbben találj kivitelezőt, vagy éppen ügyfelet. Nagyobb eséllyel tudsz véleményt kapni az egyes építőipari vállalkozókról. Hívd meg építkező/felújító ismerőseidet és olyan vállalkozókat, akiket szívesen látnál a csoportban! Köszönjük, hogy ezzel támogatod a többi tagot! :)

 

Itt tudsz csatlakozni a fő és megyei csoportok nevére kattintva!

 

Házépítők főcsoport

 

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom megye

Nógrád megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye

 

süti beállítások módosítása