A hidegebb napokon nincs is jobb egy gőzölgő, illatos teánál – pláne, ha az tele van erdei gyümölcsökkel, bogyós aromákkal és egy kis nosztalgiával. De vajon melyik pirosgyümölcsös tea az, ami tényleg gyümölcsízű, és ...
A hidegebb napokon nincs is jobb egy gőzölgő, illatos teánál – pláne, ha az tele van erdei gyümölcsökkel, bogyós aromákkal és egy kis nosztalgiával. De vajon melyik pirosgyümölcsös tea az, ami tényleg gyümölcsízű, és ...
Kevés olyan tészta van, ami ennyire összeforrt a magyar konyhai hagyományokkal, mint a csigatészta. Egykor szinte minden háznál sodorták a vasárnapi húslevesbe, ma viszont már inkább a boltok polcairól kerül a fazékba. De vajon ...
A világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája a cabernet sauvignon. A borvidékek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort, természetesen ...
Ezúttal a reggeli asztal egyik leggyakoribb vendégét vettük górcső alá: különböző márkájú kakaós/csokis gabonagolyókat teszteltünk, hogy kiderüljön, melyik éri meg leginkább a pénzünket.
A boltok polcain hatalmas a ...
Ezúttal a reggeli asztal egyik leggyakoribb vendégét vettük górcső alá: különböző márkájú kakaós/csokis gabonagolyókat teszteltünk, hogy kiderüljön, melyik éri meg leginkább a pénzünket.
A boltok polcain hatalmas a ...
A mascarpone elsősorban a tiramisu lelke, de gyakran előfordul krémekben, desszertekben és akár sós ételekben is. A boltok polcain azonban számtalan márkával találkozhatunk, és nem mindig könnyű eldönteni, melyik a legfinomabb. ...
Édes vagy sós, roppanós vagy puha? A diákcsemege az egyik legnépszerűbb nassolnivaló: olajos magvak és aszalt gyümölcsök keveréke, amit sokan iskolába uzsonnára, kirándulásra, munka közbeni ropogtatnivalónak választanak. De ...
Az iskolakezdés és a hűvösebb esték beköszöntével sok háztartásban előkerülnek a jól bevált szendvicsek és melegszendvicsek. A gyerekek kedvence legtöbbször a lágyan olvadó, enyhén diós ízű edámi sajt, amely nemcsak ...
A kakaós krémmel töltött kekszek a tízóraik, kávészünetek, a tanulós esték és a „csak úgy” nassolások megmentői. De ha levesszük róluk a márkanevet és a csomagolás csábító grafikáját, vajon ugyanaz lesz a ...
A japán konyha egyik legnépszerűbb alapszósza a teriyaki, amely húsokat, zöldségeket, sőt, még tofut is mennyeien feldob. De vajon melyik a legjobb a boltok polcain sorakozó üvegek közül? Csapatunk most vakteszten kóstolt végig ...
A boltban kapható, otthon kisüthető édes péksütik, croissantok, töltött batyuk, csigák kényelmes megoldást kínálnak a rohanós napokon. De vajon melyik márka teljesít a legjobban ízben, állagban és illatban? Vaktesztet ...
Gyümölcsös, friss, ropogós – ilyen egy jó sauvignon blanc. De vajon mennyit számít az ár, a származási hely, vagy a márkanév, ha nem tudjuk, mit iszunk? Vaktesztet tartottunk: többféle sauvignon blanc bort kóstoltunk végig ...
A nyári grillezések egyik fő hozzávalói a finom, pácolt húsok. Van, hogy nincs kedvünk a pácolással foglalkozni, van, hogy nyaraláskor nem lenne célszerű külön-külön beszerezni az alapanyagokat, de talán még jellemzőbb, ...
A konzerv gombák évek óta stabil szereplői a hazai háztartásoknak – legyen szó pizzáról, pörköltről vagy gyors tésztaszószról. Azonban ritkán teszteljük őket úgy, ahogy kellene: vakon, márkajelzés nélkül, kizárólag ...
A készételek nagy előnye, hogy pár perc melegítés után fogyaszthatók, így a legrohanósabb napokon is meleg ételhez juthatunk. A praktikusságuk megkérdőjelezhetetlen, ezért mi most a minőségükre voltunk kíváncsiak, mennyire ...
A bolognai spagetti sok háztartásban igazi jolly joker: gyors, laktató, és ha jól sikerül, még egy hétköznapi vacsorát is ünnepivé varázsol. De mi a helyzet akkor, ha nincs idő hosszan főzni, és a boltban kapható kész ...