Nagy fagyasztott zöldségkeverék teszt

2021.okt.07.

A diéta egyik legfinomabb segítője a mexikói zöldségkeverék, amit pár perc alatt készre párolhatunk és alacsony kalória tartalmának köszönhetően hatékony kisérője a natúr sülteknek. Persze, ha nem akarunk diétázni, akkor ott van a másik legfinomabb dolog, ami a mexikói zöldségkeverékből készülhet, a mexikói saláta: a megpárolt zöldségkeveréket összekeverjük tartármártással. Szóval itt volt az ideje zöldségkeverék vaktesztnek, amire beszereztük az országosan kapható gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverékeket.

bor1_98.jpg

A gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverékről

A gyorsfagyasztásnak köszönhetően ez a típusú zöldségkeverék őrzi meg legjobban az összetevők természetes és friss ízét. 

A mexikói zöldségkeverék főbb összetevői:

- darabolt pirospaprika,

- csemegekukorica,

- zöldborsó,

- sárgarépa,

- zöldbab,

- esetleg vörös, szemesbab.

A teszten csak olyan termék vett részt, ami natúr, tehát sem só, sem fűszer, sem szósz nincs hozzáadva.

Leggyakoribb ételek mexikói zöldségkeverékkel:

- mexikói saláta tartármártással,

- köret sózva,

- köret enyhén csípős szósszal,

- tepsis húshoz köret sütve,

- rizzsel kevert köret.

 

A teszt menete

A tesztet, ahogy mindig, most is a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai végezték, 12-en

A beszerzéskor fagyasztóládát vittünk magunkkal, hogy szállítás alatt a fagyasztott mexikói zöldségkeverék ne olvadjon fel.

A tesztre az országosan kapható, fagyasztott, ízesítetlen fagyasztott mexikói zöldségkeverékeket válogattuk be.

A zöldségkeveréket megpároltuk és szűrés azonnal szervíroztuk a kóstolók elé, hogy az illatot konkrétabban érezzék és az állagot is pontosan, fogyasztáskori hőmérséklete alapján értékelhessék.

 

Értékelés menete

Illat: az összetevők jellegzetes illatait vártuk. Az nem volt gond, hogy csak 1-2 zöldség illata volt érezhető, ha azok természetesek és intenzívek voltak. A jellegtelen vagy idegen illatokat lepontoztuk.

Állag: a fagyasztott zöldségkeveréknek meg kell őriznie a zöldség friss állagát. A héj nem lehet rágós, a belső résznek rugalmasnak, mégis könnyen fogyaszthatónak kell lennie. 2 típusú hibával találkoztunk:

1. A csemegekukorica héja kemény, rágós, de a belső állomány puha

2. A zöldbab szálkás.

Ennek oka leginkább a késői betakarítás vagy a rossz fajtaválasztás.

Íz: legyenek intenzív, természetes ízek, mellékízek nélkül. A legfőbb íz hiba az alacsony ízintenzitás, jellegtelenség. 2 termékben nem volt zöldbab, de emiatt nem vontunk le pontot, ha többi összetevő íze jól érezhető volt és persze finom.

 

A nagy mexikói zöldségkeverék vakteszt eredménye

 

11. COOP, egységára: 887 Ft/kg. Pontszám: 6,4/10 pont  

Enyhe intezitású sárgarépás, kukoricás illat. A bab kissé túlérett, a többi összetevő puha. A kukorica íze a legintenzívebb, a többi zöldség kevésbé adja ki a zamatát.

img_8669.jpg

coop_8.jpg 

10. S-Budget, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 6,6/10 pont  

Kukorica és borsó illat érezhető leginkább. Kicsit rágós a kukorica, a többi zöldség állaga jó. A sárgarépa édessége dominál, a többi zöldség alacsonyabb ízintenzitású. Nincs benne bab.

 img_8562.jpg

spar_19.jpg

9. Auchan, egységára: 499 Ft/kg. Pontszám: 6,9/10 pont  

Bab, borsó illat. Nem rágós, de masszívabb állagú zöldségek. A répa, a borsó íze érezhető leginkább.

img_8561.jpg

auchan_16.jpg 

7. Hajdúkert, egységára: 1220 Ft/kg. Pontszám: 7,1/10 pont  

A kukorica illata mellet még a borsóé fedezhető fel. Az állag megfelelő, egyik összetevő sem rágós. A kukorica és a borsó íze intenzívebb a többi összetevőénél.

img_8553.jpg

hajdu_2.jpg 

7. PENNY, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 7,1/10 pont  

Enyhe vegyeszöldség illat. A kukorica kissé túlérett, de a többi zöldség jó állagú. A keverékben található zöldségek természetes ízűek, közepes ízintenzitással.

img_8581.jpg

penny_17.jpg 

5. REÁL, egységára: 665 Ft/kg. Pontszám: 7,2/10 pont  

Bab, kukorica, borsó illat. Jól átfőtt, puha zöldségek. Íze közepesen intenzív. A bab, kukorica és borsó érezhető leginkább kóstoláskor.

img_8664.jpg

real_2.jpg 

5. LIDL, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 7,2/10 pont  

Kellemes vegyes illat. A zöldségek jól megfőttek, a bab kissé rágós. A kukorica édes, a többi zöldség íze is jól érezhető, leginkább a kukoricáé és a borsóé.

img_8576.jpg

lidl_19.jpg

 

3. Sprint, egységára: 820 Ft/kg. Pontszám: 7,4/10 pont  

Sárgarépás, kukoricás illat. Az összetevők jól átfőttek, nem rágósak. A sárgarépa íze érezhető legjobban, majd a borsó és a csemegkukorica finom zamata. Nem tartalmaz zöldbabot.

img_8567.jpg

sprint_1.jpg 

3. ALDI, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 7,4/10 pont  

Vegyes zöldség illat, közepes intenzitással. Jó állagú nem, rágós. A bab, a kukorica és a borsó íze is intenzíven érezhető.

img_8568.jpg

aldi_23.jpg 

2. Bonduelle, egységára: 1623 Ft/kg. Pontszám: 7,6/10 pont  

Enyhébb illatú zöldségkeverék. Nem rágós, jól átfőtt, nem szálkás állagú a bab sem. A zöldbab, a borsó és a répa íze érezhető legjobban.

img_8556.jpg

bondu.jpg 

 1. Fevita, egységára: 999 Ft/kg. Pontszám: 8/10 pont  

Intenzív kukorica, borsó és zöldbab illat. Jó állagú, átfőtt, kellően puha, nem szálkás, zsenge. Finom a paprika, a bab, a kukorica és harsány ízük van, mint a friss zöldségeknek.

img_8572.jpg

img_8659.jpg 

Összegzés

A tesztgyőztes az Auchan, Tesco, CBA, COOP, REÁL üzletekben kapható.

mexikoi-1.png 

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr6416708814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2021.10.09. 17:30:46

Tudom, hogy ez nen kívánságlista, de tesztelhetnétek a kukoricát nem tartalmazó zöldségkeverékeket is... Bár a csöves kukoricát szeretem, köretként nem. Túl erőszakos az íze a többbi zöldséghez képest, ráadásul túl édes. És ha már mexikói: sokkal több vörösababot kívánnék bele. Amúgy pont a két nyertes márkát szoktam vásárolni, de nem a mexikói keveréket.

JohnyMclaine 2021.10.25. 18:52:18

Legjobb a penny-s olasz gyorsf. Z. keverék! Magasan a legjobb
süti beállítások módosítása