Nagy töltött tolltartó teszt

2020.aug.04.

Bár még javában tart a nyár, a boltok polcain már megjelentek az iskolafelszerelések. Érdemes már most átgondolni, hogy mire lesz szüksége szeptemberben a gyerkőcnek, mert most még nagyobb kínálatból tudunk választani. Az egyik legfontosabb felszerelés a kisdiákok számára a tolltartó. Ezért megnéztük, hogy töltött tolltartóból milyen a választék és leteszteltünk 8 országosan kapható terméket. 

bor1_20.jpg

HOL VÁSÁROLTUNK?

A tolltartókat az Auchan, Spar, Lidl, Penny, Tesco üzleteiben szereztük be. Most öten vettünk részt a tesztben, mindannyian gyakorló szülőként. 

Megnéztük, hogy a töltött tolltartóknak milyen a felszereltsége, fontos szempont volt, hogy olyan eszközök legyenek benne, amelyek jó minőségűek, és hasznosak. Leginkább az alsós tanulókra fókuszáltunk, hiszen nekik még nagyon fontos, hogy könnyen megtaláljanak mindent, amire egy-egy tanórán szükségük lehet. 

toll.jpg 

A TESZTELÉS FOLYAMATA

A teszt során az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

A tolltartó minősége: varrások, anyagminőség, cipzározhatóság.

A tolltartó beltartalma:

                  - felszereltsége: hány darab található benne

                  - minőség: filctollak, színes ceruzák, grafitceruzák, tollak minősége, hegyező, radír 

A tolltartó ára: a minőség mellett fontos szempont volt az ár is. 

 

Miért a töltött tolltartó?

A töltött tolltartók furcsa módon nem mindig kerülnek többe, mint ugyanazon tolltartó üres változata. Ez a gyártók / forgalmazók piaci stratégiája is lehet a töltött tolltartó népszerűsítésére, hiszen így egyben megvásároljuk az összes szükséges "írószerszámot" egy adott márkából.

A ceruzák, filcek, vonalzók, a radir, a hegyező értéke külön 1.000 Ft-nál is többe kerülhetnek. Ezért érdemes a töltött tolltartók között körülnézni. Ráadásul már nem minden üzletlánc gyártat sajátmárkás tolltartót, inkább leakciózzák a márkás termékeket.

 

A TESZT EREDMÉNYE

 

8. TESCO Oxybag, egységára: 1399 Ft/tolltartó. Pontszám: 5/10 pont  

A filctollak kicsik, nem élénk színűek és a kupakot nagyon nehéz visszatenni a filcekre. A színes ceruzák alig látszanak. A hegyező kitöri a ceruza hegyét. A radír jól eltűntette a ceruzát. 15 cm-es egyenes vonalzó található benne. A cipzár körül nagyon vékony anyag van, emiatt nem könnyű becipzározni.

tesco_1.JPG

tesco1.JPG 

7. AUCHAN Starpak tolltartó, egységára: 3490 Ft/tolltartó. Pontszám: 6,6/10 pont  

A filctollak szépen fognak. A színes ceruzákból megtalálhatók benne az alapszínek, de nem élénk színűek. A grafit ceruza gyenge minőségű, nem lehet vele szépen írni, karcol és hegyezni is nagyon nehéz. A toll vékonyan fog. A radír nem tünteti el teljesen a ceruzát. Van benne egy hasznos kis szorzótábla is. A cipzárat elég nehézkes behúzni. 

auchan_starpack.JPG

auchan_starpack1.JPG 

6. AUCHAN Lizzy Card, egységára: 2790 Ft/tolltartó. Pontszám: 6,9/10 pont  

A filctollak és a színes ceruzák is élénk, erőteljes színűek. 2 féle grafitceruza van benne: 1 db B és 1 db HB-s, kényelmes velük írni. A toll gyengébb minőségű és a hegyezővel nem sikerült kihegyeznünk a ceruzát. A radír nem tűntette el teljesen a ceruzát. A vonalzó 15 cm-es. A cipzár könnyen behúzható.

auchan_lizzy.JPG

auchan_lizzy1.JPG 

5. SPAR Street, egységára: 1999 Ft/tolltartó. Pontszám: 7/10 pont   

A filctollak rövidek, élénk színűek, de a kupakok könnyen leesnek. A színes ceruzák gyengén látszanak a papíron. A grafit ceruza karcosan fog. A toll jó minőségű, szépen lehet vele írni. A hegyezővel kissé nehézkesen lehet hegyezni, de szépen kihegyezte a ceruzát. A radír jól eltűnteti a ceruzát. Az egyenes vonalzó 15 cm-es. Van benne 2 töltőpatron is, amit nem egészen értünk, mert töltőtoll nem található a tolltartóban. A cipzár jól működik.

spar_1.JPG

spar1.JPG 

4. PENNY Lizzy Card , egységára: 1990 Ft/tolltartó. Pontszám: 7/10 pont  

A filctollak és a színes ceruzák is élénk, erőteljes színűek. 2 féle grafitceruza van benne: 1 db B és 1 db HB-s, kényelmes velük írni. A toll gyengébb minőségű és a hegyezővel nem sikerült kihegyeznünk a ceruzát. A radír nem tűntette el teljesen a ceruzát. A vonalzó 15 cm-es. A cipzár jól működik.

penny_1.JPG

penny1.JPG 

3. AUCHAN Ars Una, egységára: 4490 Ft/tolltartó. Pontszám: 8/10 pont  

A filctollak szép színűek, jól fognak, bár a kupakot kissé nehéz visszatenni a filctollra. A színes ceruzák háromszög alakúak, nagyon jó minőségűek. A grafitceruzák HB-sek, kissé karcosan fognak, háromszög alakúak. A hegyező jól működik. A radír megfelelően eltűntette a ceruzát. Az egyenes vonalzó 17 cm-es, és található benne egy háromszög vonalzó is. 2 órarendet tartalmaz. A cipzár jó minőségű.

auchan_ars_una.JPG

auchan_ars_una_1.JPG 

2. AUCHAN Herlitz, egységára: 2690 Ft/tolltartó. Pontszám: 8,4/10 pont  

A filctollak élénk színűek és vékonyan fognak. A színes ceruzák szépen fognak és 10 féle szín található benne. A grafitok HB-ek és nagyon jó minőségűek, nem karcolnak, jól láthatóan lehet vele írni. A golyóstollat kényelmesen lehet fogni, megfelelő vastagságban lehet vele írni. Található benne egy tintatoll is. A hegyező éles, megfelelően hegyezi a ceruzát. A radír nem tüntette el teljesenn a ceruzát. Az egyik vonalzó 17 cm-es, a másik háromszög alakú. Két órarendet tartalmaz. A cipzár jól működik.

auchan_herlitz.JPG

auchan_herlitz1.JPG 

1. LIDL Herlitz, egységára: 1799 Ft/tolltartó. Pontszám: 8,8/10 pont   

15 féle színű filctoll található benne. Szép, élénk színek, megfelelő vastagságban fognak. A színes ceruzák puhábbak, ezért erőteljes színei vannak, jól lehet velük színezni. 2 db HB-es grafitceruzát tartalmaz, amikkel megfelelően lehet írni, nem karcolnak. A hegyező nagyon jó minőségű. A radír is szépen eltűntette a ceruzát. Az egyenes vonalzó 17 cm-es, és van benne egy háromszög vonalzó is. Egy órarend is található benne. Kellemesen meglepődtünk, amikor a pénztárnál kaptunk egy nagyobb órarendet is. A cipzár nagyon jó minőségű. A LIDL-ben kapható Herlitz tolltartó a legjobb ár-érték arányú töltött tolltartó a tesztünkön.

lidl_1.JPG

lidl1.JPG

 

Összegzés

A tesztgyőztesből és általában a többi tolltartóból is van fiús és lányos kivitel is. Általános tapasztalat, hogy a töltött tolltartó több esetben is olcsóbb, mint ugyanaz a tolltartó töltetlenül. 

toltott_tolltarto_teszt-1.png

 

süti beállítások módosítása