Nagy gyermek ruházat teszt

2019.ápr.02.

A kisgyermekes családoknak elég nehéz dolguk van, ha a gyerkőcre olyan ruhát keresnek, ami egyszerre jó minőségű és kedvező ára is van. Itt a tavasz ezért azt gondoltuk, hogy segítünk egy teszttel és piaci körképpel, hogy megmutassuk hol érdemes vásárolni. Rémálom, hogyha egyszerre akarsz felsőt és nadrágot venni egy helyen, mert az szinte lehetetlen, ezért most azt is néztük, hogy egy felső és egy nadrág szettben hol kapható, milyen minőségű és mennyi az ára egyben a szettnek. 6 országos lánc gyermek ruháit teszteltük.

bor.jpg

Hol kerestünk komplett szettet?

A szett alatt nem azt értjük, hogy valóban szettben árulják, hanem azt, hogy hol található nadrág és felső is gyerkőcre egy helyen. Kaptunk 116-os lányka nadrágot és felsőt (játszós, kényelmes ruhákat kerestünk) a C&A-ban, a TESCO-ban, LIDL-ben, ALDI-ban, H&M-ben és az Auchanban.

Most a szín nem számított, meg a mintázat, de ezzel nincs is gond, kivétel nélkül szépek a ruhák, amiket kaptunk. A nadrágok jellemzően sztreccs nadrágok, a felső pedig magas pamuttartalmúak, nem túl vastagok, hogy jó időben kint tudjon játszani benne a gyermek, és bent is kényelmesen felvehesse, ne izzadjon, de ne is fázzon benne. 

borito_8.jpg 

A tesztelés folyamata

A ruhákat mindet felpróbálta a 4 éves kislányunk, őt is kérdeztük arról, hogy kényelmesnek érzi-e, illetve rajta is megnéztük a kritikus helyeken, hogy elég kényelmes-e a ruha. 

3 csoportra bontottuk a kritériumokat, ami alapján pontoztunk minden egyes ruhát!

Anyagminőség

- varrások minősége

- ruha anyagának minősége

- anyagvastagság

- mosás utáni fakulás

- mosás utáni mérettartás

meretezes.jpg

- pamuttartalom

Szabás/Méretek

- szabás

- kar/láb/ test hosszúság

- könyök/térd szélesség

- nyakkivágás mérete

- derékszélesség

- felsőnél megfelelő testhosszúság, nadrágnál megfelelő derékmagasság, hogy a gyerkőc dereka takarva legyen

img_3029_1.JPG

Kényelem

- felsőnél rugalmasság a nyakkivágásnál, karon, testen

- nadrágnál rugalmasság derékban, lábszáron, ülepnél

A ruhákat a címkén szereplő mosási utasítás szerint mostuk ki és szárítógépben vasaló szárazra szárítottuk. Mosás előtt és mosás-vasalás után megmértük a ruhák főbb méreteit.

img_3028.JPG 

A teszt ideje, érvényessége

A ruhákat 2019.03.18-25 között vásároltuk. A választék folyamatosan változik, ezzel tisztában vagyunk, így a tesztünk érvényessége is a tavaszi kollekciók idejére szűkül, így általánosságban nem jelenthetjük ki, hogy melyik áruházban kapható mindig jó minőségű gyerekruha. 

 

Teszteredmények

7. H&M -> szett ár/érték arány 5,5/10 pont, szett ára 4.493 Ft

Nadrág: Szűkebb szabású, testhezálló, deréknál a gumizás nem rugalmas, több helyen kilógó cérnaszálak a varrásnál. Vékony anyagú, bár erre nem vontunk le pontot, mert tavaszi fazon. Pamuttartalom: 100%. 

Felső: A tapintása alapján nem érezzük a 95% pamutot. 1-2 helyen foszlik a varrás. Szűk feszülős szabás, vékony-átlátszó az anyaga. A nyakkivágás megfelelő. Mosás után a felső a nyaktól a derékig mérve 1,5 cm-rel rövidebb lett. Pamuttartalom: 100%. 

dsc_0482.jpg

 

5. C&A Palomino -> szett ár/érték arány 7,3/10 pont, szett ára 3.785 Ft

Nadrág: Vékony anyagú, de nem vonunk le pontot, mert tavaszi viselet. A varrás megfelelő, foszlást nem találtunk. Az anyaga keményebb, a kis zseb a zsebben felesleges, csak az anyagvastagságot növeli. Könnyen felvehető, nem szorul a lábon. Pamuttartalom: 100%. 

Felső: Kényelmes viselet. Anyag nagyon vékony, pár centivel rövidebb a kelleténél derékban. Nyakkivágás megfelelő, jó szabású. Mosás után a felső a nyaktól a derékig mérve 1 cm-rel rövidebb lett. Az anyaga bio, így a magasabb ár ellenére is adtunk +0,5 pontot az ár/érték arányához. Pamuttartalom: 100%. 

dsc_0575.jpg 

5. Auchan Inextenso -> szett ár/érték arány 7,3/10 pont, szett ára 3.080 Ft

Nadrág: Szűk, rugalmatlan anyag, bokánál szűk, nehéz felhúzni a lábfejnél. Dereka szűk, minimálisan rugalmas. Vékonyabb kislányoknak ajánlható viszont, mert a pamuttartalma 100%, ezzel egyedi a tesztelt nadrágok mezőnyében. 

Felső: Vékonyabb anyagú felső. Nyakkivágás kelleténél talán nagyobb. A karon jól áll, hosszúsága deréknál is megfelelő, de szűk szabású a hasnál. A varrások jól el vannak dolgozva, jó minőségű anyagból varrták. Pamuttartalom: 100%. 

dsc_0553.jpg

3. ALDI Kids alive -> szett ár/érték arány 7,5/10 pont, szett ára 3.485 Ft

Nadrág: Bő, kényelmes nadrág, az alja gumis ezért nem lógott rajta a nadrág. Szabályozható a derékbőség madzaggal, tehát alapból bő, de így egy kis pocak is elfér. Varrás minősége éppen megfelelő. Magas derekú. Pamuttartalom: 78%. 

Felső: Vékony az anyag, nyaknál túl széles. Mosás és szárítás után a méretét megtartotta. Jó a szabása, tehát ergonomikusan illeszkedik a gyerkőc alakjához. Kényelmes viselet, megfelelően rugalmas. Pamuttartalom: 100%. 

dsc_0501.jpg 

3. TESCO F&F Kids-> szett ár/érték arány 7,5/10 pont, szett ára 3.685 Ft

Nadrág: Varrás megfelelő, jól eldolgozott. Szabályozható a derékbőség madzaggal, ami hasznos lehet. A rózsaszín részt befogta kicsit a kék festék. Magas derekú nadrág, így védi a gyerkőc derekát a felfázástól. Pamuttartalom: 73%. 

Felső: Hosszabb fazonú felső, így a dereka nem fog kilógni a gyermekünknek. Jó minőségű varrás, mosás után sem változott a mérete. Kényelmes viselet, megfelelően rugalmas minden részen. Pamuttartalom: 100%. 

dsc_0488.jpg

2. PEPCO -> szett ár/érték arány 8/10 pont, szett ára 2.890 Ft

Nadrág: minőségi varrás, a nadrág anyag méret és színtartó, megfelelő vastagságú. Elég hosszú, magasabb vékony kislányoknak is jól állhat. A gyerkőc alakjához jól passzolt a szabása, derékban lehetett volna rugalmasabb.  Pamuttartalom: 76%. 

Felső: Pont jó vastagságú a tavaszi kinti játszáshoz (atlétával alatta). Anyagminősége megfelelő, méretét és színét megtartotta mosás után. Rugalmas anyag, de nem nyúlós. A deréknál kicsit hosszabb az anyag, mint hasnál, és mindkét oldalt jól takar. Kényelmes viselet. Pamuttartalom: 100%. 

img_3117.jpg 

 

1. LIDL Lupilu -> szett ár/érték arány 8,3/10 pont, szett ára 2.248 Ft

Nadrág: Ergonomikus a szabása, jó minőségű, kényelmes anyag. Magas derekú, megfelelő a gumizása, nem szorítja a gyerek hasát. Hosszúsága jó, testhezálló, de nem feszül, könnyen tud benne mozogni a gyermek. A lábszáron is kényelmes. Mosás után a méretét megtartotta, nem észleltünk fakulást. Pamuttartalom: 75%. 

Felső: Mosás után 0,8 cm-rel lett rövidebb, bár ez az egyik leghosszabb fazon volt amúgy is, 44 cm a nyakközéptől a felső aljáig mérve. Nincs megindult vagy el nem dolgozott cérnaszál, szép a varrás. Nyaknyílás szélessége pont megfelelő és kellően rugalmas. Pamuttartalom: 100%. 

dsc_0462.jpg

A hosszú ujjú felsők értékelése

felso-1.png

A nadrágok értékelése

nadrag-1.png

Összesítés

osszesites-1_1.jpg

 

 Teszthír értesítőnkre itt tudsz feliratkozni!

süti beállítások módosítása