Nagy sajátmárkás pelenka teszt

2018.jan.18.

Mi nem lepődtünk meg a teszteredményeken, hiszen a kislányunk születése óta elég sok pelenkát kipróbáltunk. A baba bőre sem tűr el minden pelenkát, így az anyukák is tesztelnek folyamatosan, amíg megtalálják a megfelelőt gyermeküknek. Most teljes sajátmárkás körképpel és teszttel próbálunk meg segíteni Nektek. 

pelus_teszt_borito.png

A legnagyobb mennyiségben eladott méret a 4-es, amit akár 18 kg-os babáknak is ajánlanak. Mi már az 5-öst használtuk,amikor a kislányunk elérte a 11 kg-ot. 

A tesztpelenkák beszerzése az eddigi legtöbb időt vette igénybe a tesztjeink közül, több helyen nem volt 4-es méret, ezért jártuk a boltokat többször is, hogy meglegyen a teljes sajátmárkás paletta. 

Így meg is ragadnánk az alkalmat, hogy nyomatékosan megkérjük az üzletláncokat, hogy figyeljenek jobban oda a baba-mama termékek árufeltöltésére! Nem minden kismama élvezi azt, hogy egyik boltból a másikba kell menni a megszokott termékek hiánya miatt. Azt se nagyon szeretik, amikor a drágább pelenkát kell megvenni kényszerből.

 

Kis kitérő után vissza tesztünkhöz.

A pelenkákat az alábbi szempontok szerint pontoztuk és értékeltük:

- tépőzár minősége: ne szakadjon le, és ne engedjen el, nehogy leessen a pelenka

- a zár rugalmassága és magassága is befolyásolja a kényelmes viseletet a babának. A rugalmasság a mozgását követi, a tépőzár 6-7 cm feletti magassága pedig megakadályozza, hogy bevágjon a gyermekünk kis oldalába.

img_3960_1_2.png

- rugalmas oldalsáv minősége: magassága 3-4 cm és fontos az anyagminőség. Ez felel a nagyobb dolgok pelenkában tartásáért.

img_3959.png

- illatosítás: mi a semlegest szerettük és a gyermek bőrének sincs szüksége illatosító anyagokra

- nedvszívó képesség: minél gyengébb, annál többször kell cserélni a pelust, és a baba bőrének sem tesz jót az állandó nedvesség, illetve így többet használunk (több költség).

 

Tévhitek

1. Bár egy-két pelenkáról külön is írják néha, hogy zselés nedvesség megkötő golyók vannak benne. Ez annyira érdekes info, mint amikor a kenyérre ráírják, hogy lisztet tartalmaz. 

Minden eldobható pelenkában a nedvszívásért a nátrium poliakrilát nevű anyag felel, ami a térfogatának akár 200-szorosának megfelelő folyadékot is képes megkötni. Miután megkötötte a folyadékot, az állaga zselés-ragacsos-darabos masszává alakul.

2. A szép csomagolás és a pelenkán található kistigrisek és majmocskák nem javítják a pelenka nedvszívó képességét, de még a pelenka rugalmasságát sem! A gyártók az erre szánt pénzt inkább a pelenka minőségének javítására fordíthatnák...

Teszt menete:

Összegyűjtöttük a 11, Magyarországon kapható, 4-es méretű, tépőzáras, sajátmárkás pelenkát. A 4-es méret fogy a legjobban több áruházlánc statisztikája alapján, ezért választottuk ezt.

A sajátmárkás pelenkák piacát illő a márkás piac egyik vezértermékéhez hasonlítani, hogy minden kismama számára használható tesztet készítsünk.

A nedvességteszt:

- a pelenkába csorgatunk 1 dl színezett vizet, majd fél perc elteltével újra 1 dl-t, majd 1 perc elteltével 3 dl-t. Ezután 2 perccel egy törlőpapírral "lefotózzuk" a pelenka felszínén maradt nedvességet.

A 0. termék a Pampers premium care pelenka. 

p1030934.JPG

A Pampers összesen 5 dl nedvesség elnyelése után ennyi nedvességet tart a felszínén, ami a baba bőrével érintkezhet. Szinte semmit. Az oldalsó zár magassága 8,5 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.

papmpers.PNG

A zár minősége megfelelő, a tépőzár rugalmassága is (4,5/5 pont), a rugalmas oldalsáv magas, de kissé vékony (4/5 pont), nedvszívó képessége kiváló, minimális nedvesség maradt hátra (4,5/5 pont). Összesen 13/15 pont a tesztünkön. 

A Maradok a pénzemnél blog sajátmárkás pelenka tesztje

 

(3-as holtverseny van a 7. helyen, ezért indul 9.helyezettől a sorrend)

9. Tesco Value

A zár rugalmassága nulla, ezért a babának kényelmetlen lehet a viselete. A zár minősége megfelelő, nem fog leesni  a babáról. Illatosítása semleges, a rugalmas oldalsáv minősége, ami a nagyobb dolgokat hivatott a pelusban tartani, közepes, kifolyhat a kaka. 

p1030923.JPG

 

Egy pisinyi mennyiséget még szépen felszív, de 3-4 pisi után már nedves lesz a pelus, kikezdheti a baba bőrét.

tescovalue_teszt.PNG

 

8. Rossmann Babydream

A tépőzár megfelelően zár, rugalmassága éppen még megfelelő, a zár rugalmas felülete hosszabb használat után elvékonyodhat. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.A rugalmas oldalsáv minősége megfelelő. A pelenkának enyhe, furcsa szaga van, valószínűleg a felhasznált anyagok együttese, de ezt a teszten 3 pelenkánál éreztük, egyikük a Rossmann.

p1030924.JPG

 

Amint a képen is látszik, nagyobb mennyiségű pisi felszívására alkalmatlan a pelenka.

rossmann_teszt.PNG

 

7. Sleepy

A zár jól működik, és megfelelő a rugalmassága. A zár magassága 7 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. Az oldalsáv minősége gyenge, nem ajánlott hasmenéses időszakra a viselete. Kis gyümis illat, elviselhető.

p1030928.JPG

 

1-2 dl folyadékot még felszívott, a plusz 3 dl nagyját felszívta, de maradt nedvesség a pelus belsejében. 

auchan_teszt.PNG

Vészhelyzetben használható, de napi átlagban többször szükséges cserélni ezt a pelenkát a gyermeken. 

7. Tesco loves baby

A pelenka zárja és a rugalmassága teljesen megfelelő. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.A rugalmas oldalsáv nem túl magas minőségű, úgyhogy a nagydolog, főleg ha híg, kijöhet a pelusból. Semleges illatú. 

p1030926.JPG

 

Tesztünk szerint épp annyi folyadékot enged vissza, amitől már nem lesz száraz a baba popsija.

tescoloves_teszt.PNG

 

7. dm babylove Nature öko-pelenka

Természetes anyagok felhasználásával készült, kellemes tapintású, ha érzékeny a baba bőre a pelusra, ezt a pelenkát érdemes kipróbálni. A zár jól tapad és kiváló, rugalmas anyagú. A zár magassága 7 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. Illata semleges. 

p1030927.JPG

 

A nedvszívó képessége átlagos.

dmoko_teszt.PNG

 

6. Müller Beauty baby

Megfelelő tépőzár, rugalmas, kényelmes lehet a babának. A zár magassága 7,5 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. A nagy dolgokat benntartó oldalsáv jó minőségű, így kisebb az esélye a kifolyásnak. Enyhe "anyag" szaga van. 

p1030933.JPG

Kisebb mennyiséget jól benntart, de 4-5 dl vízből már marad egy minimális a pelus felszínén.

muller_teszt.PNG

 

5. Spar Pretty baby

Végre írhatunk újat az előzőekhez képest. A tépőzár és rugalmassága megfelelő. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának. Semleges illatú pelenka, elfogadható minőségű oldalsó rugalmas sávval.

p1030925.JPG

 

Ahogy a képen is látszik, alig enged vissza nedvességet!  Szárazon tartásban van olyan jó, mint a Pampers!

spar_teszt.PNG

 

4. LIDL Lupilu

Jól zár, és rugalmas, kényelmes a babának. A zár magassága 7 cm, ami még épp komfortos. Az oldalsó rugalmas zárócsík jó minőségű, így nem nagyon folyhat ki semmi a pelenkából. Enyhe " anyagszag".

p1030929.JPG

 

Ez se sok nedvességet tart a pelenka felszínén.

lidl_teszt.PNG

 

3. Penny Bebelino

Megfelelően zár a pelus, a tépőzár mögötti anyag lehetne rugalmasabb. A zár magassága 7 cm, ami még megfelelő. A nagy dolgok benntartására hivatott oldalsó rugalmas sáv nagyon jó minőségű. 

p1030932.JPG

 

Alig maradt valami a fél liter folyadék után a pelus felszínén.

penny_teszt.PNG

 

2. Aldi Mylove

A zárat és a rögzítés rugalmasságát a baba derekán jó megoldották. A zár magassága 8 cm, ami komfortos derékban a babának. A rugalmas oldalsó záró réteg jó minőségű. Semleges illatú.

p1030931.JPG

 

 Ez a pelus sem engedett vissza a pelenka belsejébe szinte semmi folyadékot.

aldi_teszt.PNG

 

1. dm babylove Aktiv plus

A legkellemesebb anyagú pelus a mezőnyben, bár erről a babáknak kellene dönteni. A tépőzár nem enged, a rugalmas rész jó minőségű. A zár magassága 8 cm. A nagy dolgokat jól benntartja, az oldalsáv anyaga ideális.

p1030930.JPG

 

Szinte semmi nem maradt a pelus, baba popsijával érintkezhető felületén. Tényleg szárazon tartja a babát.

dm_teszt.PNG

 

Az összesítés

Az első helyezett termék (dm babylove Aktiv plus) azonos minőségű a teszten mértek szerint, mint az összehasonlításban szereplő 0. termék. A 2. ALDI Mylove azonos minőség nedvszívásban és rugalmas oldalsávjával. A Spar Pretty baby és Penny Bebellino nedvszívásban, míg a Lidl lupilu és a babylove Nature öko-pelenka anyagminőségben hasonló a drágább pelushoz. 

Ár: a márkás pelenka átlag ára 106 darabos kiszerelésben,  76 Ft/db, míg a tesztgyőztes ára 48 Ft/db. Ez a jumbo kiszerelésnél már 3.000 Ft különbözetet jelent.

tesztna-1.png

FONTOS!

Minden baba bőre más, így az Ő igényeik szerint válasszunk pelenkát! Félrevezető lehet még a pelenkákon feltüntetett tömegsáv, mi a 11 kg-os kislányunkra már az 5-ös pelenkát adtuk anno, mert a 4+ is feszült rajta nagyon. 

Teszteltess te is velünk, hogy több tízezer potenciális vevőhöz jusson el a terméked/szolgáltatásod híre! Ráadásul a tesztcikkek olvasóközönsége erősen releváns, hisz vásárláshoz keresnek információkat. Teszteltess velünk, itt a bemutatkozó anyagunk (KATT) vagy írj a kardos.tamas@maradok.com-ra és felvesszük veled a kapcsolatot!

süti beállítások módosítása