Nagy sajátmárkás pelenka teszt

2018.jan.18.

Mi nem lepődtünk meg a teszteredményeken, hiszen a kislányunk születése óta elég sok pelenkát kipróbáltunk. A baba bőre sem tűr el minden pelenkát, így az anyukák is tesztelnek folyamatosan, amíg megtalálják a megfelelőt gyermeküknek. Most teljes sajátmárkás körképpel és teszttel próbálunk meg segíteni Nektek. 

pelus_teszt_borito.png

A legnagyobb mennyiségben eladott méret a 4-es, amit akár 18 kg-os babáknak is ajánlanak. Mi már az 5-öst használtuk,amikor a kislányunk elérte a 11 kg-ot. 

A tesztpelenkák beszerzése az eddigi legtöbb időt vette igénybe a tesztjeink közül, több helyen nem volt 4-es méret, ezért jártuk a boltokat többször is, hogy meglegyen a teljes sajátmárkás paletta. 

Így meg is ragadnánk az alkalmat, hogy nyomatékosan megkérjük az üzletláncokat, hogy figyeljenek jobban oda a baba-mama termékek árufeltöltésére! Nem minden kismama élvezi azt, hogy egyik boltból a másikba kell menni a megszokott termékek hiánya miatt. Azt se nagyon szeretik, amikor a drágább pelenkát kell megvenni kényszerből.

 

Kis kitérő után vissza tesztünkhöz.

A pelenkákat az alábbi szempontok szerint pontoztuk és értékeltük:

- tépőzár minősége: ne szakadjon le, és ne engedjen el, nehogy leessen a pelenka

- a zár rugalmassága és magassága is befolyásolja a kényelmes viseletet a babának. A rugalmasság a mozgását követi, a tépőzár 6-7 cm feletti magassága pedig megakadályozza, hogy bevágjon a gyermekünk kis oldalába.

img_3960_1_2.png

- rugalmas oldalsáv minősége: magassága 3-4 cm és fontos az anyagminőség. Ez felel a nagyobb dolgok pelenkában tartásáért.

img_3959.png

- illatosítás: mi a semlegest szerettük és a gyermek bőrének sincs szüksége illatosító anyagokra

- nedvszívó képesség: minél gyengébb, annál többször kell cserélni a pelust, és a baba bőrének sem tesz jót az állandó nedvesség, illetve így többet használunk (több költség).

 

Tévhitek

1. Bár egy-két pelenkáról külön is írják néha, hogy zselés nedvesség megkötő golyók vannak benne. Ez annyira érdekes info, mint amikor a kenyérre ráírják, hogy lisztet tartalmaz. 

Minden eldobható pelenkában a nedvszívásért a nátrium poliakrilát nevű anyag felel, ami a térfogatának akár 200-szorosának megfelelő folyadékot is képes megkötni. Miután megkötötte a folyadékot, az állaga zselés-ragacsos-darabos masszává alakul.

2. A szép csomagolás és a pelenkán található kistigrisek és majmocskák nem javítják a pelenka nedvszívó képességét, de még a pelenka rugalmasságát sem! A gyártók az erre szánt pénzt inkább a pelenka minőségének javítására fordíthatnák...

Teszt menete:

Összegyűjtöttük a 11, Magyarországon kapható, 4-es méretű, tépőzáras, sajátmárkás pelenkát. A 4-es méret fogy a legjobban több áruházlánc statisztikája alapján, ezért választottuk ezt.

A sajátmárkás pelenkák piacát illő a márkás piac egyik vezértermékéhez hasonlítani, hogy minden kismama számára használható tesztet készítsünk.

A nedvességteszt:

- a pelenkába csorgatunk 1 dl színezett vizet, majd fél perc elteltével újra 1 dl-t, majd 1 perc elteltével 3 dl-t. Ezután 2 perccel egy törlőpapírral "lefotózzuk" a pelenka felszínén maradt nedvességet.

A 0. termék a Pampers premium care pelenka. 

p1030934.JPG

A Pampers összesen 5 dl nedvesség elnyelése után ennyi nedvességet tart a felszínén, ami a baba bőrével érintkezhet. Szinte semmit. Az oldalsó zár magassága 8,5 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.

papmpers.PNG

A zár minősége megfelelő, a tépőzár rugalmassága is (4,5/5 pont), a rugalmas oldalsáv magas, de kissé vékony (4/5 pont), nedvszívó képessége kiváló, minimális nedvesség maradt hátra (4,5/5 pont). Összesen 13/15 pont a tesztünkön. 

A Maradok a pénzemnél blog sajátmárkás pelenka tesztje

 

(3-as holtverseny van a 7. helyen, ezért indul 9.helyezettől a sorrend)

9. Tesco Value

A zár rugalmassága nulla, ezért a babának kényelmetlen lehet a viselete. A zár minősége megfelelő, nem fog leesni  a babáról. Illatosítása semleges, a rugalmas oldalsáv minősége, ami a nagyobb dolgokat hivatott a pelusban tartani, közepes, kifolyhat a kaka. 

p1030923.JPG

 

Egy pisinyi mennyiséget még szépen felszív, de 3-4 pisi után már nedves lesz a pelus, kikezdheti a baba bőrét.

tescovalue_teszt.PNG

 

8. Rossmann Babydream

A tépőzár megfelelően zár, rugalmassága éppen még megfelelő, a zár rugalmas felülete hosszabb használat után elvékonyodhat. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.A rugalmas oldalsáv minősége megfelelő. A pelenkának enyhe, furcsa szaga van, valószínűleg a felhasznált anyagok együttese, de ezt a teszten 3 pelenkánál éreztük, egyikük a Rossmann.

p1030924.JPG

 

Amint a képen is látszik, nagyobb mennyiségű pisi felszívására alkalmatlan a pelenka.

rossmann_teszt.PNG

 

7. Sleepy

A zár jól működik, és megfelelő a rugalmassága. A zár magassága 7 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. Az oldalsáv minősége gyenge, nem ajánlott hasmenéses időszakra a viselete. Kis gyümis illat, elviselhető.

p1030928.JPG

 

1-2 dl folyadékot még felszívott, a plusz 3 dl nagyját felszívta, de maradt nedvesség a pelus belsejében. 

auchan_teszt.PNG

Vészhelyzetben használható, de napi átlagban többször szükséges cserélni ezt a pelenkát a gyermeken. 

7. Tesco loves baby

A pelenka zárja és a rugalmassága teljesen megfelelő. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.A rugalmas oldalsáv nem túl magas minőségű, úgyhogy a nagydolog, főleg ha híg, kijöhet a pelusból. Semleges illatú. 

p1030926.JPG

 

Tesztünk szerint épp annyi folyadékot enged vissza, amitől már nem lesz száraz a baba popsija.

tescoloves_teszt.PNG

 

7. dm babylove Nature öko-pelenka

Természetes anyagok felhasználásával készült, kellemes tapintású, ha érzékeny a baba bőre a pelusra, ezt a pelenkát érdemes kipróbálni. A zár jól tapad és kiváló, rugalmas anyagú. A zár magassága 7 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. Illata semleges. 

p1030927.JPG

 

A nedvszívó képessége átlagos.

dmoko_teszt.PNG

 

6. Müller Beauty baby

Megfelelő tépőzár, rugalmas, kényelmes lehet a babának. A zár magassága 7,5 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. A nagy dolgokat benntartó oldalsáv jó minőségű, így kisebb az esélye a kifolyásnak. Enyhe "anyag" szaga van. 

p1030933.JPG

Kisebb mennyiséget jól benntart, de 4-5 dl vízből már marad egy minimális a pelus felszínén.

muller_teszt.PNG

 

5. Spar Pretty baby

Végre írhatunk újat az előzőekhez képest. A tépőzár és rugalmassága megfelelő. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának. Semleges illatú pelenka, elfogadható minőségű oldalsó rugalmas sávval.

p1030925.JPG

 

Ahogy a képen is látszik, alig enged vissza nedvességet!  Szárazon tartásban van olyan jó, mint a Pampers!

spar_teszt.PNG

 

4. LIDL Lupilu

Jól zár, és rugalmas, kényelmes a babának. A zár magassága 7 cm, ami még épp komfortos. Az oldalsó rugalmas zárócsík jó minőségű, így nem nagyon folyhat ki semmi a pelenkából. Enyhe " anyagszag".

p1030929.JPG

 

Ez se sok nedvességet tart a pelenka felszínén.

lidl_teszt.PNG

 

3. Penny Bebelino

Megfelelően zár a pelus, a tépőzár mögötti anyag lehetne rugalmasabb. A zár magassága 7 cm, ami még megfelelő. A nagy dolgok benntartására hivatott oldalsó rugalmas sáv nagyon jó minőségű. 

p1030932.JPG

 

Alig maradt valami a fél liter folyadék után a pelus felszínén.

penny_teszt.PNG

 

2. Aldi Mylove

A zárat és a rögzítés rugalmasságát a baba derekán jó megoldották. A zár magassága 8 cm, ami komfortos derékban a babának. A rugalmas oldalsó záró réteg jó minőségű. Semleges illatú.

p1030931.JPG

 

 Ez a pelus sem engedett vissza a pelenka belsejébe szinte semmi folyadékot.

aldi_teszt.PNG

 

1. dm babylove Aktiv plus

A legkellemesebb anyagú pelus a mezőnyben, bár erről a babáknak kellene dönteni. A tépőzár nem enged, a rugalmas rész jó minőségű. A zár magassága 8 cm. A nagy dolgokat jól benntartja, az oldalsáv anyaga ideális.

p1030930.JPG

 

Szinte semmi nem maradt a pelus, baba popsijával érintkezhető felületén. Tényleg szárazon tartja a babát.

dm_teszt.PNG

 

Az összesítés

Az első helyezett termék (dm babylove Aktiv plus) azonos minőségű a teszten mértek szerint, mint az összehasonlításban szereplő 0. termék. A 2. ALDI Mylove azonos minőség nedvszívásban és rugalmas oldalsávjával. A Spar Pretty baby és Penny Bebellino nedvszívásban, míg a Lidl lupilu és a babylove Nature öko-pelenka anyagminőségben hasonló a drágább pelushoz. 

Ár: a márkás pelenka átlag ára 106 darabos kiszerelésben,  76 Ft/db, míg a tesztgyőztes ára 48 Ft/db. Ez a jumbo kiszerelésnél már 3.000 Ft különbözetet jelent.

tesztna-1.png

FONTOS!

Minden baba bőre más, így az Ő igényeik szerint válasszunk pelenkát! Félrevezető lehet még a pelenkákon feltüntetett tömegsáv, mi a 11 kg-os kislányunkra már az 5-ös pelenkát adtuk anno, mert a 4+ is feszült rajta nagyon. 

Teszteltess te is velünk, hogy több tízezer potenciális vevőhöz jusson el a terméked/szolgáltatásod híre! Ráadásul a tesztcikkek olvasóközönsége erősen releváns, hisz vásárláshoz keresnek információkat. Teszteltess velünk, itt a bemutatkozó anyagunk (KATT) vagy írj a kardos.tamas@maradok.com-ra és felvesszük veled a kapcsolatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr3113578133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hana04 2018.01.18. 21:24:43

Olyannyira félrevezető, hogy mi 9,7 kg-nál már 6-os liberót használtunk... az 5-ös kevés volt. Az 5-öst 8,4 kg-val kezdtük. :) Nem mindegy, hogy egy 68 vagy 80 centis baba nyom 8-9 kilót. Rögtön más a derékbőség, combméret. Az utóbbi két méret megadása jobb lenne.
Egyébként tetszik a teszt, de bele lehetett volna venni az anyag puhaságát szempontként. Az aldis pl.: borzasztó kemény, nem hinném hogy kényelmes, ha abból indulok ki, hogy intimbetétből se jó a nagyon "papíros" tapintású. Mondjuk ezzel a szemponttal is a babylove jönne ki elsőnek (nálunk második az libero után, a pampers viszont leszerepelt).

Kardos Tamás MaP blog 2018.01.19. 07:10:45

@Hana04: szia, ahol az átlagostól eltért a puhaság ott írtuk. Az Aldis külseje valóban nem puha, de a belseje nem rosszabb, mint a mezőny 80%-a. A lupilu, dm, müller pelusok puhábbak.

Kardos Tamás MaP blog 2018.01.19. 08:41:19

@Szilveszter Szabina: köszönjük. Ön milyen pelust használ vagy használt?

eßemfaßom még áll 2018.01.19. 12:29:07

Ósanost használtuk amikor a moshatók már kevesek voltak vagy el kellett menni valahova, tökéletes volt, soha nem pirosodott a kölök valaga, tecsósat aldisat próbáltuk, azokkal csak a baj volt. Volt egy adag pempers meg libero is, azoktól se ájultunk el, ha lesz újkölök az is a sleepyt fogja kapni

Afterburner 2018.01.19. 12:45:45

Nálunk az elsőnél próbáltuk a Liberót. Mitán kifogtunk egy szerncsétlen gyári hibás csomagot rögtön elsőre (nem "ragadt" a zár), hoztam gyorsan egy Pamperst a közeli éjjelnappaliból. Jó lett. Azóta a másik kettő is végig azt kapott (a legkisebb még most is pelusos), nem próbáltunk mást, akciós kártyával/kuponnal, "nagy" beszerzésben nem volt akkora különbség az árakban, hogy kísérletezgessünk.

Csipyke 2018.01.19. 13:07:54

En sokat hasznaltam az Aldis pelenkat, ket gyerekre is, nem volt vele gondom. Az ujszulott fiam viszont folyton kipisilt a Pampers-bol, ort a Libero lett befuto (akkor meg Mo-n voltunk).

Nancsibacsi 2018.01.19. 13:22:20

@Hana04: Liberoval kezdtük, első lányomnál végig azt toltuk. A másodiknál volt egy olyan eset, ahol 2 különböző áruházláncból vett csomag pelenkában is találtunk hibásat. Hibás: a pelenkában kb 1-2 centis műanyag darabok voltak (kézzel kitapintható, gondolom a gépből származik ami gyártotta). Elküldtünk nekik egy ilyen pelust, meg hogy hol vettük, megköszönték, kivizsgálják, majd küldtek vissza egy termékminta csomagot kb 3 pelenkával kárpótlásul. Ebből nálunk az jött le, hogy ez egy mindennapos probléma lehet a Liberonál, azért küldenek olyan kárpótlást, ami a postaköltségünket se fedezte, szóval inkább másra váltottunk. Részemről ennyit a Liberoról.

Concelor 2018.01.19. 14:00:48

Három gyermekem van és mindegyiknél másik volt a befutó. Tapasztalataim szerint a gyermek "formája" sem mindegy. Egyébként köszönöm a tesztet, hiánypótló.

Kardos Tamás MaP blog 2018.01.19. 14:04:25

@Concelor: Szia, milyen pelusok jöttek be? És mi lehetett a különbség a babáknál? vagy a pelusokban?

Concelor 2018.01.19. 14:06:45

DM-es és a Libero jött be leginkább. Fenékforma illetve a nemük is számít tapasztalataim szerint.

BBrigusz 2018.01.19. 22:46:10

Akkor mi tökéletesen átvisszük ezeket a teszteredményeket a gyakorlatba immáron 9 hónapja :) éjszakára nálunk kizárólag a pampers premium care vált be, nappalra viszont a dm babylove-ot használjuk. Liberot és rossmannost próbáltunk még, egyik sem jött be.

Kardos Tamás MaP blog 2018.01.20. 06:31:08

@BBrigusz: akkor ti is kiteszteltétek már a babátoknak valót :)

petimegmondja 2018.01.20. 08:52:25

Mi a koraszülött babánknál Pampers-el kezdtünk, mert csak ő gyárt 0-ás méretet. Amazonról rendeltem 4-es csomagban. Valahol a 2-es méretnél váltottunk Hoferesre (Aldi Ausztria). Nem tudom, hogy minőségben van-e különbség a Mo-n árult azonos termékhez képest, de azonos méretből Ausztriában több van a csomagban és valamivel még így is olcsóbb. Egy-egy csomagot kipróbáltunk más márkákból is különböző méretekben, de pl. a nagyobb Pampers ill. a Libero egyáltalán nem jött be. Reggelre kifolyt a pisi. Ez az aldissal csak nagyon ritkán fordult elő. Most 5-öst használunk, de már csak alváshoz és nem emlékszem "balesetre", annak ellenére, hogy reggelente már elég méretes a "batyu". Ja, és bőrkiütés se volt igazán...

Kardos Tamás MaP blog 2018.01.20. 18:28:16

@petimegmondja: a libero-ról egyre többen írják, hogy gondjuk volt vele...

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2018.01.22. 17:48:36

Köszi az összehasonlítást, ezek az infók még jól fognak jönni. :D
Jelenleg 3. gyerkőccel tesztelgetünk, mert vannak itt még olyan márkák, amiket a nagyoknál ki sem próbáltunk.

Kardos Tamás MaP blog 2018.01.22. 17:50:45

@lyzX: szia, remélem megtaláljátok a babátokhoz illő pelust :)

OsoLalalala 2018.01.24. 12:28:16

A 10 kilós gyereknél már simán 5-öst használtunk. Komolyan, nem tudom kire megy fel a 4-es 18 kilósan :D Nekem a legtöbb Pampers büdös, pacsuli szagú, és semmi tartása. A Libero egy fokkal jobb de a newborn 2-es már kicsi az 5 kilós babámra. Most kaptunk egy fél csomag babylove 3-ast, ha bejön, eszemben se lesz drágábbat venni (bár sajnos online nem lehet rendelni, a bkv-n való pelenka-cűgölés babakocsival pedig nem a kedvenc tevékenységem)

édesszájú 2018.01.24. 21:22:42

Bella Happy pelust miért nem tesztelték? Érdekelt volna, hogy hol végez a versenyben. Mi 3 gyereknél ezt hasznaltuk/használjuk és nagyon jó.

maradokapénzemnél 2018.01.26. 08:14:26

@édesszájú: az nem sajátmárkás pelus, de ha csinálunk márkás pelenka tesztet, akkor tesztelni fogjuk

grossis86 2018.01.30. 21:42:38

@OsoLalalala: pàr napja van a dm-nek is webàruhàza,tudsz neten is màr rendelni

Rencee 2018.02.09. 08:58:15

A pelenkák vastagságát is lehetne oda írni. Nem volt gondunk a dm- essel, de annyira vastag és nagy maga a pelenka, hogy egy számmal nagyobb nadrág kell miatta. Ezért nem használjuk már. Mülleresnél maradtunk végülis, de érdekelne, hogy a többi, jobb helyen végzett pelus közül, melyik hasonló vékony, könnyen kezelhető fajta, mert akkor azt kipróbálnám. Mi használtunk a bella happyt, hát borzalmas volt. Pisi után rettentő büdös, vastag és állandó kiütést okozott szinte az összes ismerősnél is, akivel együtt rendeltünk. Egyszer vettem, alig vártuk, hogy elfogyjon.

maradokapénzemnél 2018.02.09. 09:08:13

@Rencee: éppen vágjuk a videókat, ha feliratkoztál, akkor küldeni fogjuk. Azon látszani fog

willyfog 2018.03.05. 17:23:49

Sziasztok!
Mi is már sok pelust kipróbáltunk, nekünk eddig a legjobban a dm-es és a lidl-ös pelusok jöttek be. Nálunk mindkét lánynál csak ezek bírták az éjszakákat. :)
Ezeket én is csak ajánlani tudom. Nálunk egyik nagy márka (pampers, libero) sem vált be. Míg a lidl-ös és a dm-es pelusokkal eddig nem volt balesetünk, sem kiütésünk, addig a két nagy márkánál rendszeres volt a kaki kifolyás. Szerintem az áruk is nagyon rendben van. :)

maradokapénzemnél 2018.03.05. 17:56:59

@willyfog: köszi a visszajelzést és a megerősítést is :) Ha jól értem már kinőtték a pelust :)

willyfog 2018.03.05. 18:43:57

@maradokapénzemnél: Nem, a kisebb 8 hónapos, a nagyobb 3 éves, ő már csak éjszaka pelusos. :) Bocsi, asszem rosszul fogalmaztam.

Beáta Fülöp 2018.04.20. 22:36:19

Sziasztok!
Mi jelenleg 3 hónaposak vagyunk, Liberot használtunk eddig, mivel Babydream-mel(Dm helyett Rossmannba ment apa) csúnyán megjártuk, apa ragaszkodott a Liberohoz. Mikor kisebb volt Babylove pelust is vett párszor párom (csak lusta DMbe elmenni, nekem meg messze van helyben) nagyon jó volt. 3-as méretet használunk jelenleg Liberoból (6270gramm a kicsink) de gyürődés nyomok vannak sokszor a bőrén, no meg folyt már ki nem egyszer kaki. A tépőzára se a legjobb. Eldöntöttem, hogy veszek megint Babylove pelust, mert szélessége és hossza is nagyobb, ha kicsit husisabb a gyerkőc szerintem ez a tökéletes választás. Plusz a Libero klubban pontokat gyűjtöttem szorgosan beváltottam még húsvét előtt, csomagunk sehol még mai napig, e-mailre nem válaszolnak, de Facebookon írt hozzászólásra se! Pampers pelus nekem illatra nem tetszik, a mintákat amiket kaptunk elhasználtuk, esetleg ha kuponnal olcsóbb lesz, lehet kipróbáljuk. Lényeg a lényeg felidegesít már a Libero.
süti beállítások módosítása