A nagy mustár teszt

2017.feb.08.

A nyári grillszezon után a téli időszakban fogy a legtöbb mustár. Nem lehet elképzelni mustár nélkül a sült kolbászt, virslit és sült húsokhoz a pácot. Emellett hajápolásra is javasolják, de kenje a hajára aki akarja, mert mi most azt a mustárt keressük, amibe a házi sült kolbászunkat tunkolhatjuk. 9 teljesen különböző mustár, melyik lesz a nyerő? Nálatok?

  must10.png

Így végezte a győztes, a cikk végén egy kis videóval is kedveskedünk nektek. 

must11.png

 

9. helyezett: Ábel Székely mustár

Májkrémes kinézet, kömény íz orgia. Így jellemezhető ez a mustár, ami nálunk azért lett utolsó, mert egyszerűen semmi mustáros nincs benne. A kömény annyira elviszi az ízét, hogy inkább valami köménykrémként kellene árusítani. Ínyenceknek ajánljuk, egyedi karaktere miatt.

must7.png

8. helyezett: Ghaurved Mézes fokhagymás grillmustár

Karácsonyi hangulatot áraszt a szegfűbors túladagolása miatt, illata és íze is. Mustáríz itt sincs, és a fokhagyma se érezhető. 

must1.png

 

7. helyezett: LIDL Mikado

Illattalan, kemény állagú mustár. Nincs benne semmi csípős így egyik kóstolónk gyerekeknek ajánlotta.

must6.png

 

6. helyezett: Lakeshore Erős ír mustár

Nem cáfol rá a nevére, ereje be is tolul az orrunkba szagláskor és fogyasztáskor is. Sós íze mellé nem párosul semmi fűszeres vagy mustáros íz. Viszont ahogy a régi reklámban hallottuk: "az orrodat is tisztíccsa".

must3.png

 

5. helyezett: Develey fűszeres mustár

Megosztotta a pontozókat. Egyeseknek bejött ez a gyógynövényes íz, mások túl különlegesnek találták. Akiknek bejött azok virslivel tudták elképzelni, akiknek nem azok inkább semmihez nem ajánlják a fogyasztását. Jagermeisteres mustár? 

 

must2.png

4. helyezett: Univer mustár

Egyik kedvenc volt, lágy állagával, enyhén csípős ízével. Nincs túlfűszerezve, ez tényleg mustár. 

must5.png

 

3. helyezett: Maille Dijoni mustár

A dijoni mustárok talán egy külön tesztet is megérdemelnek, de mi csak egyet választottunk, kíváncsiak lévén, hogy szerepel a többi mustár között. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a csípős ízt, de szeretnének mustár is érezni ezen felül. 

must4.png

2. helyezett: Tesco Value mustár

Talán az ilyen termékek miatt érdemes csinálnunk a tesztet. Soha, de soha nem vettük volna meg, mert gagyinak gondoltuk az ára és a tejfölös doboz csomagolása miatt. Aztán úgy voltunk, hogy 150 Ft nem a világ vége. Meglepődtünk, mert normál mustár íze van, kissé csípős, teljesen fogyasztható kategória. Leginkább virsli mellé tudjuk elképzelni. Nem értjük: ennyiből, hogy lehet mustárt csinálni?

must9.png

 

1. helyezett: Globus mustár

Krémes állagú, illatú mustár. Nem túl csípős, de a fűszerezése méltóvá teszi, hogy házi kolbászunkat ezzel fogyasszuk. Csillag alakú kinyomóra is csak a Globus gondolt, pedig így gusztábban lehet tálalni. Egyetlen dolog, ami miatt szomorkodtunk, hogy a vonalkódon vettük észre, hogy már ez se magyar....

must8.png

A győztes jutalma: 

Zene: Strauss :)

 

Íme a sorrend és a pontozás. Árban hatalmas különbségek vannak!

mustar_exc_1.PNG

Legfrissebb tesztjeinket küldjük megjelenés után: KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása