Nagy készétel teszt: melyik a legfinomabb rizses-húsos készétel?

2020.dec.16.

Végre egy olyan termékkört tesztelhettünk, amit kevésbé ismerünk, viszont egyre meghatározóbb a magyar fogyasztók körében: a készételeket. Ezen belül is a rizses húsokkal kezdünk, mert felmésérünk alapján ebből van a legnagyobb választék és persze szeretjük is! Különféle fűszerezű ételek jönnek, lássuk, hogy melyik szerepelt a legjobban a vaktesztelőknél!

bor1_57.jpg

Miért lehet jó választás a készétel, amit csak melegíteni kell?

Nos több oka is, de de nekünk az alábbi tényezők miatt tetszenek:

1. Jelentős részük adalékmentes

2. Könnyen beilleszthetőek a diétánba, hiszen pontosan tudjuk a kalóriaértéküket

3. A melegítésük csak pár percet vesz igénybe

4. Az ár/érték arányuk kiváló lehet, pl a tesztgyőztes 749 Ft / egy kiadós adag

5. Már szinte mindegyik áruházláncban kaphatóak

6. Mivel mi szeletíven válogatjuk a hulladékot, így a készételek teljes része újrafelhasznosításra kerül és (egy kivételével) mindegyik fogyasztható a saját tálcájában, így nem kell mosogatni sem

 

A teszt menete


Az országosan kapható,előrecsomagolt és csak melegítést igénylő rizses hós ételeket szereztük be az országos láncoktól.

A csomagoláson feltüntetett ideig melegítettük őket mikrohullámú sütőben. Melegítés után egyből vakteszteltünk, hogy jól érezzük az illatot és a fűszerezést. 2 tétel között mindig kiszellőztettünk.
A teszten 11-en vettünk részt, a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai és a tesztre bevont fogyasztók, akik ismerik a háztáji csirke ízét.

1 fő készült elő a tesztre. Ő melegítette az ételekt és szervírozta a kóstolók elé, de már csak sorszámokkal jelölve a mintákat. Az előkészítő nem vett részt a kóstoláson.

 

Az értékelés szempontjai


Illat: a még meleg étel illatát értékeltük. Elvárás volt, hogy felismerhető legyen a fűszerezése az illata alapján. A jellegtelen illatú ételek kaptak alacsonyabb pontszámot.

Állag: azt vizsgáltuk, hogy az

- összetevők jól megfőttek-e,

- nem száraz-e az étel, 

- nincs-e a rizs összetapadva

Íz: vártuk az illatban jelenlévő fűszerek és hozzávalók ízét. Nem a fűszerezési stílust, hanem a fűszerezés harmoniáját és a sózás mértékét pontoztuk. Így a túl sós vagy alig fűszeres ételek kaptak alacsonyabb pontszámot

 

A rizses hús készételek vaktesztjének eredménye

 

11. Hmmmaster kerti fűszeres csirke jázminrizzsel, egységára: 2748 Ft/kg. Pontszám: 7/10 pont  

Enyhe fűszeres illat. A hús jól átfőtt és a rizs is, viszont a rizs egy kicsit száraz, kevés a szaft ekkora mennyiségű rizshez. A fűszerezése nagyon enyhe, jól érezhető főtt csirkehús íze.

img_2411.jpg 

10. Hello Food szecsuáni csípős csirkecsíkok rizzsel, egységára: 2118 Ft/kg. Pontszám: 7,2/10 pont  

Az ananász és a póréhagyma illata érezhető. Az összetevők jól átfőttek, a fűszerezése nagyon enyhe, jól érezhető a sárgarépa, hagyma, pirospaprika íze és utóízben az ananászé.

img_2386.jpg 

9. Lidl Chef Select mexikói chilis csirke rizzsel, egységára: 2118 Ft/kg. Pontszám: 7,4/10 pont  

Enyhe paprikás illata van. Az összetevők jól megfőttek. A fűszerezése nagyon enyhe. Enyhe kukorica és paprika ízt lehet érezni, illetve a hús natúr ízét.

img_2401.jpg 

8. Foodbox bácskai rizseshús, egységára: 2542 Ft/kg. Pontszám: 7,5/10 pont  

Jellegzetes köményillat. Az összetevők jól átfőttek. Ízében kömény, pirospaprika és bors érezhető, de kömény túlsúllyal.

img_2408.jpg 

5. Tesco csirke korma basmati rizzsel, egységára: 1858 Ft/kg. Pontszám: 7,6/10 pont  

Kellemes currys illata van. Az összetevők jól átfőttek. A szósz édes, kókuszos, a kókusz reszelék formájában is jelen van. Enyhébb intenzitású, currys fűszerezésű étel.

img_2383.jpg 

5. Spar Enjoy csirkés paella, egységára: 2512 Ft/kg. Pontszám: 7,6/10 pont  

Borsó és rizs illat. Az összetevők jól átfőttek. Enyhe fűszerezésű, inkább egy kicsit sós. Finom a borsó és a hús is.

img_2392.jpg 

5. ÁSZ indiai csirke basmati rizzsel, egységára: 2283 Ft/kg. Pontszám: 7,6/10 pont  

Kellemes, currys illat. Az összetevők jól meg vannak főve, a hús színhús. Ízében is jön a keleties fűszerezés, talán picit túl sós.

img_2398.jpg 

4. Spar Enjoy szecsuáni csípős csirke rizzsel, egységára: 2512 Ft/kg. Pontszám: 7,7/10 pont  

A hagyma és szójaszósz illata érződik. Az összetevők jól átfőttek. A szója, a bambusz és a hús határozza meg az ízét. Enyhe fűszerezésű, kellemesen csípős.

img_2394.jpg 

3. Lidl Chef Select bácskai rizseshús, egységára: 2118 Ft/kg. Pontszám: 8/10 pont  

Köményes, borsos illat. Az összetevők jól átfőttek. A fűszerezésében jól érezhető a bors, pirospaprika és a kömény. Érződik a hagyma és a paprika íze is.

img_2405.jpg 

2. Food 4 You Tandoori csirke curry, rizzsel, egységára: 2140 Ft/kg. Pontszám: 8,1/10 pont  

Kellemes currys illat. Az összetevők jól meg vannak főve, a zöldségek és a hús is jó minőségű. A curry nem nyomja el a zöldségek és a hús saját ízét, finoman kíséri azokat. Szerintünk elég csípős, ami nekünk nagyon bejött.

img_2389.jpg 

1. Gazsi Food bácskai rizses hús, egységára: 1873 Ft/kg. Pontszám: 8,4/10 pont  

Kellemes pirospaprikás, borsos illata van. A rizs, a hús és a paprikadarabok is jól meg vannak főve. Igazi, magyaros fűszerezésű lecsó az alapja, így jól érezhető kóstoláskor a pirospaprika, bors, hagyma és a zöldpaprika íze, ami a húst is teljesen átfűszerezte. Finom készétel, 4 perc alatt.

img_2381.jpg

Összegzés

A tesztgyőztes bácskai rizses hús az Auchan és a SPAR üzleteiben kapható.

A tesztről el kell mondjuk, hogy nagyon kellemes meglepetés volt. Úgy gondoljuk, hogy ennek a termékcsaládnak nagy jövője van. A tesztgyőztes is bizonyítja, hogy kapható olcsón magas minőségű készétel.

rizses_hus_teszt-1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr8516280596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.12.17. 06:54:32

Talán ez a termékcsoport a legalja az élelmiszereknek. Gyakorlatilag többnapos csomagolt maradékról beszélünk. Mire a boltba kerül, biztos van két-három napos. Amíg a polcon lehet tartani, meg csak van még ugyanennyi. A legnagyobb jóindulattal is négy napos, vagy akár egy hetes maradékról beszélünk. Öt perc odafigyeléssel és tíz perc várakozással már pároltam rizst mikróban. Ezen helye van a tegnapi pörköltnek, az ánkülbensz szósznak, vagy az ugyancsak tegnapi lencsecurrynak. De nem az egy hetes rizs az egy hetes pörkölttel. De volt olyan, hogy a forró rizsre csak ráütöttem egy tojást és összekevertem. Van, hogy rohadtul nincs idő főzni, de egy bizonyos szint alá azért ne! Ha ennyi idő sincs, akkor inkább egy szelet kenyér valamivel.

arthurthedent 2020.12.17. 07:57:13

Ezek nem ételek, hanem... hanem... nem tudok rá jó szót. Rettenetesek. Én mondjuk vettem helyettük egy elektromos rizsfőzőt, de bármi más megoldás is jobb, mint ezek. Még az is, ha inkább kiprovokálod, hogy a rendőrök lelőjenek (suicide by cop).

Örömhernyó 2020.12.17. 12:16:16

@arthurthedent: @Gyalogrépa: Itt a világ gazdagabb felén (Kelet-Ázsia) ezek a fajta ételek roppant népszerűek, úgynevezett convenience store-okban árulják (3-4 napos szavatossági idővel állnak a nyitott hűtőpultokban), ott mikrózzák meg helyben, teljesen elfogadható ízűek ezek az ételek, ha nem is éttermi minőségűek, de egy otthon összeütött szószos akármivel simán felveszik a versenyt, sőt, jobbak, de biztos ti tudjátok jobban. LOL
Maradék az anyád picsája.
Amúgy akinek van ideje és helye otthon főzni rizst meg külön húst, ráborítani valami bolti szószt, annak nem ezek a készételek valók. Ezek a készételek azoknak jelentenek megoldást, akik mondjuk munkában, kollégiumban, út közben akarnak valamit enni és főzés és mosogatás nélkül akarnak főtt ételt enni. Említi itt a hozzászóló az elektromos rizsfőzőt, ez azt feltételezi, hogy otthon van az illető. Tehát nyilván van ideje főzni, majd elmosogatni. Ezek az ételek (nem maradékok) annak valók, akiknek erre sincs ideje. A tegnapi pörköltet, amit ráborítanál, is meg kellett főznöd, de azzal se számolsz.

Imádom, amikor a szarmagyarok elkezdenek otthoni vagy éttermi ételeket összehasonlítgatni konzervekkel, készételekkel vagy gyorséttermi ételekkel (egyik se maradék). És eleve más élethelyzetet feltételez mindnek a fogyasztása.
Gondolom ti a mirelit pizzán is fanyalogtok, mert Nápolyban jobbat tudtok enni pizzériában. Ez a butaság netovábbja.

Ami a tutimegmondó kommentek mellett vicces, az ezeknek az ételeknek az ára. Itt Ázsiában olcsóbban éd nagyobb tömegű kiszerelésben árulják a hasonló ételeket. Magyarországon gondolom a 27%-os áfa basz oda, de még ez se menti a 350 grammos adagokat. Legalább 400 grammnak kell lennie egy ilyennek, ha felnőttnek szánják. Szerintem.

éppnászos 2020.12.17. 12:53:45

@Örömhernyó: én is . ezt írtam (igaz plasztikusabban és rövidebben), le is törölték :)

arthurthedent 2020.12.17. 13:22:37

@Örömhernyó: "Gondolom ti a mirelit pizzán is fanyalogtok, mert Nápolyban jobbat tudtok enni pizzériában. Ez a butaság netovábbja."

Nem azt sérelmeztem, hogy van jobb étel is, azt, hogy ezek ehetetlenül szarok. Szalmabáb érvelést folytatsz, kitalálsz valami marhaságot, úgy csinálsz, mintha én mondtam volna, aztán nekikezdesz a gyalázkodásnak.

"Itt Ázsiában olcsóbban éd nagyobb tömegű kiszerelésben árulják a hasonló ételeket"

Te most komolyan azzal érvelsz, hogy a lidl meg tecso biztos tök jó, mert ázsiában is van rizses hús és ott jó? Komolyan?! :D

"Imádom, amikor a szarmagyarok elkezdenek otthoni vagy éttermi ételeket összehasonlítgatni konzervekkel, készételekkel vagy gyorséttermi ételekkel
"

Én konkrétan az öngyilkossággal hasonlítottam össze. Akkor most tessék mondani szarmagyar vagyok vagy nem? ;)

Nagyon korrekt csávónak tűnt ezzel a szarmagyarozással...

Örömhernyó 2020.12.17. 13:27:22

Jó teszt összeállítás, a fanyalgókkal, akik szerint ezek maradékok, nem kell foglalkozni. Kommentekben persze ők ajánlják a tegnapi pörkólt ráborítását az általuk főzött rizsre. Az a maradék nyilván jobb.
Amúgy Magyarországon is elterjedhetnének a convenience store-ok, ahol rezsi csekk befizetéstől kezdve ilyen készételes meleg étkezésig bármit megcsinálhatsz non-stop, 0-24 órájában egész nap. Ezeknek az ételeknek akkor lenne nagyobb piaca, ha úgy helyben megmikrózhatná a polgár, mint itt Ázsiában. Ha már haza kell vinnie, akkor ennyi erővel mirelitet, konzervet vagy otthon összedobott kaját is ehetne. Ezeknek a nem fagyasztott, nemkonzerv készételeknek egy helyben mikrózási lehetőség dobná meg a fogyasztását. Persze a magyar közegészségügyi, élelmiszerügyi szabályok nem arról híresek, hogy mindenféle helyben fogyasztást megengednének szőrszálhasogatás nélkül. Meg akkor ugye hogy adózzon ez a termék, ha helyben fogyasztják. Ázsiában ez ezerszer egyszerűbb, bár az 5%-os sales tax is emberségesebb, pörgeti a fogyasztást
650-750 forintnyi helyi fabatkáért itt nagyobb adagot eszek, helyben, a convenience store-ban megmikrózza nekem az eladó és ott helyben le lehet ülni megenni. Haza minek is vinnék ilyen ételt?

Örömhernyó 2020.12.17. 14:03:34

@arthurthedent: Az itt kapható rizses currys csirke vagy marha se egy gasztronómiai élvezet. Megehető, étvágyat csillapítja, meleg étel 650-750 forintnyi pénzért. De helyben betúrható, nincs mit mosogatni, biztonságos, standard minőség. Nem veszi fel a versenyt egy jobb éttermi étellel, de az otthoni maradékokból kotyvasztott kajákkal simán. És kényelmesebb nyilván a készétel, ha helyben melegíteni tudják neked. Ez gondolom Magyarországra nem jellemző, nem is terjednek annyira a nem mirelit, csak hűtött készételek. A konzerv, mirelit sokkal tovább eláll, tehát otthonra inkább azokat fogja venni a magyar ember.
Én kifejezetten változatos és minőségi ételeket eszek, de éltem én fiatalon konzerven utazás közben, 50 dolláros valutakerettel bűvészkedve Jugoszláviában és Olaszországban.
Ja, ezeknél a készételeknél az instant tészták még gyalázatosabbak gasztronómiai szempontból. Mégis roppant népszerűek. Mindennek megvan a helye a piacon. Aki ezeket hasonlítja otthon főzött vagy éttermi, kifőzdés ételekhez, az nem érti a készételek és instant ételek lényegét.

Tatai Katalin 2020.12.17. 15:52:47

nem rosszak ezek az ételek, főleg ha az ember siet, nincs ideje, be akar kapni valamit, s nem egy kiflit akar két szelet parizerrel. én londonban nagyon meglepődtem, hogy 1.ugyanannyiba kerül mint nálunk magyarországon, persze az áfa, másrészt hatalmas választéka van. én nem tartom ördögtől valónak ennek a fogyasztását, néha szeretem is. gyakran főzök, mikor már unom a házi, tényleg szuper gazdagon megfőzött ételt, például szerb rizseshust, akkor imádom ezeket a konzerv és egyéb kajákat változatosságképpen. nem rosszak ezek, nem kell lefikázni, aki lefikázza, az szereti enni a legjobban, ilyenkor mindig az iskolai osztálykirándulás jut eszembe, ahol volt néhány osztálytársam akik borzalmasan viselkedtek ebédnél, később megtudtam, hogy otthon minden borzalmas dolgot megeszmnek, alig kaptak otthon családi körülményeik miatt.

Örömhernyó 2020.12.17. 17:00:29

@arthurthedent: Bármi más megoldás jobb, mint egy készétel? Ne menjünk el a suicide by cop megoldásig. Maradjunk a száraz, összefogdosott kifli, vízzel tocsogó parizer, májkrém, kiharapott sarkú zacskóból beszopott kakaó szentháromságnál. Vagy egy instant tésztalevesnél. Mert ezek vannak körülbelül egy szinten a posztban szereplő készételekkel elkészítés bonyolultságát tekintve. A kifli-parizer-zacskóskakaó mondjuk egyszerűbb, azt tényleg az árokparton is be lehez puszilni.
Tehát feltétel, hogy csak egy az ételhez mellékelt edényt használsz, egy fázisban melegíted meg, nincs szükséged eszközökre, csak egy hőforrásra (mikró vagy forró víz).
Egy rizsfőzés, konzervszósz ráborítás, otthon készített pörkölttel bekeverés sokkal több időt, felhasznált edényt, mosogatást jelent. Tehát nem versenyezhet a készételekkel.
Ahogy egy mirelit étel se versenyző termék, hisz azt ki kell olvasztani, majd főzni, vagy meg kell sütni sütőben, ha mondjuk mirelit pizzáról van szó.

Én nem ilyen kajákon élek, de pár havonta bedobok egyet-egyet az utamba eső convenience store-ban, ha sietek és kopog a szemem az éhségtől.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.12.17. 19:17:10

@Örömhernyó: Az előző napi maradék jó dolog. A négy napos, az egy hetes nem. A kihűlt, majd újramelegített rizs ugyancsak nem. Lehet, hogy kiváló ételek vannak a Távol-Keleten rizsgombócokkal, amik hideg rizzsel készülnek. De ezek kimondottan azok a készételek, amikhez friss rizs való.
Az, hogy valamit sokan esznek, abból nem következik, hogy jó. Ezzel érvelni vicc.
Út közben nincs mikró ezeket megmelegíteni. Ne gyere azzal, hogy Távol-Keleten mi, hogy van, mert Magyarországon nincs mikró a boltoknál, és le se tudsz ülni megenni a csomagodat. Ha nincs időd, helyed megkajálni, azaz kaját melegíteni, és leülni megenni, akkor a hidegkoszt marad. Nem a távol-keleti viszonyokról szól a poszt. Ott van fejlett street-food kultúra, nálunk alig.
Van, mikor egyszerűen üzemanyagra van szükség, és veszek valamit útközben. De tisztában vagyok vele, hogy ilyenkor általában szemetet fogyasztok. Nem házalok vele, hogy milyen jó volt.
Miután egészen választékosan írsz magyarul, és magyar nyelvű blogra írsz, arra következtetek, hogy te is hozzám hasonlóan szarmagyar vagy. Bár engem nem kérdeztek, mikor a nemzetiséget szarmagyarra keresztelték. Én maradnék a jó öreg "magyar" kifejezésnél.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.12.17. 19:19:29

@Tatai Katalin: Értem. Aki ellene beszél, biztos suttyomban azt eszi. "Az a gyanús, ami nem gyanyús." (Virág elvtárs)

arthurthedent 2020.12.17. 21:47:32

@Örömhernyó: "Bármi más megoldás jobb, mint egy készétel? Ne menjünk el a suicide by cop megoldásig."

Ezek az ételek ehetetlenek. A készétel nem mind ehetetlen, van olyan, ami ehető, de ezek katasztrófálisak.

"Maradjunk a száraz, összefogdosott kifli, vízzel tocsogó parizer, májkrém, kiharapott sarkú zacskóból beszopott kakaó szentháromságnál. "

Nekem már megint úgy tűnik, mintha valaki olyan dolgokat adna a számba, amit soha nem mondtam. Kiflit évek óta nem ettem, kakaót gyakorlatilag soha, parizert vagy harminc éve nem ettem, májkrémből pedig csak kétféle van, a régi marhamájkrém konzerv meg a friss töltött, amit néha megeszek.

Mondok egy titkot: az emberek megeszik ezeket a rizses vackokat a tecsóba, közbe meg a tecsó bejáratánál van egy kínai, aki egész életében ilyen rizses ételeket csinált, ott árulja, friss, elvitelre becsomagolja, ha akarod ott is megeheted. Szerintem még nem is drágább.

"Én nem ilyen kajákon élek, de pár havonta bedobok egyet-egyet az utamba eső convenience store-ban"

Az előző hozzászólásaidban azt írtad, hogy ázsiában élsz, tehát NEM ilyen ételek "dobsz be". Egészen más termékekről beszélsz a világ másik felén. Mi a fenéért erőlteted, hogy te jobban tudod milyenek ezek a termékek miközben azt bizonygatod, hogy nem is kóstoltad őket?

Mondcsak, nem tartod abszurnak ezt a dolgot? Mert én igen.

Örömhernyó 2020.12.18. 04:32:00

@arthurthedent: Hidd el, hogy nagyon hasonló csirkés, sertéshúsos és marhás currys rizses ételek vannak itt is előre csomagoltan.
A magyarországi kínainál vett étel egy hulladék, eleve nem szakács készíti, hanem egy kínai, aki nyitott egy kis kifőzdét. Sajnos belülről ismerem azt a világot is, azok a magyarországi kínai kajáldák a legalja szintet képviselik, élelmiszerbiztonság szempontjából élrtveszélyesek. Mondom ezt úgy, hogy Ázsiában élve én eszek kifőzdékben és itt is van nagyon szar, látom a higiéniai hiányosságokat, volt is cifrafosásom emiatt. De itt legalább van valami kis esély arra, hogy, jót eszel olcsón. Magyarországon a kínai kajáldákban erre sokkal kisebb az esély.

Ha szerinted ezek a legszarabb ételek, akkor javaslom nézd meg mit eszik a gyorsan valamit bekapni kívánó magyar proli: májkrém, kifli, zacskó kakaó a zacskón harapott kislyukon kiszopkodva.
Vagy ha olyan helyen jársz, ehetsz naponta felmelegített majd hűtőbe visszatett gyári hústömbből nyesett kebabot, gyrost.

@Gyalogrépa: Pont arról írtam, hogy Magyarországon azért nem fognak ezek a készétlek elterjedni szélesebb körben, mert nincs mikró az üzletekben, meg nem tudsz leülni enni helyben. Tehát minden előnyüket elvesztik ezek a termékek a konzervvel, mirelittel szemben. Hisz ugyanúgy haza kellene vinned és megmelegítened mindet. De szavatossági időben ezek a hűtött készételek messze elmaradnak a mirelittől és konzervtől.

arthurthedent 2020.12.18. 05:27:57

@Örömhernyó: "Hidd el, hogy nagyon hasonló csirkés, sertéshúsos és marhás currys rizses ételek vannak itt is előre csomagoltan."

Semmi sem indokolja, hogy ezt higgyem. Nálunk sem hasonlít egymásra két áruházlánc, sőt egy láncon belül sem hasonlít két termék.

"A magyarországi kínainál vett étel egy hulladék, eleve nem szakács készíti, hanem egy kínai, aki nyitott egy kis kifőzdét."

Szoktam vásárolni az egyik helyi kínai kifőzdében. Többen is, de az egyikben sokszor. Eleve három kínai csávó főz, legalább 10 éve. Nem mondhatod, hogy "nem szakács, mert ugyan 10 éve mást sem csinál csak főz, de előtte ki tudja mit csinált". Ráadásul belátok a konyhába, nyitott, be szoktam köszönni, barátságosan integetnek. A konyha tiszta, jól felszerelt, pörög, és profinak néz ki. Még soha nem kaptam gyomorrontást, soha nem éreztem, hogy az étellel gond lett volna.

Ezerszer jobban megbízok ebben a kifőzdében mint bármilyen élelmiszeripari gyárban. Megjegyzem dolgoztam az élelmiszeriparban. Az ételt betanított segédmunkások kezelték. Nagyon hanyagok voltak, sok volt a romlott alapanyag, büdös volt, kosz volt, még csak kezet sem mostak a dolgozók. A nyálkás, büdös húst enyhén ecetes vízzel mosták le, hogy még el lehessen adni. Ha már a lemosás sem segített, akkor parizert, virslit csináltak belőle.

"Ha szerinted ezek a legszarabb ételek, akkor javaslom nézd meg mit eszik a gyorsan valamit bekapni kívánó magyar proli: májkrém, kifli, zacskó kakaó a zacskón harapott kislyukon kiszopkodva."

Ez nem érv. Nem mondhatod, hogy valami csak azért jó, mert van rosszabb is. Hidd el, hogy a műanyagba csomagolt szottyos rizseshús nem lesz jobb ízű attól, hogy valaki más kiflit eszik vagy májkrémet.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.12.18. 05:49:31

@Örömhernyó: Nem tudom, mennyire jött át a mondandómból: nekem eleve azzal van a bajom, hogy olyan készételeket gyártanak, amik alkalmatlanok újramelegítésre. Itt a rizses és a tésztás ételek mennek. Tészta esetében még a zacskós kínai tésztaétel is jobb eredményt ad, mert legalább félig-meddig friss. Nem kárálnék ennyire, ha például, gulyás, kolozsvári káposzta, burgundi marha, akármilyen sült bab, vagy chowder típusú étel lenne ebben a termékkategóriában. Ezek legalább alkalmasak újramelegítésre. Ezek némelyikéből van konzerv, de azok rettenetes minőségűek, már eleve amiatt, hogy legalább 125 fokon hőkezelik a hústartalom miatt.
Mondjuk ez nem segítene azon a még égetőbb problémán, hogy rengeteg műanyag hulladékot termel, de ez most nem ide tartozik. Azon sem segít, hogy valaki életvitelszerűen eszik srégen ülve egy lukban (mert nincs több hely), két-három perc alatt belapátolva-kapkodva, van, hogy megszakítva egy kis munka utáni rohangálással. Ez meg már a rabszolgaság egyik tünete, amiért nem a készételek felelősek, viszont a népszerűségükön látszik, hogy sokaknak rendszeresen nincs idejük enni (sem). A dédfaterom is leült rendesen, nyugodtan megebédelni, hiába volt kinn a földeken.
süti beállítások módosítása