Nagy mosogatógép tabletta teszt

2018.máj.17.

A mosogatógépek használata köztudottan energiatakarékosabb, mint a kézzel mosogatás, emiatt egyre több háztartásba vásárolnak mosogatógépet. A készülék "tudásán' felül a mosogató tabletta határozza meg leginkább a mosogatás minőségét. Most 11 ALL in ONE mosogatótablettát teszteltünk, hogy kiderüljön a valós különbség közöttük.

p1040827.JPG

A teszt menete

Ugyanabban a mosogatógépben mosogattuk el ugyanazt az étkészletet, ugyanazon szennyeződésekkel mind a 11 alkalommal, a különböző tablettákkal. A választott program 60 fokon mosott, 50 percig. Ez nem a legerősebb - legtisztább evőeszközöket produkáló program a mosogatógépünkben, ezért is választottuk, mert a leghosszabb program szinte tiszta vízzel tisztára mosogat, némi túlzással. A háziasszonyok nagy részének nem biztos, hogy van ideje kivárni a 2-3 órás programokat, jó tudni, hogy mely tabletták hatékonyak rövid idő alatt.

(Az eszközöket 2 mosogatás között kézzel teljesen tisztára mostuk.)

p1040852.JPG

 

Szennyeződés modell és a készlet

- 4 db nagy lapos tányér + kés/villa/kanál : cékla, pizzaszósz, krumplipüré, sajtszósz

- 2 db lapos kistányér+ kisvilla: epertorta maradék

- 1 db 1L-es műanyag ételhordó, tetővel: töltött káposzta maradék

- 1 szószos tányér céklával

- 1 szószos tányér mustár-majonéz keverékkel

- 2 db kávéscsésze, cukros kávéval

- 1 üvegpohár kék festékes tejjel

- 1 üvegpohár kakaóval

- 1 bögre kék festékes tejjel

- 1 bögre kakaóval

- 1 boros pohár borral

- 1 borospohár kék festékes tojáslikőrrel

p1040849.JPG

A szennyeződéseket minden esetben 1 órát hagytuk rászáradni a mosogatni valóra.

 

Pontozás, értékelés

A program lejárta után kiszedtük az étkészletet a mosogatógépből, egyesével átnéztük őket. Vizsgáltuk a tisztaságot, foltosságot, szárazságot. Ezen 3 szempont szerint néztük és pontoztuk külön a tányérokat, poharakat, bögréket, evőeszközöket, műanyag edényt.

 

Teszteredmények

 

11. 7in1 AUCHAN

A tányérokat szépen megtisztította, a poharak tiszták, de kissé foltosak és vizesek lettek. A bögre is nedves volt, ahogy az evőeszközök is, amelyeken kis szermaradványos foltokat találtunk. A műanyag edény vizes és zsíros maradt.

p1040836.JPG

 

10. Splendid Spar

A tányért jól elmosta. A műanyag edény is 95%-ban tiszta lett, de nagyobb vízcseppekkel. A poháron kis szermaradványos folt és nedvesség, a kávéscsészén kb 20% szennyeződést nem tudott eltávolítani, az evőeszközökön apró szermaradék és foltok. 

p1040839.JPG

 

9. Finish Quantum Max

Tányérokat szépen elmosta, a poharak és evőeszközök foltosak, a csészén kávéfolt, a műanyag edényen látható a pirospaprika színe.

p1040831.JPG

 

8. Sunlight Cif

Tányéron pár pötty ételmaradék, pohár és evőeszközökön foltos egy-két helyen, bögréket jól elmosta. A műanyag edényben hagyott egy kis pirospaprikás színt.

p1040841.JPG

 

7. Expert TESCO

Tányér teljesen tiszta, de nedves. Poháron pici folt. Bögréket jól elmosta, 2 evőeszközön maradt pici ételfolt. A műanyag edényt 90%-ban tudta elmosogatni tisztára.

p1040837.JPG

 

6. Somat 8 actions

Tányér és evőeszközök tiszták, foltmentesek. Poháron pici piszok, ami átfröccsent egy másik edényről. Bögrén minimális szermaradék. Műanyag edény tiszta, csak kissé nedves. Ez a kiszerelés jó ár/érték arányú, 35 Ft/tabletta.

p1040838.JPG

 

5. Jar

Tányérok, evőeszközök teljesen tiszták. Pohár tiszta, csak nedves. Kávéscsészében egy cseppnyi kávéfolt nem tűnt el a mosogatás után. A műanyag edényből nem teljesen tűnt el a pirospaprikás árnyalat. Jó minőségű mosogatógép tabletta, az ára kissé magas a 42 Ft/db-bal.

p1040834.JPG

 

4. W5 LIDL

Tányérok, bögrék, evőeszközök teljesen tiszták. Az egyik poháron kis folt, és a műanyag edény oldalán alig észrevehető, zsíros szennyeződést hagyott. Jó minőségű mosogatógép tabletta és 29 Ft/tabletta árral kiváló ár/érték arányú is.

p1040832.JPG

 

3. Somat Gold

Mindennel elbánt, egyedül a műanyag edényen hagyott pirospaprikás elszíneződést. Az ára a legmagasabb a mezőnyben, 87 Ft/tabletta.

p1040835.JPG

 

2. Finish

Tányér, bögre és pohár teljesen tiszta. Az evőeszközön tényleg alig szembetűnő folt. Műanyag edény tiszta és száraz, de a pirospaprikás színárnyalat maradt. Ebben a kiszerelésben drága, 52 Ft/tabletta, de jó minőségben mosogat.

p1040833.JPG

 

1. Tandil ALDI

Tányér, pohár, bögre teljesen tiszta. Egyik evőeszközön hagyott egy apró száradás utáni foltot. Műanyag edény tiszta, kissé nedves. A mezőnyben csak 2 tabletta mosogatta teljesen tisztára a töltött káposzta maradékos műanyag edényt, egyik a Tandil. 23 Ft/tabletta árával kiváló ár/érték arányú termék, magas mosogatási képességgel.

p1040840.JPG

 

 Összesített eredmények

munkafuzet1-1_8.png

 Részletes eredmények

kesz.png

Friss mosogatótabletta akciós Aldi, Spar, Tesco, Lidl, Penny, Auchan üzletekben! >> KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása