Ha van savanyúság, amit mindenki ismer, az az ecetes almapaprika. Többféle húsétel mellé is kínálható: akár rántott húsról, vagy pörköltről legyen szó, de hogy melyik országosan kapható éri meg legjobban az árát, az ...
Ha van savanyúság, amit mindenki ismer, az az ecetes almapaprika. Többféle húsétel mellé is kínálható: akár rántott húsról, vagy pörköltről legyen szó, de hogy melyik országosan kapható éri meg legjobban az árát, az ...
A világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája a cabernet sauvignon. A borvidékek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort, természetesen ...
A hidegebb napokon nincs is jobb egy gőzölgő, illatos teánál – pláne, ha az tele van erdei gyümölcsökkel, bogyós aromákkal és egy kis nosztalgiával. De vajon melyik pirosgyümölcsös tea az, ami tényleg gyümölcsízű, és ...
Kevés olyan tészta van, ami ennyire összeforrt a magyar konyhai hagyományokkal, mint a csigatészta. Egykor szinte minden háznál sodorták a vasárnapi húslevesbe, ma viszont már inkább a boltok polcairól kerül a fazékba. De vajon ...
A világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája a cabernet sauvignon. A borvidékek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort, természetesen ...
Ezúttal a reggeli asztal egyik leggyakoribb vendégét vettük górcső alá: különböző márkájú kakaós/csokis gabonagolyókat teszteltünk, hogy kiderüljön, melyik éri meg leginkább a pénzünket.
A boltok polcain hatalmas a ...
Ezúttal a reggeli asztal egyik leggyakoribb vendégét vettük górcső alá: különböző márkájú kakaós/csokis gabonagolyókat teszteltünk, hogy kiderüljön, melyik éri meg leginkább a pénzünket.
A boltok polcain hatalmas a ...
A mascarpone elsősorban a tiramisu lelke, de gyakran előfordul krémekben, desszertekben és akár sós ételekben is. A boltok polcain azonban számtalan márkával találkozhatunk, és nem mindig könnyű eldönteni, melyik a legfinomabb. ...
Édes vagy sós, roppanós vagy puha? A diákcsemege az egyik legnépszerűbb nassolnivaló: olajos magvak és aszalt gyümölcsök keveréke, amit sokan iskolába uzsonnára, kirándulásra, munka közbeni ropogtatnivalónak választanak. De ...
Az iskolakezdés és a hűvösebb esték beköszöntével sok háztartásban előkerülnek a jól bevált szendvicsek és melegszendvicsek. A gyerekek kedvence legtöbbször a lágyan olvadó, enyhén diós ízű edámi sajt, amely nemcsak ...
A kakaós krémmel töltött kekszek a tízóraik, kávészünetek, a tanulós esték és a „csak úgy” nassolások megmentői. De ha levesszük róluk a márkanevet és a csomagolás csábító grafikáját, vajon ugyanaz lesz a ...
A japán konyha egyik legnépszerűbb alapszósza a teriyaki, amely húsokat, zöldségeket, sőt, még tofut is mennyeien feldob. De vajon melyik a legjobb a boltok polcain sorakozó üvegek közül? Csapatunk most vakteszten kóstolt végig ...
A boltban kapható, otthon kisüthető édes péksütik, croissantok, töltött batyuk, csigák kényelmes megoldást kínálnak a rohanós napokon. De vajon melyik márka teljesít a legjobban ízben, állagban és illatban? Vaktesztet ...
Gyümölcsös, friss, ropogós – ilyen egy jó sauvignon blanc. De vajon mennyit számít az ár, a származási hely, vagy a márkanév, ha nem tudjuk, mit iszunk? Vaktesztet tartottunk: többféle sauvignon blanc bort kóstoltunk végig ...
A nyári grillezések egyik fő hozzávalói a finom, pácolt húsok. Van, hogy nincs kedvünk a pácolással foglalkozni, van, hogy nyaraláskor nem lenne célszerű külön-külön beszerezni az alapanyagokat, de talán még jellemzőbb, ...
A konzerv gombák évek óta stabil szereplői a hazai háztartásoknak – legyen szó pizzáról, pörköltről vagy gyors tésztaszószról. Azonban ritkán teszteljük őket úgy, ahogy kellene: vakon, márkajelzés nélkül, kizárólag ...