Építőanyag drágulás 2021: szigetelés lehetőségek!

2021.aug.26.

Az elmúlt hónapokban minden felújító illetve építkező a saját bőrén tapasztalhatott meg egy újabb kihívást, az építőanyagok drasztikus áremelkedését, és még az emellett is fellépő anyaghiányt.

id_4761_supafil_timber_frame.png

Ez a jelenség nem csak hazánkat, hanem az egész világot érinti. Aktuális hírlevelünket ezért két gondolat köré építjük, az egyik a minőség, a másik pedig az innovatív szigetelési megoldások használata.

Mint mindannyian tudjuk, a hőszigetelés egy kiemelten hosszú távra szóló, többszörösen megtérülő befektetés. Egy költséges beruházás, amit egyszer, de jól kell elvégezni. Mindennek két kritikus pontja van, a jó hőszigetelő anyag választás, és a minőségi kivitelezés.

Az elmúlt években megfigyelhető a homlokzati hőszigetelő kőzetgyapot termékek népszerűségének növekedése, és az alkalmazott vastagságok gyarapodása. Míg 10 éve egy 10 cm vastagságú hőszigetelés még kuriózumnak számított, ma már 15 cm vastagság az általános, és nem ritka a 20 cm vastag hőszigetelő réteg igény sem.

A Kanuf Insulation jóhiszemű ajánlása az, hogy ha homlokzatot hőszigetel, legalább 15 cm  vastagságú anyaggal tegye mindezt. A 10 cm és a 15 cm vastagságú alapanyag ára közötti különbség elhanyagolható tényező a komplett kivitelezés összköltségéhez képest, hosszabb, (lehetőleg hőhídmentes) dűbelekre van szükség, de minden egyes költségtényező ugyanúgy felmerül egy 5 cm vastag, és egy 20 cm vastag hőszigetelés kivitelezése közben (ragasztó, vakolat, állvány, szakmunka, stb…) miközben zongorázni lehet a különbséget az energetikai előnyökben, az ingatlan értéknövekedésében, a komfortérzetben, a környezetvédelmi előnyökben.

keszul_a_hoszigeteles_hajdunanason_11.jpg

A homlokzat mellett a tetőtér szigetelése is erősen ajánlott, hiszen a szarufák közötti/alatti, vagy a padlásfödém hőszigetelésével további 25%, amúgy elpazarolt hasznos energia spórolható meg. Ha nem áll rendelkezésre üveggyapot tekercs vagy táblás anyag, a fújható üveggyapot egy korszerű, modern, tiszta és rendkívül hatékony hőszigetelési megoldás.

A fújható üveggyapot egy Ecose kötőanyagot sem tartalmazó, a célterületre speciális befúvógéppel juttatott anyag, mellyel egy 100m2-es lakóépület tetőtere egy nap alatt a kor energetikai követelményértékeinek abszolút megfelelő hőszigetelési megoldást kínál.

20191113_113245.jpg

A befúvást erre a munkára kiképzett szakkivitelezők végzik, akik kiválasztásában cégünk segítséget tud nyújtani a kedves érdeklődőknek.

A szigetelőanyagokról bővebben a Knauf Insulation honlapján találsz információt!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr8616670880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása