Építés 2020: innovatív szigetelőanyagok és szerkezetek

2020.nov.25.

Az alábbiakban egy nagyvolumenű vállakozást mutatunk be, ahol a Knauf Insulation által gyártott szigetelőanyagok kerültek beépítésre. Olyan anyagok, mint pl. A Heraklith is felhasználásra került, ami kapható kiskeresekedelmi forgalomban is.

p5.jpg

"Egy még a tavalyi évben elindult, de csak 2020-ban elkészült és átadott projektet kívánunk bemutatni. A Pécsi Tudomány Egyetem Általános Orvosi Kar új pécsi campusának építésénel vonultattunk fel egyedi innovatív szerkezeteinket és építőanyagainkat. Az új Campus méltán beleillik azon kiemelt projektek sorába, amelyek a Knauf Insulation és a Knauf dicsőségfalán szerepelhet. Ráadásul ez a projekt teljes egészében a két Knauf leányvállalat közreműködésével valósult meg, a tervezéstől a kivitelezésig, és jól mutatja, az együttműködés hatékonyságát." -írja közleményében a Knauf Insulation csapata.

 

Kép 1. Az épület homlokzata

p3.jpg 

Az épület kialakításánál mind a nagy mind a kisméretű előadók, folyosók, éttermek, laborok megvalósításánál kiemelt feladat volt a kiváló akusztikai hatás elérése, és ennek való megfelelés, miközben az esztétikai megjelenést is szem előtt kellett tartani.Ezen követelményeknek tökéletesen megfelel a Heraklith fagyapot lemez.

 

Kép 2. Étkező mennyezete

15_2.jpg 

A Knauf a szerkezetek kialakításánál a Cleaneo lyuggatott akusztikus építőlemezekkel felépített válaszfal és mennyezeti rendszereket ajánlotta, melyet a tervező a különbözű méretű és formájú lyuggatású építőlemezek kiválasztásával tett egyedivé.

Kép 3.  – Az egyik nagy előadó

p1.jpg 

A falszerkezet kivitelezése, hogy ne legyenek zavaróak a folyósó és más előadók zajterhelései a Knauf W113 falszerkezettel valósult meg, melyen a legkülső 3. réteg maga az akusztikai építőlemez volt. A mennyezet kialakításánál D112 szerkezet került beépítésre, és itt is ezen Cleaneo építőlemezek kerültek fel a szerkezet fegyverzeteként. A mennyezeten a szimmetria, míg a falakon a “tervezett kavalkád”, az építőlemezek “mintázatának vegyítése” volt a belső építész célja. A kivitelezés során igen nagy figyelmet igényelt ez a kivitelező PÉMF Kft. (Nagy Péter) számára, hogy a tervezett esztétika vegyüljön az oly fontos akusztikával. A falszerkezetek 150 cm-es also része egy statikailag erősebb építőlemezzel lett kialakítva a Cleaneo akusztikus lapok helyett a közlekedésből adódó sérülések elkerülése végett.

 

Kép 4. A Knauf W113 falszerkezet rajza Knauf Insulation szigeteléssel

 

 

Az épület 2021. szeptemberétől fogadja a pécsi Tudományegyetemre érkező belföldi-, és külföldi hallgatókat, és méltán lesz büszkesége az egyetemi oktatóközpontoknak a városban.

Kivitelező: ZÁÉV Zrt

Sajtókölemény a Knauf Insulation csapatától kaptuk

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr3616301352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása