Ezeket a lépéseket tette a LIDL a vásárlók biztonságáért!

2020.már.30.

A LIDL Magyarország Bt. mind a vásárlók, mind a saját dolgozói védelmében tett lépéseket a koronavírus járvány idejére.

20181115lidl_2.jpg

LIDL munkatársak biztonsága érdekében tett lépések

1) A vállalat minden Kolléga számára maszkot biztosít, amit mindenki saját döntése alapján viselhet.

2) Amennyiben igény van az áruházi munkavégzés során kesztyű használatára, a Kollégák rendelkezésére állnak egyrészt a munkavédelmi kesztyűk, másrészt egyszer használatos gumikesztyűk.

3) Az áruházak szappanadagolóiba erős tisztító és fertőtlenítő hatású készítmény lett elhelyezve, mely minden áruházban elérhető.

4) A kasszák, kasszaszalagok, kilincsek és egyéb felületek naponta többször, vírusölő fertőtlenítőszerrel kerülnek fertőtlenítésére.

5) A vásárlók várakozási helyét a kasszák előtt padlómatrica biztosítja.

6) Az immunrendszer erősítésének érdekében minden áruházban a termékkínálatából gyümölcs és vitamin kerül biztosításra minden Kolléga számára.

7) Plakátok kerültek elhelyezésre a vírus terjedésének megelőzésére vonatkozóan, melyben felhívjuk a Kollégák figyelmét, hogy vírusölő folyadék használatát megelőzően semmi estre se nyúljanak szájukhoz, arcukhoz vagy szemükhöz.

8) A vásárlók az áruházakban kihelyezésre kerülő tájékoztatók segítségével lesznek informálva a személyes biztonságot növelő tényezők betartásáról. Ennek része a kártyával történő fizetés előnyben részesítése, az átgondolt bevásárlólisták használata, az egyedüli bevásárlás preferálása, valamint az higiénés szabályok betartása.

9) Arcvédő plexi biztosítása az áruházi Kollégák számára, valamint védőplexi kasszáknál történő kihelyezése folyamatban van.

 

A LIDL ajánlásai a vásárlóik felé

1) A Lidl megkülönböztetett figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, és minden elvárható intézkedést megtesz a jövőben is.

2) Javasoljuk, lehetőleg ne a csúcsidőszakban menjenek vásárolni. A kisgyermekek érdekében pedig azt javasoljuk, ha megoldható a felügyeletük otthon, ne vigyék őket magukkal vásárolni! Az idősebb korosztály lehetőség szerint ne hagyja el otthonát és ne személyesen vásároljon, hanem kérje a környezetében a fiatalabb generáció segítségét!

3) Az eladótérben a vásárlók tartsanak biztonságos távolságot más személyektől, főképpen a pénztár előtti sorban álláskor!

4) Javasoljuk a készpénz nélküli fizetéseket az üzletekben, ami gyorsabb, kényelmesebb is.

5) Vásárlás közben is fordítsanak figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is, amelyek szerint ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel!

6) Kövessék a köhögés és a légzés higiéniai protokollját! Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökkel, vagy zsebkendővel, majd a lehető leghamarabb dobják be a zsebkendőt egy zárt szemetesbe! Ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az áruházban az ott tartózkodókra, vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre!

7) Ne fogják meg a válogatható frissárut - elsősorban a péksüteményt - puszta kézzel, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak!

8) A vállalat kiemelt figyelmet fordít az áruházi higiéniára, így a bevásárlókocsik és bevásárlókosarak rendszeresen napi tisztítására és fertőtlenítésre, melyre speciális, széles spektrumú fertőtlenítőszert használ.

9) Védő maszk használat nem ajánlott az egészséges ember számára!

 

Friss LIDL infromációk a vallalat.lidl.hu/koronavirus oldalán találhatóak.

süti beállítások módosítása