2020: mi változik az építésügyi eljárásokban?

2020.feb.26.

2020 márciusától alapjaiban változik meg az építésügyi hatósági eljárás, hiszen egyfokú lesz az engedélyezés, és a kormányhivatal döntésével szemben már csak közigazgatási peres eljárást lehet indítani. Az építésügyben érintett szereplőknek tehát most feltétlenül meg kell ismerkedniük azzal, hogy új szabálykörnyezetben milyen új elvárásoknak kell megfelelni, milyen határidőkre, követelményekre kell felkészülni. Az utóbbi időben rendkívül gyakori tisztázandó alapkérdés az is, hogy a szomszédok és egyéb érintettek hogyan tudnak „beleszólni” a beruházás részleteibe, milyen jogosultságaik maradtak.

51778_copy_1_construction08_1.jpg

Ezek tisztázására kiváló alkalom a Építésügyi Konferencia, ami az ügyvédi kamara és az építészkamara által is akkreditált képzés, március 24-én. Konferencia és továbbképzés ügyvédek, köztisztviselők, szakértők, építőipari szakemberek és építtetők számára

 

A KONFERENCIA ELŐADÁSAI TÖBBEK KÖZÖTT AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKRE ADNAK VÁLASZT:
•    2020. március 1-től hol működnek az építésügyi hatóságok? Milyen utat jár be a hatósági döntéssel kapcsolatos kereset?
•    Hogyan történik 2020 márciusától a fennmaradási engedélyezési eljárás?
•    Milyen feltételek mellett lehet a közigazgatási bíróságtól azonnali jogvédelmet kérni?
•    Egyszerű bejelentéssel épülő lakóházak esetében lehet-e közigazgatási bírósághoz fordulni?
•    Milyen „beleszólása” van a szomszédnak az egyszerű bejelentéssel vagy az építési engedéllyel folytatandó építkezésbe?
•    Mit jelent az illeszkedés követelménye?
•    Lehet-e a negatív településképi véleménnyel szemben jogorvoslattal élni?

Ön is beküldheti már előre a saját kérdéseit (cím: jambor.attila[kukac]epitesijog.hu), hogy az előadók fel tudjanak készülni a válaszadásra a szakmai konzultáció keretében, illetve már az előadásaikat is ezek figyelembe vételével állíthatják össze.

 

Az esemény közvetlen linkje ->>> KATT IDE!

süti beállítások módosítása