Csalás vagy sem: tízezres áramspórolást ígér a csodaeszköz!

2019.sze.24.

Felbukkant a soron következő megtévesztés, ami nem kevesebbet ígér, mint „akár” 50 % megtakarítás a villanyszámládból. Utánanéztünk az új “csodaeszköznek”. 

electric-saver-30kw-power-factor-saver-household-electricity-saver-8freedom-1701-04-8freedom_9.jpg

Elképedve olvastunk egy új eszközről a Power Factor Saver-ről, ami akár 50 %-os megtakarítást ígér a villanyszámlából. Ahhoz, hogy tisztán lássunk a témában és megtudjuk ténylegesen megtörténhet-e a termék által ígért villanyszámla csökkenés, megkértük Kardos Ferencet a Kardos Labor Kft. ügyvezetőjét, állandó elektronikai és gépészeti szakértőnket, tekintse meg a Power Factor Saver weboldalát és mondja el véleményét a termékről. 

 

Íme, ezt ígéri a Power Factor Saver az újabb parasztvakítás

1_6.JPG

Ilyen volt-ilyen lesz, az alábbi ábrákkal bizonyítja a termék az 50 % megtakarítást. A bal oldali ábrát figyelmesen nézve azt láthatjuk, hogy a felső ábrán a feszültség időbeni lefutása „háromszög” jelalakú, ez a zöld jelalak. Az alatta lévő grafikon is a feszültség lefutását mutatja (kék színnel), de érdekes módon ott már szinuszos (némi jóindulattal) lefutású a feszültség. Na, akkor most háromszög vagy szinuszos a jelalak a konnektoromban, mert mindkettő egyidőben nem lehet!

A bal oldali alsó ábrán az látható, hogy a feszültség és az áram lefutása időben nem esik egybe. A jelenség valóban létezik, emiatt jelent meg a látszólagos teljesítmény fogalma. Ezt a lakossági fogyasztásmérő viszont nem tudja mérni, csak az ennél alacsonyabb értékű hatásos teljesítményt méri. A két említett teljesítmény különbsége adja a meddő teljesítményt, amit az ipari fogyasztókkal valóban ki is fizettetnek.

A meddő teljesítmény kompenzálása létező technika, fázisjavításnak hívják. Ott érdemes ezzel foglalkozni, ahol sok villamos motor üzemel. Ennek megjelenési formája azonban egy fémszekrény a falon, amely élet- és robbanásveszélyes a benne lévő fázisjavító kondenzátorok miatt.

Semmiképpen nem egy konnektorba dugható játékszer, aminek bizonyára van haszna éjjel, amikor irányfényként megmutatja, merre van a toalett…

Amiért a lakossági fogyasztásnál képződő meddőteljesítmény nem kerül számlázásra, annak két fő oka van:

  • Lakossági használatban lévő berendezések elhanyagolható mennyiségű meddőt termelnek.
  • A fogyasztásmérőket mind le kellene ehhez cserélni, amely csillagászati összegű költség lenne az áramszolgáltatóknak.

 

Az egyik vezérszlogen, amit a termék reklámozását végző weboldalon olvashatunk:

„... kevesebb kilowatt áramot használ majd az áramszolgáltatójától, ami ALACSONYABB VILLANYSZÁMLÁT jelent Önnek!”

Ha figyelmesen megnézem a villanyszámlámat akkor kiderül, a villamos áram elszámolási mértékegysége a kilowattóra – kWh – mivel a kilowatt a teljesítmény mértékegysége, legtöbbször motorok adatainál találkozunk vele.

 

Rendkívül meggyőző referenciákat is találunk a Power Factor Saver weboldalán, kimásoltam kettőt:

Sarkadi Tamás

Published: 26/8/2019

Azonnali 15%-os csökkenés!!!

Ma kaptam meg az eszközt, pillanatok alatt használatba vettem. Beállítottam egy ampermérőt minden egyes eszközömhöz. A leolvasott értékek alapján mindkét 120 voltos ágon összesítve 40,7 ampert mértem az áramspóroló kikapcsolásával. Bekapcsolt állapotban pedig 34,55 ampert. Ez egy azonnali 6,15 amperes csökkenés. 6.15/40.7= 15%. 

Számos alkalommal kapcsoltam ki és be, és ugyanezt az eredményt kaptam. 

6,15 amper szorozva 120 volttal, az 676,5 watt a nap 24 órájában. Ez összesen havi 486 kW-ot jelent havonta, így a havi megtakarításom 13 122 Forint lesz x 25 éves termék élettartammal számolva = 3 936 600 Ft megtérülés ezen a befektetésen. Felesleges is taglalni, nagyon elégedett vagyok 

KÖSZÖNÖM!*

 

Tisztelt Sarkadi Tamás!

Nagyon meggyőző az érvelése, csak a 120 voltos hálózattal van egy kis gond. Magyarországon 230 volt a hálózati feszültség. Létezik 120 voltos hálózat az USA-ban és Japánban….

Amúgy mire használja a 40,7 ampert a nap 24 órájában, saját alumíniumkohója van a gardróbban?

 

Szebeni Józsi

Published: 24/8/2019

Nagyon élvezem, hogy van egy Power Factor Saverem 

Nagyon élvezem, hogy van egy Power Factor Saver-em. 2014 június hónapjára egy 105 600 Ft-os villanyszámlát kaptam. Ez a számla 1426 kWh-ról szólt. Miután felépültem az első sokkból felszereltem az egész házamat egy szellőző rendszerrel, amelynek következtében a számlám 2014 júliusában már csak 88 800 Ft volt 1254 kWh-ról. 

  1. augusztus 8-án vettem a Power Factor Savert, csatlakoztattam, és a számlám azonnal 50 100 Ft-ra csökkent, ami 856 kWh.*

 

Kedves Szebeni Józsi!

2014 június hónapjában 1425 kWh fogyasztásra 105 600 Ft-os számla esetén én is sokkot kaptam volna, mivel 105 600 Ft/1426 kWh = 74,05 Ft/kWh. Nos az áram ára nem ennyi – ma sem és 2014-ben sem – hanem 39 Ft/kWh.

Nem zárható ki viszont az sem, hogy valakinél valóban csökkenni fog az áramszámla egy PFS kütyü megvásárlása és használata során.

Az én autóm is sokkal kevesebbet fogyaszt, amikor mérem a fogyasztását. Talán csak nem azért, mert többet megyek szélárnyékban a kamionok mögött?

Kardos Ferenc több érdekességre rávilágított, melyekből látható, hogy minden bizonnyal egy újabb parasztvakítással állunk szemben. Szakértőnk abból indult ki, hogy a weboldalon közzétettek nagy valószínűséggel igazak, de mi van akkor ha nem valós sem a termék, sem a hozzászólásokat közzétevő személyek?

Ennek a kérdésnek a megválaszolására megvizsgáltuk kicsit részletesebben a weboldalt - https://energiatanacsok.com - amely a Power Factor Saver- ről csupa jó dolgot ír és ahonnan meg is rendelhető a termék. 

 

Megállapításainkat az alábbiak szerint tesszük közzé:

A közzététel szerint a termék kézbesítése csak Magyarországon belül lehetséges. Mindezek ellenére a következő elgondolkodtató észrevételeket tesszük a Power Factor Saver-rel és a terméket forgalmazó gazdasági társasággal kapcsolatban:

  • A weboldalon közzétett adatkezelési szabályzatban közöltek szerint a rendelés során megadott adatok kezelője az Energiatanacsok Ltd. (53 W 23rd St New York 10010, USA), az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett gazdasági társaság. Annak ellenére, hogy a termék kiszállítása csak Magyarországon belül lehetséges, ezt egy USA-ban bejegyzett cég teszi meg. Gondolkodjunk el mit tehetünk például abban az esetben, ha vissza kellene küldenünk a terméket a forgalmazónak. Elég nagy összegű postaköltséget kellene fizetnünk és nem biztos, hogy célt érne a termékünk, mert nem tudjuk ellenőrizni a cég létezését sem. Magyarországon bejegyzett forgalmazó nincs közzétéve a weboldalon.
  • Amellett, hogy a vásárlások teljesítéséhez elkérik a vásárló személyes adatait, azokat felhasználják még más célokra is. Például: “Kereskedelmi vagy promóciós célokra e-mail, SMS, Viber és más, hasonló chatszolgáltatókkal, remarketingre és viselkedés alapú célzásra, direkt levelek és más promóciók céljára.” Ez alapján nagyon valószínű, hogy különböző webes szolgáltatóknak, mint a Viber, a cég pénzért kiadja vásárlóinak személyes adatait. Tehát adatkereskedési céllal is gyűjti a vásárlóinak személyes adatait.
  • Nincs arra utalás hol is kezelik a személyes adatokat. Nincs megadva például székhelycím.
  • A megrendelők visszavonhatják az adatkezelési hozzájárulásokat a gdpr@Energiatanacsok.info email címre küldött üzenetben. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy az energiatanacsok.info domain név nincs regisztrálva, tehát az ilyen végződésű email cím nem is létezik, nincs mögötte tulajdonos, aki válaszolna az üzenetünkre! Ha Ön küld ide egy emailt, arra nagy valószínűséggel senki sem válaszol majd.
  • A weboldalon közzétett Általános Szerződési Feltételek című dokumentum nem felel meg a webáruházakra vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezéseknek, illetve több olyan kötelező dokumentum is hiányzik, amelyek közzététele egy webáruház üzemeltetésekor kötelező.

 

További problémákat is felsorolhatnánk, de úgy gondoljuk a közöltek egyértelműen megmutatják, hogy a weboldal komolytalan, minden bizonnyal csalási célokra létrehozott.

 

Legfontosabb konklúzió a Power Factor Saver néven értékesített valamiről részünkről a következő:

Megkérdezett szakértőnk véleménye szerint a termék nem alkalmas áramfogyasztás csökkentésére. Nagy valószínűséggel csalásra létrehozott weboldalról beszélhetünk, amelynek létrehozója az általa közzétett információk szerint az USA-ban bejegyzett cég nevében végzi a kereskedelmi tevékenységét az Európai Unió területén, Magyarországon, jogtalanul. 

Azt javasoljuk ne dőljön be senki a weboldalon közzétett információknak és hozzászólásoknak sem, ugyanis azokból is egyértelműen az látható, hogy átverés az egész. Nincs a weboldalon negatív hozzászólás, csak kizárólag pozitív. Az ott megjelenített nevek és fotók nagy valószínűséggel hamisak, az Internetről lementettek, a tényleges tulajdonosok hozzájárulása nélkül. 

Elgondolkodtató kell legyen a “termék” iránt érdeklődőnek, hogy a termékkel kapcsolatban nem látunk negatív kommenteket. 

Kérünk mindenkit, aki rátalált a Power Factor Saver nevű valamire, ne rendeljen ilyen terméket, mert minden bizonnyal nem várható tőle semmilyen csökkenés a havi villanyszámlában, csak kifizet 10.900,- Ft-ot egy ki tudja milyen termékért.

Ha Ön Kedves Olvasó vagy egyik ismerőse rendelt már a Power Factor Saver-ből, kérjük jelentkezzen hozzászólásban és ossza meg a tapasztalatait.

süti beállítások módosítása