Nagy ételrendelés teszt

2019.sze.05.

Szeptemberben indul igazán az ételrendelés szezonja. A nyaralásból a munka szépséges világába visszatérők ekkor kezdenek újra a munkahelyre, de akár otthonra is ebédet rendelni. Az utóbbi időben egyre több egészséges ételfutár van, akik mentes vagy alacsony kalóriájú ételekre specializálódtak. Most a 6 legnagyobb ilyen cég ételeiből rendeltünk és vakteszteltünk, hogy Nektek már ne kelljen kísérletezgetni.

img_7651.jpg

A teszt menete

Először is felmértük a terepet, kiválasztottuk azokat a konyhákat, ahol van alacsony kalóriájú ebéd, amit ráadásul egészséges alapanyagok felhasználásával készítenek. A következő 6 konyha ételeiből kóstoltunk:

- Béres Alexandra

- Bocsi Viki konyha

- Egészséges Konyha

- Lifetilt FOOD

- Minden mentes FOOD

- Vital konyha (Katus Attila)

Telefonon rendeltünk, minden helyről az elérhető alacsony kalóriájú ebédet. Mivel nem volt mindenhol vegán menü, így szinte csak húsos ételeket rendeltünk, hogy jobban összehasonlítható legyen a minőség. 

A tesztet egy napon végeztük el. Minden ételt tányéron melegítettünk és erről kóstoltunk. Ennek az is oka volt, hogy a fényképen jobban látszódik az ételek mennyisége, mint a dobozban, amiben kaptuk őket.

A tesztben a főételeket kóstoltuk, az összesítő táblázatban az árakat viszont 1 leves + 1 főétel viszonylatban adtuk meg, mert sokan rendelnek levest is.

teszt.jpg 

Az értékelési szempontok

Készételekről lévén szó, bővítettük a már megszokott illat, állag íz szempontokat. 

1. Illat (10% súllyal): arra voltunk kíváncsiak, hogy definiálhatóak-e fűszeraromák? Az alapanyagoknak a jellegzetes illata érződik-e a készételben?

2. Alapanyag minőség (20% súllyal): mennyire lehetett friss a hús, zöldség összetevő? Mennyire filézett a hús? A zöldség kora felhasználáskor? A zöldség fajtája alkalmas-e étkezésre (pl. a hüvelyes bab szálkamentes-e)? Minden ételnél külön a benne lévő összetevők sajátosságai alapján jegyzeteltük a kóstoláskor felmerült gyengeségeket, erősségeket.

3. Állag (20% súllyal): a készétel összetevői kellően megfőttek-e? A friss saláta ropogós maradt-e? A hús rágós, zsíros, nem jól filézett?

4. Fűszerezés (7,5% súllyal): nem elvárt az erős fűszerezés, inkább azt figyeltük, hogy a fűszer jellege mennyire passzol az adott ételhez. Azért a kirívóan gyenge fűszerezés nem kaphatott magas pontszámot.

5. Sózás (7,5% súllyal): fontos a sózás mértéke, hiszen a túl sós ételek már nem illeszkednek az egészséges étrendbe, viszont a sótlan is kellemetlen élmény lehet. Tehát azt pontoztuk, hogy a sózás mértéke az adott étel ízeit harmonikusan erősíti-e fel.

6. Íz (20% súllyal): a fűszerezésen és a sózáson túl az alapanyagok ízét és a kész étel teljes ízélményét pontoztuk. 

7. Technológia, elkészítés minősége: A fűszereket egyenletesen szórták-e az ételre vagy vannak indokolatlanul fűszermentes részek ? (Rosszabb helyeken tipikus, hogy beledobálják a csirkemell szeleteket egy nagy tepsibe és csak a tetejére szórnak fűszert. ) Az alapanyagokat egy salátánál kellően összekeverték-e? Az összetevőket egyenletesen darabolták-e fel? A főzési idő elég volt-e vagy lehetett volna tovább főzni a húst? 

694891d314ec9c1fa1cddcdc646098efb0c69693.jpg 

A Nagy ételrendelős teszt eredménye 

Árak, kalória és mennyiség adatok a cikk végi táblázatban vannak összesítve

 

5. Vitalkonyha (Katus Attila): Joghurtos csirkemell csíkok, friss vegyessaláta tzaziki. Pontszám: 7,4/10 pont  

A saláta natúr, de enyhén érezhető kesernyés íz, ami nem feltétlen jó egy uborka/lilakáposzta/saláta mixtől. A salátán szinte semmi ízesítés, talán pici só. A csirke hagymás, borsos ízű, megfelelően sós, enyhén csíp, és jól meg van sülve. A csirke a salátával már inkább a fogyókúra közepén elég egy felnőttnek.

img_7698.JPG

img_7467.JPG

 

5. Bocsi Viki Konyha: Tökfőzelék pulyka tokánnyal. Pontszám: 7,4/10 pont  

Nem a klasszikus tökfőzelék, mert paradicsomos és/vagy pirospaprikás ízesítésű. Alig jön ki a kapor íze, a tök (tök) jól megfőtt, viszont nem érezhető az íze.  A hús színhús, tipikus menzapörkölt, borsos-hagymás, jól megfőtt. Kalória adat sem a csomagoláson, sem az internetes rendelő felületen nem volt feltüntetve. A majd fél kilós adaggal jól lehet lakni.

img_7684.JPG

img_7470.JPG

 

3. Béres Alexandra: Paradicsomos csirkeraguval töltött padlizsán sovány sajttal. Pontszám: 7,6/10 pont  

A padlizsán fiatal friss, lehet enni héjastól. A töltelék egy milánói spagetti, kevés sajttal a tetején. A hús jól meg van főve, a fűszerezése is megfelelő. Az adag elégséges egy felnőttnek.

img_7691.JPG

img_7460.JPG 

3. Egészségkonyha: Sült csirkemell, majonézes céklasaláta. Pontszám: 7,6/10 pont  

A majonézes céklasaláta finom, jól kijön a cékla íze, nem rágós, alig érezni a majonézt. A fűszerezése vegetás, de kellemes. A natúrsült curry-s, köményes ízű, passzol a céklasalátához, eltalált fűszerezésű ez az étel. A cékla alapanyaga kiváló minőségű, míg a többié közepes-jó minőségűnek éreztük. Önmagában egy 200g-os adag egy hölgynek elégséges, de egy férfinak kevés lehet, levessel nélkül.

img_7658.JPG

img_7466.JPG 

2. Mindenmentes FOOD: Parmezános csirkemell, cukkinis zöldség pürével. Pontszám: 7,7/10 pont  

A zöldségpüré kellemesen sós, megfelelően fűszeres, gyengén csípős, valószínűleg csak a borstól. A hús talán már túl sós, a sajt mennyiség megfelelő, a fűszeresség nehezen megítélhető, mert a só dominál. A parmezán és a paprikás páclé finom a húson. A csirke tömör, kiváló minőségű alapanyag. A 400g adag bőven elég egy ebédre.

img_7657.JPG

img_7561.JPG 

1. Lifetilt FOOD: Keleti fűszerezésű pulykamell, tojásos basmati rizzsel. Pontszám: 8,2/10 pont  

A köret fűszermentes, kiváló állagú, nem száraz, jól passzol a rántottával.  A hús hagymás, curry-s fűszerezésű,  de utóízben érezhető a bors és a fokhagyma. Színhúsfilé, megfelelően átsütve. Ez az adag nagyon laktató. A köreten és a húson is érezhető a magas alapanyag minőség.

img_7666.JPG

img_7473.JPG

 

Összesítés

A tesztnek nem volt tárgya a kiszállítás minőségének és pontosságának értékelése, de el kell mondjuk, hogy nem volt vele probléma. Mind a 6 konyhából az egyeztetett időpontban megérkezett az étel. 

A teszt eredményeket az alábbi táblázatban foglaltuk össze nektek. Az árak 1 levesre + 1 főételre vonatkoznak, mert ez a gyakori rendelés kombináció.

etel_rendeles_teszt-1_3.png

etel_rendeles_teszt2-1_1.png

 

FRISS TESZTEK!

Nagy pácolt-füstölt, szeletelt karaj teszt

index1_5.jpg

Nagy light üdítő teszt: Fanta vagy Apenta vagy Márka?

index1_3_1.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr2215036156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2019.09.06. 00:29:57

Mindenmentest egy hétig próbáltam, vállalhatatlan olajban úszó gusztustalan borzalom. Szinte mindegyiket kidobtam.

Alick 2019.09.07. 18:21:25

A Gastroyalnak is van van ilyen menüsora, elég jó, többféle diéta-módszer alapján.
Végül inkább a Vegafutárnál maradtam, mert szeretem az indiai ételeket (bár a fűszerezés viszonylag kommersz).

Venin 2019.09.10. 20:15:29

A Béres Alexandra féle menü padlizsános, az értékelés cukkinit említ.

maradokapénzemnél 2019.09.11. 08:38:41

@Venin: köszönjük az észrevételt, javítottuk

axolotl77 2019.09.20. 11:53:55

Off a téma, de azért leírom.
Én ahonnan rendelek rendszeresen sok éve, kipengetve nekik nem is tudom hány százezer forintot, (esetleg milliót) arra sem méltatnak, hogy honorálják az ember hűségét. Soha semmilyen módon. Ha van is bármilyen akció, akkor abból mindenki részesül, tehát ennek semmi köze a hűséghez.
Nagyon nagyon komoly baj van itt a szolgáltatók hozzáállásával. Ha elveszítik az öldöklő piaci küzdelemben a vevőt (mert itt az van), akkor csak megvonják a vállukat.