Knauf Insulation a Szigeten: szigetelőanyag művészet

2019.aug.26.

A méltán nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezésre került a Sziget Art of Freedom. A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt, saját alkotásaikkal.

dji_0617_small.jpg

Figyelembe véve, hogy  évente átlagosan 450-500.000 látogató fordul meg a Szigeten (idén augusztus 7 és 13 közt), ez egy kiváló lehetőség minden művésznek a bemutatkozásra, ismertségük növelésére.

https://szigetfestival.com/hu/artoffreedom

A fesztiválon felépítésre kerülő installációk egy szakértő zsűri által elbírált, többkörös pályázati rendszer útján kerülnek kiválasztásra, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zártkörűen Működő Részvénytársaság anyagilag is támogatja.

dsc09152_small.jpg

2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépítésre kerülő Szakrális tér installációjának anyaga cégünk Heraklith  márkanevű, finomszálas, élképzett fagyapot lapja.

dsc09168_small.jpg 

Cégünk nagyon büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményt látva reméljük, hogy tisztelt olvasóink tetszését is elnyerjük.

img_0482.jpg

Az alábbi sorokban az alkotók bemutatkozását olvashatják:

A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett, mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.

Speace leírás:

A Speace, egy szakrális tér installáció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül, az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.

imgp9645_small.jpg

 

süti beállítások módosítása