Szinte egy szelfi elég a minikölcsön felvételéhez

2019.júl.16.

A MikroCredit Zrt. sajtótájékoztatóján kérdeztünk a piacon egyedülálló minikölcsön felvételének azon részleteiről, amelyek a hitelfelvevőket érdekelhetik. Egy relative új, teljesen online szolgáltatás előnyeit és hátrányait tárgyaljuk ki.

19156721_645139f75815438bd4ecb13dac401905_wm.jpg

Bevezető

Sárközi Zoltán, a MikroCredit Zrt. vezérigazgatója elmondta „Az európai piacon a bankok és hitelintézetek elmaradásban vannak az igazi digitális transzformációban Európa más országaihoz vagy Amerikához képest. Magyarországon nem olyan régen még ugyanúgy vettünk fel hitelt, mint 20 éve. A fogyasztói szokások és elvárások azonban megváltoztak, a fiatalabb generáció részéről szinte már elvárás, hogy online, bármikor, bárhonnan és legfőképp nagyon gyorsan tudják intézni ügyeiket, köztük a pénzügyeiket is. Mi magunk is azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink a teljes napszakban indítanak kölcsönigényléseket. Fintech piaci szereplőként úgy alakítottuk ki folyamatainkat és technológiai hátterünket, hogy minél gyorsabban tudjunk alkalmazkodni a piaci lehetőségekhez. A nem valós idejű ügyfélazonosítást lehetővé tevő rendelet 2018 decemberében látott napvilágot, s mi már most elindulunk az online hitelfelvételt még gyorsabbá tevő, bármikor készíthető szelfi alapú ügyfélazonosítással.” 

 

A minikölcsön

Egy éve elérhető ez a szolgáltatás a magyar lakosság körében. A lényege az, hogy 3 hónap futamidővel juthatunk 25.000 és 300.000 Ft közötti kölcsönhöz. A tájékoztatón megtudtuk, hogy egy ideig még biztosan ingyenes lesz az első kölcsön felvétele, ami tényleg egyedülálló szolgáltatás Magyarországon.

A 2. kölcsön felvétele során 2 opció közül választhatunk. Ha azonnal szeretnénk pénzhez jutni, ami a minikölcsön.hu tájékoztatása szerint, akár egy órán belül megtörténhet. 

Természetesen az azonnali kifizetésnek díja van, ahogy annak is, ha nem tudjuk 3 hónap alatt visszatörleszteni a kölcsönt. Ezeket foglaltuk össze az alábbi táblázatban 3 (25-100-300.000 Ft) kölcsönösszegre.

uj.JPG

regi.JPG 

Mi az újdonság ebben a szolgáltatásban?

A kölcsön felvételéhez szükséges dolgokat leegyszerűsítették, így 100%-ban online intézhetjük a kölcsön felvételét. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint maximum 6 perc alatt végigmegy a folyamat. Utána 1 órán belül a számlánkon lehet a pénz, amennyiben az expressz folyamatot választjuk.

A videós szelfi azonosítás mögött különleges technológia, biztonságos, egyedi know-how áll

A pénzügyi vállalkozás technológiai partnere, a TechTeamer terméke a FaceKom VideoChat szoftverbe épített egyedi megoldása teszi lehetővé a szelfi videóban szereplő személy és a feltöltött személyi igazolványban szereplő fotó arcfelismerését és összehasonlítását. Az arcfelismerést az SSD (Single Shot Multibox Detector) mély neurális háló segítségével valósították meg, amely a ma ismert egyik leginnovatívabb módszer. Az arcfelismerés alapmodellje a WIDER nevű adathalmaz elemzése során készült, ami több mint 32 ezer képen található 390 ezer arc tanítása után állt elő.

 

Kérdeztünk még az egyediségről:

"Először is az idő tényező, ami eltér a piaci szereplőknél. A felsoroltak általában a folyósítási időt kommunikálják, mi a teljes folyamat átfutási idejét. Pld. K&H kommunikációja, ami fél órát mond. csak a folyósítást érti. Vagyis a szerződés aláírását követően fél óra múlva utalnak, Arról, hogy a teljes folyamat mennyi ideig tart, nem is szólnak. A Cofidisnél egy nagyobb, 3 milliós hitel átfutása igényléstől utalásig 2-3 napot is igénybe vehet. Ezzel szemben a MiniKölcsön ezt akár 1 órán belül is tudja. Vagyis gyorsaság az egyik olyan tényező, amiben eltérünk. A másik, hogy a piacon egyedüliként új ügyfeleknek lehetővé tettük, hogy tejesen ingyen kipróbálják a szolgáltatásunkat, aminek keretében a hitelt ingyen kapják.

(0% THM, 0Ft expressz szolgáltatási díj). A Minikölcsönnél van jelenleg kizárólag a piacon lehetőség arra, hogy a teljes hitelezési folyamatot az ügyfeleink önállóan, kollégáink bevonása nélkül is el tudják végezni.

Szintén nálunk van lehetőség arra is, hogy ha valaki tart az online hiteligényléstől, a MiniKölcsön asszisztens, vagyis ügyfélszolgálati munkatársunk telefonon keresztül elvégzi helyette az igénylést."

 

A kölcsönhöz felvételéhez szükséges dolgok:

1. Számítógép +  telefon

2. Regisztráció: 

  • Név
  • Mobilszám
  • E-mail
  • Jelszó

3. Személyes adatok és a kölcsön összegének, folyósítás ütemének kiválasztása

4. Telefonszám, e-mail megerősítés, majd e-mailen a jövedelem igazolása.

5. Elektronikus aláírás 

(a régióban is egyedülálló elektronikus aláírást tud biztosítani, amelyhez nem szükséges semmilyen külső eszköz, sem applikáció letöltése. Ehelyett csupán, a beépített böngésző segítségével pár kattintással fokozott biztonságú elektronos aláírással lehet ellátni a hitelszerződést. Az önkiszolgáló szobában a MikroCredit ügyfeleinek 99%-a él a digitális aláírás adta kényelemmel, aminek előnye a gyorsaság mellett, hogy jóval költséghatékonyabbá, kötetlenebbé, és persze környezettudatosabbá teszi a kölcsönfolyósítás folyamatát.) 

Miután benyújtottad a kölcsönkérelmedet, expressz bírálat esetén 1 óra, normál idejű bírálat esetén 40 nap múlva kapod meg a kölcsönt.

 

A sajtóesemény

Az újságírók kérdésére Dudás Krisztina, Sárközi Zoltán és Bodnár Zsigmond válaszoltak (a képen balról jobbra).

mikrocreditzrt_sajtotajekoztato.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr6014925894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.