Építkezés: a leggyakoribb kifogások, miért nem jön a "mester"!

2019.jún.28.

Nem lehet megszokni se a saját építkezésünkön, se a Házépítők csoportban a sorstársak sztorijait arról, hogy már megint áll az építkezés, mert nem jön a mester. Oké, emberek vagyunk, de amivel az építőiparban próbálják kimenteni magukat a "kivitelezők" az már annyira morbid és gyerekes, hogy ideje tükröt tartani eléjük. Íme a legfélelmetesebb kifogások. Írta: az élet.

55bfff456316f_o-e1508967364841_1.jpg

Megkérdeztem a csoporttagokat a leggyakoribb kifogásokról. Egyik szemem sírt, másik nevetett, mert ez már egyszerűen feldogozhatatlan.

A leggyakoribbak

"lerobban az autó, defektet kaptam"

"közbejött valami! Mégis mi, 3 hete nem jössz? El kellett mennem nyaralni..."

"Elaludt kicsit. 7 helyett fél 1-re ért be"

"már úton vagyok, mindjárt odaérek" (mivel nekem nem volt sürgős és kíváncsi voltam, hogy honnan jön, ezért megvártam. cirka 3 hét múlva hívott, hogy "holnap reggel?"

"Nincs anyag...de szólni sem kell a megrendelőnek hisz ha nincs anyag nem tud dolgozni!"

"Istenem hányszor vetettem keresztet mielőtt hívást indítottam hogy legalább addig eljussak h felvegyék. Nemhogy kifogás, az mar egy magasabb szint. Ott mar legalább folyik valamiféle kommunikáció."

"Mindjárt ott vagyunk, csak még egy másik helyen van egy kis munka! 3 hét múlva sikerült megérkezni."

"Télen arra panaszkodott hogy hideg van most meg arra hogy meleg. Már nem hívjuk."

" a mester" jött 10 kor, ,du fél 4 kor ment a haza. ..ebből 1 óra kaja szünet, 1 óra ,meg elment " cigi tekerésre". Mikor kérdőre vontam, hogy a munka nem halad,és az én párom reggel 4 kor indul , délután kis szünet, és este11 kor jön haza , kevesebb pénzért! Erre mit válaszolt a " mester": - más kategória...."

 

Legfélelmetesebbek

"- Esik az eső, nem megyünk most. 
- Figyelj, itt vagyok az építkezésen, semmi nem esik.
- Én radaron nézem és esik.

- Nem esik és benti, tető alatti munkáitok vannak már csak.
- De a házig el is kell jutni, addig megázunk."

"Fél 9-kor kérdeztem, mizu? Közölte a kivitelezőm, hogy elaludt, az ember. Mondtam, ok, de akkor ma mar nem is akar felkelni? A válasz az volt, hogy nem. Másnap jött"

" El szkanderozta a kezét a kocsmába, ami eltört. Legalább 6 hétig nem tud melózni..." 

"papucsban nem tudja befejezni a vakolást, cipője meg most nincs..."

" K.S. kivitelező februárban és áprilisban is eltemette a édesanyját.."

" esik az eső..meleg van....a kollégáját elvitte a rendőrség mert nem fizetett gyerektartást..."

" Meghalt a családi kutya, ezért a családot 2 napig kórházba vitte, mert nyugtatót kaptak

 

Kikezdhetetlen kombinációk

"Autóbalesete volt, majd fújt a szél"

"Túl meleg van... aztán túl hideg van... esik az eső... eshet az eső...a gyereket kell orvoshoz vinni... nem tudnak dolgozni mert varnak valakire...Na nem dolgoznak mert nekik is kell pihenni... lehet esik a holnap"

" -Fészket rakott a galamb a tetőn majd ha kikeltik a fiókák kirepülnek befejezik a cserepezést! 
-Szerdán jönnek(De melyik szerdán az a kérdés!"

" Először követték a feleségét miközben a buszon ült, állítólag egy autóval követték a buszt, ezert elment megmenteni a feleségét."

“ azért nem hívtalak vissza, mert azt hittem, hogy már visszahívtalak” 

 

Túl sok információ

" A felesége összetörte az autót, mert igazából csak d.gni jár hozzám!"

"Tegnap este nagyon berúgtam bocs, de megyek majd holnap se" (SMS 21:45)"

 

Zárszó

A durva, hogy minden fenti tétel igaz lehet, mert a kivitelezők is emberek és ezt nekünk építtetőknek is tiszteletben kell tartanunk. Viszont, van egy biztos jel, amivel kiszűrheted, hogy épp madárnak néznek: a kivitelező hív-e téged, hogy gond van. Ha Ő hív, akkor legalább korrekt volt és tájékoztatott.

Ha neked kell hívni és csak a tizedik hívásra veszi fel, akkor minimum inkorrekt, de nagy valószínűséggel kamuzik.

 

Már több 14.000 tagunk segít egymásnak az építkezés/felújítás alatt felmerült problémák megoldására. Összetartó közösségünkhöz itt tudsz csatlakozni.

 

Friss tesztek 2019 NYÁR!

Nagy grill camembert teszt: magyar termék győzött!

img_4240_1.jpg

Nagyon csokis jégkrém teszt: ki előzte meg a Magnumot?!

ooo1.jpg

Nagy grillsajt teszt: melyiket dobjam a rácsra hétvégén?

img_4289_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr214916884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balogh z 2019.06.29. 09:34:24

Nekem keddre ígérte magát a burkoló hogy jön, és befejezi a 60%-ban már elkészített burkolást. 1 hónap múlva értem el telefonon, akkor derült ki hohgy már 3 hete Új-Zélandon van. Bizonyára olyan váratlanul kellett kiugrania hogy már nem volt ideje szólni. Befejeztem magam, de kabaré az egész ami itt megy.

MEDVE1978 2019.06.29. 09:49:03

Hasonló kontraszelekciós folyamatok vannak, mint mondjuk az orvosoknál. Aki marad az döntően öreg, már van kiépült vendégköre, annyi, hogy megfulladd a megrendelésekben, illetve a selejt.
Mivel a munkafolyamatok egy része könnyen és gyorsan elsajátítható (segédmunkák, festés, egy egyszerűbb burkolás stb.), elég sok a potyautas, lusta és megbízhatatlan selejt munkaerő a területen. Óriási a túlkereslet az ingatlanpiaci boom miatt, ezért szinte tökmindegy, úgyis kap munkát.

comte de lippaud 2019.06.29. 10:41:52

A lerobbant az autó szöveget nekem is elsütötték már.

comte de lippaud 2019.06.29. 10:44:56

@MEDVE1978:

"elég sok a potyautas, lusta és megbízhatatlan selejt munkaerő a területen. "

Egyik építési vállalkozó ismerősöm panaszkodott, hogy már többször előfordult, hogy az emberei egyszerűen b.sztak elmenni dolgozni. Ja, és még meg is mondják, ma nem dolgozunk, mert buli van.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://1st1.ga 2019.06.29. 10:46:25

Ez hasonlít a létező szocializmusra. A kivándorlás miatt pedig újra a kezükben a hatalom.

FGyula64 2019.06.29. 11:32:58

A nevem Feitscher Gyula Pécsről. A telefonszámom: 30/5730592. Az adataim megadásából is láthatjátok, hogy a munkámhoz mindig adom a nevem, ergo nem vagyok sem troll, és nem kamuzok. A cikk, illetve az eddigi hozzászólások alapján én a selejtek selejtje vagyok, sőt még azt a szintet sem érem el, ugyanis már hónapok óta nincs munkám az építőiparban. A legjobb referenciamunkám a saját 200 nm-es családi házam, 2400 nm-es területen. Az ingatlant a saját két kezemmel építettem fel úgy, hogy még segédmunkásom sem volt, egyedül a bádogozást végezte külsős szakember. Az általam elvégzett munkák: az épületet kitűztem, beszinteztem, az összes kőműves munkát elvégeztem (zsaluzás, betonozás, vasbeton szerelés, falazás, vakolás), víz-, szennyíz szerelés, fűtésszerelés, hideg- és melegburkolás, gipszkartonozás, villanyszerelés, belsőépítészet, lakatosmunka, térkövezés. A kandallót is én terveztem, én építettem és nem úgy, hogy vettem egy kész kandallóbetétet, hanem a betétet is én készítettem el. Ezen kívül a területen elvégeztem a földmunkát, gyepesítettem, dísznövényeket elültettem, magyarul parkosítottam a területet. (Az előző házasságomban is megcsináltam ugyanezt, annyival megfejelve, hogy akkor még minimális segítséggel építettem egy 130 m3-es úszómedencét is).
Amikor volt munkám mindig pontosan időre mentem, próbáltam optimalizálni a feladatot, maximálisan igazodni a megrendelőhöz térben, időben, anyagiakban, garanciát vállaltam a munkáimra, gyakorlatilag egy életig tartó elérhetőséget adtam, mert mindenki tudja, tudta hol lakom (eddig még nem kerestek meg azzal, hogy szarul dolgoztam volna). Olyan apróságokról nem is beszélek, nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, és nem esik ki a kapanyél a számból. Ja és még valami, a fogaim is megvannak....
Természetesen ha valaki azt hiszi, hogy az egész csak egy hoax, nyugodtan hívja a fenti megadott telefonszámot és küldök a házamról fényképeket.
További szép napot mindenkinek.

netrunner71 2019.06.29. 12:01:40

@FGyula64:
Akkor lehet, hogy a becsületes és igényes munkádért - a megrendelők szerint - magas árat kérsz. Az olcsójános, piás kontárok pedig olcsóbban dolgoznak, és őket hívják. Ja, és említsük meg a " megoldjuk okosba' " vállalkozókat is, akiknek nincs állandó embere mert a melósnak eleget fizetni nem akar, így marad neki a link, betanított munkás, és ez a megrendelőnél csapódik le.
" az én párom reggel 4 kor indul , délután kis szünet, és este11 kor jön haza , kevesebb pénzért "
Hát sajnos, van ilyen. Nagyon sok hasonló esetet lehetne még sorolni - még akár egy szakmán, munkakörön belül is - de nem érdemes.

Almandin 2019.06.29. 12:37:39

Nemcsak építkezéseknél ez a helyzet, a szerelők nagy része is ilyenné vált. Nekem a közelmúltban 2 hónapot csúszott egy szereltetésem (szerencsére nem volt sürgős), mert a drága szerelő úr beadta, hogy lerobbant az autója, ezért 2 héttel később jön, 2 héttel később meg előadta, hogy vissza kellett vinnie a szervizbe, mert rosszul csinálták meg. Erre egy másik, ajánlott szerelőt hajkurásztam, de több, mint egy hétig időpontot se lehetett vele egyeztetni, kerestem egy harmadikat, aki végül elvégezte a munkát.
Több, mint 20 éve önállóan élek, sokszor vettem igénybe hasonló szolgáltatásokat, de ami az elmúlt években kialakult M.o.-n, az még 10 éve is elképzelhetetlen lett volna. Annyi link szolgáltató van, mint még soha. Szerintem a jobbak többsége kitelepült külföldre, itt meg jórészt a selejt maradt.

Kánikula 2019.06.29. 12:58:14

légkondis ígérte jön csütörtökön délelőtt. délután felhívom, hogy meddig őrizzem még a házat lenne dolgom. Erre azt mondja már itt vagyunk a sarkon.

Azt az utolsó 200 métert a következő hét keddre sikerült megtenni..

Semper Fidelis 2019.06.29. 13:09:45

Egyszer hívtam a főnököt, hogy hol vannak az emberek. Aszondja, nem tudnak jönni, mert balesetet szenvedtek.... Namost, abban a pillanatbam fordultak be az utca végén. Hát, mondom, ez érdekes, mert megjöttek. Letette.

Darw 2019.06.29. 13:26:01

@FGyula64:
Kedves Gyula! Ez túl szép, hogy igaz legyen! :D Mégis azért elmentettem a számát! ;)
Dávid

karikaV43 2019.06.29. 13:42:38

Általában azok panaszkodnak a link munkaerőre akik sajnálják a pénzt rendes melósra. Aki nem sajnálja és nem szarrágó az kap most is normális munkaerőt.A többieknek meg marad a sztorizás. Lassan húsz éve kivitelezem abból 15-öt generálba. A jól és pontosan fizetett melós vagy vállalkozó megjelenik időben és megcsinálja amire szerződött. A legtöbb tulaj nem akar szerződni,kivéve az e-naplónál.Mert áfát nem akarnak fizetni és ugye,ha nem fizet nincs hová menni legfeljebb a baltáért a kocsiba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.29. 14:09:09

Ezekben a dolgokban a link munkások mellett a fizetni nem akaró főnökök is benne vannak.
De ez sok iparágra jellemző nálunk.

Komojtalan 2019.06.29. 14:56:03

A dolognak két oldala van. A kommunizmusban divat volt leszarni a melóst, ők dolgoztak, az irodisták meg kerestek. Állítólag van egy olyan hogy kereslet-kínálat. Én is rühellek kifizetni az ügyvédnek egy papírért 100k -t, de annyit kérnek. A jobb szakemberek meg X forintot kérnek. Ha nem tetszik lehet valami kontárt keresni és amikor nem lesz kész még hibásan sem a munka számolni, hogy megérte e a 10-20-100k spórolást. És igen, aki többet fizet ahhoz mennek dolgozni, vagy valaki másképp csinálja? Önként megy a rosszabbul fizető, de cserébe holt gáz munkahelyre, mert "szegények" nem találnak embert?

MEDVE1978 2019.06.29. 15:06:37

@FGyula64: Magyarországon a kapcsolati háló az egyik fő munkaszerzési eszköz. Keresni kell valakit, aki ismer generálkivitelezőt vagy más szakit. Illetve, Budapest és Nyugat-Magyarország boomol építőipar szempontból is. Ha el tud jönni Pestre, szerintem mindenképpen kap munkát.

MEDVE1978 2019.06.29. 15:09:39

@Kánikula: Ez a nyár miatt van. Az emberek többsége ugye olyan, hogy április-májusig nem kell a klíma, október után meg már nem kell. A nyár persze olyan, hogy a klímaszerelők egyik megrendeléstől rohannak a másikig. Ha tavasszal hívja őket valaki, sokkal több időpont van. (én is elfelejtettem természetesen idén is).

MEDVE1978 2019.06.29. 15:15:53

@Komojtalan: Egyéni motiváció szinten természetesen rendben van (hogy aki többet fizet, ahhoz megy dolgozni). Viszont ez azt mutatja, hogy túlkereslet van, tehát nem optimalizált a piac. Normál esetben ezt hosszú távon rendezi is a piac láthatatlan keze. A baj az, hogy míg a segédmunkás ma már havi mondjuk nettó 200.000-et keres, ha minden munkanap dolgozik, ami annyi mint egy kb. 20 éve dolgozó pedagógus bére az extrém káros az egész társadalomra.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.06.29. 15:52:38

A sok mellébeszélés után lássuk a valóságot:

A sok szarrágó ostoba olcsójános az elmúlt évtizedekben hozzászokott ahhoz, hogy ha nem kér számlát, akkor "spórol". Most fizetitek meg ennek az árát, megérdemlitek, ostoba banda. A szarrágásotok vezetett a mai helyzethez, ha nem az adóhatóság átverése lenne a magyar ember legfontosabb feladata, akkor jobb világ lehetne, így örüljetek viktorotoknak, lopjatok mert ő is lop, oszt hajrá, majd 3 év múlva lesz szaki a dugulásra...

Almandin 2019.06.29. 16:49:38

@MEDVE1978: Én jártam már meg ajánlott emberrel is. Van, aki egyszer jól dolgozik, máskor meg nem.

Almandin 2019.06.29. 16:53:43

@csúti csüngőhasú tolvaj: Ez nem így van, a linkség nem azon múlik, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás. Van olyan, aki olcsón és jól dolgozik, más meg drágán rossz minőségben. A fő ok a jó szakmunkások kivándorlása és kiöregedése. Ma a fiataloknak nem sikk szakmát tanulni, ezért főleg a buta, motiválatlan fiatalok lesznek szakmunkások. Ez pedig kihat a munkamorálra is és arra is, hogy mennyire tanulja meg jól a szakmáját.

Utó Pista 2019.06.29. 17:12:01

Hát....bezony, bezony. Itt van az eredménye a rengeteg büfé-ruhatáros szakon végzettek tömegének.
Nincs szaki.....de ez nekem jó. :)

balogh z 2019.06.29. 18:12:39

@karikaV43: azért nem általánosítanám hogy aki sajnálja a pénzt az szarrágó. Amilyen árakon dolgozik még az "olcsó" is, az is vérlázító. Azonkívül nehogy már az legyen a normális hogyha nem a legdrágább szolgáltalót veszem igénybe akkor az már automatikusan magával vonja azt is hogy átb@sznak!

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.06.29. 18:31:20

@Almandin:

Gondold végig a gazdaság működését, és azt, hogy miért vándoroltak ki a szakmunkások.
Ha hiba nélkül teszed, megérted amit írtam.

Mankel 2019.06.29. 18:59:53

@csúti csüngőhasú tolvaj: Már nem azert de az áfa fizetés miben is befolyásol bármit is? Miért mard volna itt bárki azért , mert de jó! tudok fizetni az államnak mert ennyivel több pénzt szedek az ügyféltől! Ne haragudj komolyan nem értem

Pöff 2019.06.29. 19:10:06

ezek nyomorék senkiházi emberek...kb egyszinten vannak a politikusokkal...Legfeljebb nem lopnak annyit.
Építőiparban szinte csak olyan emberek vannak akik kibuktak meg 2-3-assal átrugdosták őket iskolában.
Mindenhova alkalmatlanok lennének. Semmihez nem értenek, semmi ambiciójuk nincs.
Értékrendjük szépségérzetük a putri cigány szintjén.

A vizes 2 hétnyi munkát majd 1 hónapig csinált..mert ide oda ugrált a munkák közt...nyilván a többi helyen is félbehagyva mindent.
A kőműves munkáját 2 burkolónak is javítani kellett
A 2. kőműves munkáját a festőnek is javítani kellett

Az első burkolónk el se jött több hétnyi kérlelgetés ígérgetés után.
a második elkezdte...aztán 6 hétre elhúzott valahova (kiderült németbe nyaral vagy csinál valamit) Egyik nap meg a pótkulccsal betoppant anélkül hogy szólt volna bárkinek is.
Nem is tudtunk róla. alapanyagot nem hozott...nekünk kellett volna beszerezni hozni, mert ő nem akart...
Ugyan úgy ugrabugrált a melók és helyszínek közt...egy nap 3-4 helyen is. El lehet képzelni milyen munkát végez máshol is...El lehet képzelni mennyi időt fecsérel el a város 2-3 pontja közti ugrabugrálással.
Végül a 3-ik csinálta meg de az is csak mellék állásban De ő legalább megcsinálta. És le a kalappal.. egészen jó lett.
A villanyos megcsinálta a meló 1 részét úgy volt festés után jön vissza, pár ígérgetés után már nem vette fel a telefont..másik szám 1 hívás, majd jön aztán azután már azt se vette fel.

Újra kellett mérnem az egész hálózatot. Vezeték rajzot csinálni... És elkezdtem magam összerakni az egészet.
Végül egy öreg szaki fejezte be, mert bizonyos részekhez hivatalosan nem nyúlhatok.

A vizes dolgok befejezése is több hétnyi kálvária volt...szánalmas volt.
Még a rendelt bútor is méret helytelen lett. Esztétikai hibás...de már úgy voltunk vele hogy leszarom csak legyen már ott a helyén.

De legalább olcsó lett volna...
De nem, kbszott drága, olyan pénzeket vettek fel 1-2 hetekre hogy én azt villamosmérnökként egy hónap alatt se keresem meg. És nem ezt a munkamorált, munkatempót kell nyújtanom. Egy kis hiba után elővesznek.

Egyszóval a magyar kontár senkiháziak miatt majd 6-8 hónapot csúsztunk.(és rohadtul nem egyedi az esetünk)

Azóta rájöttem, egy szakember van akit ismerek azt apámnak hívják. Még 30-on túl is tanultam tőle.
Ha nem lenne 60 plusz éves 40+ év munkával a háta mögött most hülyére keresné magát.

Rájöttem, hogy ezek a munkák lófasz fiszom faszom munkák, semmi nagy ördöngösség nincs benne(főleg a végzettségemhez képest, meg a napi munkáimhoz képest), Csak azon múlik, hogy valaki meg akarja e jól csinálni, és akar e a szakmájában fejlődni, tanulni.
Döbbenetes, hogy sokszor pár perc internet kereséssel több infót összeszedtem, mint az aki állítólag évek óta ebben dolgozik. És rohadtul nem nagy dolgokról... komplex összetett feladatokról beszélünk.
Döbbenetes hogy a társadalom ezen része mennyire sehol nincs fejben tudásban. El se tudom képzelni hogy ezek mikor kimennek Angliába németbe hollandba...akkor a precíz német mit mond ezekre kontár munkákra...

karikaV43 2019.06.29. 19:17:07

@balogh z: azért ezt gondol úgy át, hogy a te fizetésed sokalja valaki és te meg szeretnél jobban keresni. Akinek olcsó munka kell az megérdemli a hasonló bánásmódot és a.link munkát is. Gondolom az olcsó informatikus nem olyan jó mint a drága.

Taxomükke (UK) 2019.06.29. 19:36:32

En csak azt nem ertem, hogy a picsaba elnek meg ezek az emberek.

Nylul 2019.06.29. 19:46:35

Egy kis érdekesség, akár mondhatni nyávogás: Engem idáig viszonylag elkerültek a tróger szakik, mivel az én hozzáállásom az, hogy az 'olcsón, gyorsan, jól' trióból kizárólag az utolsó érdekel.
Én azt várom el, hogy megmondják, hogy mennyi ideig tart, és mennyibe kerül, és mi az én dolgom a project kapcsán. Én alkalmazkodom, és még abban is maximálisan toleráns vagyok, hogyha a paraméterek időközben megmagyarázható okokból változnak.

Én most egy kádat szerettem volna kibaszni, zuhanykabint helyette beépíttetni, wc helyett bidét, áramot előkészíteni a légkondihoz, mert ugye légkondi is megrendelve. + Asztalost néhány egyedi megoldáshoz, hogy pl a zuhanykabin miatt már nem fér el egymás mellett a mosógép/szárítógép.

A 'szakik' egy deka nylontakarást nem húztak ki, egy fogason hagyott bőrkabátomon fél centis por gyűlt össze, a fürdőszobában elektromos fogkeve, borotva, tusfürdő vastagon beporozva - és én kérek elnézést, valóban gondolhattam volna ezekre, de az azért az baromira segített volna, hogyha megmondják, hogy itt és itt fogunk fúrni, szedd már össze a lomot erről a részről.

Kb 6 zsák snitt díszíti a bejáratot és egy kirakott wc csésze - a kádat már elvitték a buckalakók.
A gőzkabin valami alkatrészhiány miatt nincs beüzemelve, aminél próbálok tolmácsolni a szakik és a forgalmazó között, de mivel én nem beszélek gőzkabinul és szakiul sem, mondhatni az adatátviteli sebesség elég tré.

Az asztalosom két héttel ezelőttre ígérte magát, hogy jön felmérni, a klímásom is mindig mond időpontokat. Ez utóbbi kettő mondjuk ismerős, szóval simán ott lebeg a lehetőség egy rendes pofánbaszásra, ami - mondjuk úgy - érik is rendesen.

Nyilván én sem vagyok az a fehérruhás szűzlány ebben a témában, full szarul menedzselem az ilyen felújítás dolgokat, de a kérdésem, hogy 2019-ben annyira nagy elvárás-e az, hogy részemről 0 hozzáértéssel, de jól megfizetve, konstuktív hozzáállással lehet-e egy olyan lakás upgrade-et csinálni, hogy én elhúzok mondjuk két hétre airbnb-be, és két hét után egy lakható végeredményt kapjak?

A80 2019.06.29. 19:46:57

@Mankel: egy munka szerződéssel indulna, majd teljesítésigazolás és számla. Ezek mindket fél érdekét szolgálnák. 12millióig évente már áfát se kell fizetni, ez így ez nem sokat drágítana. Ezek a kóklerek akkor is társadalmon fognak élősködni amikor megkapják a minimál nyugdíjukat aztán hőbörögnek majd, hogy hán ebből nem lehet megélni.

sóhegy049 2019.06.29. 21:36:31

Nos...
Ez egy kisebb munkára íródott poszt, vagy egy generálkivitelezésre? :-)
1. Kisebb munkára, csak simlis embereket fogtok találni, mert az igazi szakit, aki nem baszna át, azt meg nem akarjátok megfizetni és máris itt a válasz, hogy miért. A simlis mindig oda megy, ahol azonnal kap pénzt, ennyi...
Az igazi szaki, akinek meg cége van, kisebb munkát el sem tud és akar vállalni, mert van neki nagy, amin pénze is van, sőt még válogatni is tud.
A harmadik, ez a kettősség, hogy, mint cég, geci nehéz ám a simlis kisadózóval versenyezni ám, aki havi 49 ezerrel letudta magát, ellenben akinek cége van, mindjárt ott a 27% ÁFA és a többi...
Tehát erről nettó faszság posztot is írni,

Almandin 2019.06.29. 22:18:39

@karikaV43: Link munkát nálam már végzett drágán dolgozó is. Más meg olcsón és elég jól dolgozott. Teljesen lutri ez a dolog.

Jankove 2019.06.29. 23:40:57

@Almandin: Én jártam már meg ajánlott emberrel is. Van, aki egyszer jól dolgozik, máskor meg nem. "

Dettó. Anno kifejezetten úgy kerestem burkolót, hogy csak ismerősök által ajánlott szakemberek jöhettek számításba, ahol tudok referenciamunkát is nézni. Cserébe nem érdekel mennyit kér, és nem érdekel mennnyi ideig csinálja, egy kívánságom volt: tartós minőségi munka legyen, mivel nincs kedvem 3 évente újra lapozni csempézni a kérót, és újraélni az ezzel járó tortúrát. Mondott a májsztró egy kifejezetten borsos összeget, amit szemrebbenés nélkül elfogadtam, ha ennyi akkor ennyi, nekem a minőség megér némi felárat. Két hetet mondott, de már az első héten beesett valami új meló, mert hirtelen nagyon sietős lett, és felpörgették az eseményeket. A két hét helyett egy hét alatt lenyomták, plusz a vizes burkolat kényszerszárítása, szellőztetéssel+fűtéssel további 70 ezres gázszámlát eredményezett a szokásos 30 helyett (téli időszakban történt a burkolás) úgyhogy végül igencsak prémium áras munka lett. A minőség? Erős közepes, helyenként kifejezetten szar, pedig nem vagyok egy szőrszálhasogató ember, de egy helyen visszabontattam, és újra csináltattam, annyira kritikán aluli lett. Na ennyit a szarrágásról, meg a minőségi drága szakikról. Én úgy gondolom, nem elég a jó szaki, ehhez egy kicsit szerencse is kell.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.06.29. 23:55:13

Aaaaah, faszom, engem csak egyszer cumiztatnanak meg ezek a gorenyek utána úgy kibaxnam őket a picsaba hogy csak úgy repulnenek.
És onnantól kezdve én csinálnék mindent.
Járulékos hatáskent meg kitanulnek 2-3-4 új szakmát.
Az első négyzetméter meg ocsmány volna, a második már tűrhető, a harmadik meg csodás.
:-))))))

Quas! 2019.06.30. 06:46:02

@Nylul: Zuhany beépítéssel én is megszívtam. Vettem egy minőségi, márkás zuhanykabint, nem az olcsó sajátmárkás százezrest. Jött a "mester", megnézte, azt mondta fasza lesz. Megbeszélték a burkolóval, hogy milyennek kell a burkolásnak lennie. Közben én nézegettem az összeszerelési útmutatót. Hallottam, ahogy megdumálták, hogy a burkolás rá lesz engedve a tálcára, mo dom nekik, hogy a rajz azt mutatja, hogy a tálca mögött az alkzatig kell mennie a csempének, nem pedig a tálcáig. Azt váladzolták, hogy ne mondjam már nekik, mert ők már legalább száz ilyet beépítettek és mindegyiket így csinálták, "jó lesz az"... Naná, higy bem lett jó, az üvegfal kb 2mm-rel lelóg a tálcáról, így nem fekszik fel és folyik, az iszonat mennyiségű és ronda sziloplaszt ellenére

kolomparlole1114 2019.06.30. 06:50:02

Az építőiparban csak 1 rendszabályozó erő van: a pénz. Nem kell fizetni addig amíg nincs kész. Ha akar pénzt a tróger, majd jön. Ha túl későn jön, más már megkapta a melóért. Úgy kell kezelni ezeket, amik: lusta disznóként.

kolomparlole1114 2019.06.30. 06:54:06

@Nylul: "6 zsák snitt"

Filmjelenet?

kolomparlole1114 2019.06.30. 07:01:11

@FGyula64: Cigányból is van becsületes, csak az a baj hogy túl kevés. Az itteni sztorik is azért születtek, mert 99% eséllyel találkozik tróger melóssal az ember, és csak 1% olyan mint te.

Nylul 2019.06.30. 07:16:00

@kolomparlole1114: Nabaszki, ezt rendesen benéztem..
És még csak nem is hazudhatom, hogy elgépelés, mert olyan messze van egymástól minden érintett karakter. :D

VT Man 2019.06.30. 08:52:33

@sóhegy049:
"geci nehéz ám a simlis kisadózóval versenyezni ám, aki havi 49 ezerrel letudta magát"

Miota simlis az, aki betartja a torvenyeket es befizeti az adot?

Nyugati orszagokban sok helyen havi 300-350 ezet Ft-ig szinte nulla az ado, azok a dolgozok is mind simlisek?

VT Man 2019.06.30. 08:55:11

@sóhegy049:
Még egy dolog:
"Kisebb munkára, csak simlis embereket fogtok találni, mert az igazi szakit, aki nem baszna át, azt meg nem akarjátok megfizetni és máris itt a válasz, hogy miért. "

Mennyi a "nem simlis, igazi szaki" napidíja, mondjuk egy segédmunkással?

Mennyi az, amiért már szerinted elvárható a munkavégzés?

Ménár Atya 2019.06.30. 08:57:43

Ez egy jó írás volt, és tényleg van alapja.
De szerintem sokszor azért történik ez, mert referencia nélkül bárkit megbíznak,aki olcsóbb.
A szakik értelmetlen árversenye is odáig fajul, hogy a vállalási árból tulajdonképp az anyagot sem lehet már megvenni, a megrendelő,persze ennek örül, de hamar kiderül, hogy ezen az áron, a burkoló, tulajdonképp pék, az ács pedig okleveles néptáncos.
Persze ez látszik is a minőségen.
Tudomásul kell venni, hogy ilyen munkát ajánlott,és ellenőrzött,referenciával rendelkező emberrel szabad végeztetni, hiszen sok millió forintot, és az otthonunk kényelmét bízzuk rá.
Amúgy, tapasztalataim szerint, a túl olcsó az szívás, de a rohadt sokat kérő se biztosítás, mert sokszor ezek a legrosszabbak, egyszerűen arra játszanak, hogy ha ötből egy bejön, már jó neki, hiszen a jó szakember ugyanezért ötször annyit dolgozik, ráadásul ezek el is tűnnek ,elérhetetlenné válnak .
Persze van a megrendelői oldal is, az is megérne egy hasonló írást.
Pl , azért nem fizetek, mert a felújított lakásba bútorokat vettünk,
Beütöttem a fejem, és elfelejtettem a számodat,
Tudom, hogy tartozok de ne rontsd már el a karácsonyi feelinget a családomnak.
Fizetek majd, de két év múlva jár le a lekötésem,
És még a fenti írásban lertak, a meghalt,összetört, megműtött stb stb :)
Ha valakivel dolgoztatok, és korrekt, akkor elfogadom, ha azt mondja, bocs csúszok, mert máshol megcsúsztam, tudom, hogy van ilyen, és bekalkulálok amúgy is legalább 1-2 hetet ilyesmire, és tényleg lehet eső,sár, szél akármi ami akadályozhat, de a megdöglött a szomszéd lova, és ezért szomorú vagyok, ....hát azt azonnal elzavarom.