Hőszigetelés újdonság: itt a fújható hőszigetelő anyag!

2019.máj.07.

A fújható kőzetgyapot hőszigetelés egy újabb innováció eredménye és megoldást kínál azokon a helyeken, ahol nehezen kivitelezhető az utólagos hőszigetelés. Tűzálló, kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik és utólag megszüntethetőek vele a hőhidak.

nevtelen.jpg

Mi is az a fújható szigetelőanyag?

A fújható ásványi alapanyagú szigetelés az ásványi alapú szigetelőanyagok (kőzetgyapot, üveggyapot) egy formája, így a szigetelési értékei megegyezik azokkal. Ahhoz, hogy fújható legyen és a szükséges területet kiválóan kitöltse és így kifejthesse hőszigetelő képességét, a termék 1-2 cm átmérőjű labdacsokká formázták. A fújás és a gravitáció hatására ezek a labdacsok teljesen kitöltik a rendelkezésre álló teret. 

kepkivag3as.JPG

Kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, és olyan könnyűsúlyú megoldás, amely csak minimális mértékben terhel egy adott szerkezetet. Kitölti a réseket és üregeket, termikus akadályt képez a külső levegővel szemben, és jobb hőmérséklet-szabályozást biztosít.

Hol használható?

A fújható szigetelést az utólagos szigetelés megoldására fejlesztették ki, de új házakban is alkalmazzák, mivel 1 nap alatt kész a teljes födémszigetelés akár 160 m2 felületen.

5_3.JPG

Szigetelhetőek vele az üreges szerkezetek (falak is), gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetőterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek, kéthéjú lapostetők.

33.JPG

Alkalmas családi házak, társasházak, és szinte bármely épület szigetelésére, mint uszoda, iskolák stb.

Szigetelés menete fújható ásványgyapottal

A anyag alkalmazásához speciális berendezés szükséges. A feldolgozást csak szakkivitelezők végezhetik. A szabványban előírt testsűrűség megfelelő tesztdoboz használatával állítható be. A munka gyorsan, tisztán és hatékonyan végezhető, egy munkanap alatt kb. 160 m2 felület szigetelése végezhető. A kivitelezés a szabvány szerinti kiosztású furatok elkészítésével kezdődik (amennyiben szükséges, pl. falaknál). A hőszigetelés megkezdése előtt endoszkópos vizsgálattal határozható meg, hogy az üreg alkalmas-e a fújható üveggyapot bedolgozására. A befúvás befejezése után, ha voltak furatok, akkor azt habarccsal zárják le. Ha megbontották a tetőt, akkor visszaigazítják a cserepeket stb.

4_1.JPG

Előnyei

Általában már írtunk a kőzetgyapot szigetelés előnyeiről ebben a cikkünkben, de most most frissítjük és kiegészítjük.

- kiváló tűzállóság

- kitűnő hőszigetelő tulajdonság (a legmagasabb hőszigetelési értékekkel bír az utólagos hőszigetelésre készülő ásványgyapot termékek között)

- használatával nagy energiamegtakarítás érhető el (kisebb fűtési és hűtési költség)

- jó befektetés (az épület teljes élettartama során állandó teljesítményt nyújt)

- kellemes hőkomfortot biztosít

- termikus és akusztikai kényelmet is nyújt

- hidrofóbizált (nem nedvszívó)

- optimálisan eloszlik a falüregben, így minden hőhíd megszüntethető

- nem szolgál táptalajként gombák vagy baktériumok számára

- az épület megjelenése változatlan marad

- bedolgozását nem befolyásolják az időjárási körülmények

- környezetbarát, csökkenti a CO2-kibocsátást

A terméket a Knauf Insulation gyártja, típusai:

Üreges falakhoz: Supafil cavity,  Supafil Loft, Supafil Timber Frame

Padlás, födém: Thermo

Termékinfó ITT!

 

Csatlakozz Házépítők csoportunkhoz, ahol tagjaink segítenek egymás problémáit megoldani, amik felmerültek az építkezésen, felújításon.

süti beállítások módosítása