Nyílt levél egy építkezőtől a mai építési vállalkozókhoz

2019.ápr.25.

Egyre több építkezőnek van tele a hócipője az építési vállalkozókkal. A Házépítők csoport egyik tagjánál telt be a pohár. A szörnyű az, hogy miután kiírja magából az élményeit, nincs mit tennie, folytatnia kell, talán még rosszabb kivitelezőkkel. 

construction-business-problems-solved-web_2_2.jpg

 2019 április...

Sajnos nem tudom tovább magamban tartani, ki kell írnom magamból.

Valaki meg tudná nekem válaszolni, hogy ebben a mai, elfuserált világban, aki van olyan bátor, és építkezésre meri adni a fejét az, hogy van lelkileg, idegileg?

Vagy lehet csak engem csinál ki, hogy itt már senkiben nem lehet megbízni?

Már lassan egy éve építjük a házunkat, mi hatan(lassan heten), eladott lakások árán, CSOK-kal, már albérletben, az ígéretek szerint már ott kellene laknunk.

Kész tervekkel mentem a tervezőhöz, akinek 3 hónapjába került, hogy kész terv legyen belőle, amit csak tervezői oldalról kellett helyére tenni.

Elkezdődött az építkezés, tavaly nyáron.

Sikerült egy olyan csapatra bízni az építkezést, aki reggel 9-kor kezdett, és fél 4-kor végzett(ez nem télen volt), mert a segédmunkásnak menni kellett a gyerekért(sajnos csak januárban küldtem el őket),a hibáikról, az állandó kifogásokról nem is beszélve, mert hát szinte semmi felszerelésük nem volt.

Két kezű munkás ember vagyok, szolgálatóiparban, ügyfelekkel foglalkozom. Ha azt mondom valakinek, hogy ekkor ott vagyok, akkor én ott vagyok, a kollégáim is.

De az építőiparban lévő szakemberek(mert ez a nevük), csak ígérgetni tudnak:holnap, holnapután, jövő héten, ha már ott leszünk nem megyünk sehova,stb. Egy valamit tudnak: TARTANI A KEZÜKET! Ja bocsánat, még valamit: KIFOGÁSOKAT TALÁLNI!

Ha nem bánsz velük, úgy mint a hímes tojás, akkor megsértődnek, elmennek, és az ember ott áll, mint az a bizonyos.

Csak ezek maradtak itt, ezek miért nem mentek el ebből az országból? Megválaszolom én:mert kint többet kéne dolgozni, és itthon jobban keresnek ennyi munkával, ezért.

Aki dolgos, precíz, betartja az ígéretét, azok már kint vannak, mert NEKIK, van létjogosultságuk ebben az iparágban, a többinek...

Akik itt maradtak, azoknak annyi munkalehetőségük van, hogy tudnak válogatni, tudnak csillagos árakat mondani, rengeteg munkát bevállalni(mert hát holnap már tuti nem lesz semmi munka), pár dolgot nem tudnak:időpontot tartani, jó munkát végezni, korrektek lenni.

Mi meg itt vagyunk, rengeteg pénzt beleölünk, az életünket rátesszük, megpróbálunk mindenkivel fairek lenni, és ahelyett, hogy minden gördülékenyen, tervezhetően menne, rengeteg ideget eszünk meg, családok mennek tönkre.

És persze vannak kivételek is biztosan, de én sajnos csak a sötét oldalon vagyok jelen pillanatban, és nem nagyon látom a világosabb oldalt.

És a szolgáltatatókról nem is beszélve...

Mindenkinek szép napot!

Csatlakozz Te is építkező és felújító közösségünkhöz, a Házépítők csoporthoz

 

További cikkeink:

Magyarország településeinek 80%-a bekerült a falusi CSOK-ba

Ez a mi rendkívüli köszönet listánk az építkezésünk után!

Mit változtathatunk az eredeti tervhez képest építkezés közben?

Nyílt levél egy vállalkozótól a mai építkezőknek

süti beállítások módosítása