Felújított gamer PC-k tesztje a legjobb játékokkal

2019.már.07.

A számítógépes játékok korát éljük. A játékok nagyon durva fejlődésen mentek át az elmúlt évtizedben. Elképesztően megnőtt a játékok életszerűsége, funkcionalitása és ezzel a játék élménye. A  Fortnite, a Quake Champions, az Apex Legends korunk legmenőbb játékai, de ezeket már nem egyszerű PC konfiguráción játszák, hanem bivalyerős konzolokon és gamer PC-ken. 

apexlegends-back_1.jpg

Egy új gamer PC ára, amivel ezeket a játékokat kimaxolhatjuk, bőven 200.000 Ft felett vannak és ezek még a legegyszerűbbek, éppen jók. Kíváncsiak voltunk, hogy mit tudnak a felújított gamer PC-k az Apex Legends, Quake Champions és a Fortnite világában. 3 konfigurációt teszteltünk!

Milyen egy jó gamer PC?

Először is tudnunk kell a játékok rendszerigényét. Egy League of Legend vagy egy CS:GO kevesebb rendszerigénnyel rendelkezik, mint a Quake Champions. Itt vannak az ajánlott hardverek a különböző játékokhoz. Ez persze most elég, az igények folyamatosan nőnek, ezért számolni kell azzal, hogy 1 éveb belül fejlesztenünk kell a konfigurációnkat.

hasznalt_gamer-1.png

A meghajtó típusa csak SSD lehet, ezen nincs mit spórolni. A másik kérdés, hogy milyen módban szeretnéd használni a játékot? Ha "EPIC" minőségi módban szeretnél játszani, akkor az pl. a Quake Champions miatt oda vezet, hogy plusz 50.000-100.000 Ft fizetsz csak egy "gamer" videókártyáért. Megnyugodhatsz, mert néhány fanatikuson kívűl senki nem fizet ekkora felárat, hogy játszhasson a Quake-n, simán megelégszenek a "medium" móddal, amivel laggolás nélkül játszható az általunk tesztelt gépeken is szinte bármi.

 

A teszt menete

A PC-ket a furbify.hu-tól kaptuk tesztre, az Ő felkérésükre teszteltük a gépeket.

A játékokat letöltöttük a PC-kre és játszottunk velük. Az erősebb gépeken kipróbáltuk a Fraps alkalmazást, amivel a játékunkat lehet felvenni, hogy később feltölthessük a Youtube-ra. A teszt első számú célja az volt, hogy értékeljük a játékélményt, tehát néhány óra játék után leírtuk a tapasztalatainkat, de érthetően, egyszerűen. A második számú cél az volt, hogy kiderítsük, ajánlhatjuk-e a felújított gamer PC-ket megvételre.

Lemértük, hogy mennyi idő alatt töltődött be a játék, pontoztuk a laggolás (akadozás) mértékét és az elérhető maximum grafikai minőséget. 

belso.jpg 

A teszt eredménye

 

Furbify GAMER PC 1 Tower I3

A legolcsóbb tagját a hármas szettnek a League of Legends és a CS:GO játékokkal teszteltük. A CS:GO 33 mp alatt töltődött be.

atech-gamer-pc-1-tower-i3_1.jpg

olcso-1_1.png

A Counter Strike "HIGH" minőségi módban alig érezhetően, de már laggolt. "MEDIUM" módban minden probléma nélkül futott. FPS átlagban 50 volt.

cs.jpg

A League of Legends 20 mp alatt töltődött be és "HIGH" módban is futott laggolás nélkül. 

Fraps futtatása a játék közben már rontja a játék élményt, így játékfelvételre ez a gép már nem használható játékélmény romlás nélkül. Az FPS felszökött 100 fölé.

lol.jpg

Mindkét játékre kiválóan alkalmas ez a konfiguráció, minimális kompromisszummal. Viszont lássuk azt is, hogy 89.000 Ft-ba kerül a vas, amin ez a 2 játék elfut!

 

HP Compaq 8200 Elite SFF I7 + GTX 1050 2GB

A 2. legerősebb tesztalanyunkon a Fornite-t és Quake Champions-t teszteltük. Leginkább a Quake miatt voltunk kíváncsiak, hogy mit bír, mert az 5 játék közül ennek a legnagyobb a gépigénye.

hp-compaq-8200-elite-sff-i7--gtx-1050-2gb_1.jpg

kozepes-1_2.png

A Fortnite "HIGH" minőségi módban, tehát kiváló grafika mellett abszolút jól futott, nem volt semmi akadozás. Amúgy 90 mp alatt be is töltődött, ami elég jó eredmény. Átlagban 60 FPS-sel futott. A játék felvételekor már akadozott a Fortnite.

fortnite.jpg

A Quake Champions-nak van a legerősebb gépigénye. Ezen a HP konfiguráción "médium" minőségi móddal laggolás nélkül futott a játék, a Frapses felvétel is működhet rajta "low" móddal. Átlagosan 55 FPS-sel futott. Ja igen, 82 mp alatt töltött be a játék. 

quake2.jpg

 

Furbify GAMER PC 4 Tower I7 + GTX 1060 6GB

A tesztünk legbivalyabb gépén az Apex Legends és a Quake Champions futott. Az Apex Legends körül ma elég nagy a hype, a Titanfall univerzumában játszódó battle royale miatt, ami free-to-play modellen alapuló játék és már tölthető is  PC-n (Origin).

atech-gamer-pc-4-tower-i7--gtx-1060-6gb_1.jpg

draga-1_1.png

Az Apex Legends maximális minőségi beállításokkal laggolás nélkül lehetett játszani, egyedül a repülés közben volt érezhető minimális laggolás, de ez már csak szőrszálhasogatás részünkről. 90 mp alatt betöltött és tényleg fantasztikus játékélményt biztosított ez a gamer PC konfiguráció. Átlagosan a játék ideje alatt úgy 60 FPS-sel futott.

apex.jpg

A Quake Champions-t "high" verzióban játszottuk, semmi akadozás, kiváló grafikai élménnyel, 94 mp alatt töltött be. Nem tudunk rá semmi rosszat mondani. Átlag FPS 55 körül volt.

quake.jpg

 

Összegzés

hasznalt_gamer-1_2.png

 

Ajánlás

 

Egyszerűbb játékok, irodai használatú asztali gép 

Furbify GAMER PC 1 Tower I3 bizonyított a League of Legends és Counter Strike Global Offensive játékok megfelelő minőségű futtatásával. Úgyhogy, aki nem függő és csak kiszeretné probálni ezeket a játékokat és amúgy is szüksége lenne egy jó asztali gépre, akkor a Furbify GAMER PC 1 Tower I3-mal nem kockáztat, ráadásul 2 év garancia van rá.

Nagyobb gépigényű játékok, erős irodai asztali gép

Aki korunk egyik legnépszerűbb játékát, a Fortnite-t szeretné otthon pörgetni kiváló minőségben, annak ajánljuk a HP Compaq 8200 Elite SFF I7 + GTX 1050 2GB-t, amivel a nagyobb rendszerigényű Quake Champions is futtatható minimális kompromisszummal. Ár/érték aránya kiváló, legalább 40%-ot spórolunk egy hasonló új konfiguráció beszerzéséhez képest.

Brutál gépigényű játékok, hosszabb távra

Furbify GAMER PC 4 Tower I7 + GTX 1060 6GB már nyugodt szívvel ajánlható azoknak a gamereknek, akik nem akarnak semmilyen kompromisszumot kötni a játék minőségben, szeretnék felvenni a játékukat és megosztani a haverokkal. Az Furbify GAMER PC 4 Tower I7 + GTX 1060 6GB véleményünk szerint több évig kiszolgálja a felhasználót, futtathatók lesznek rajta az új, nagyobb rendszerigényű játékok is. A gépház teljesen új, a felületet fóliával védve vannak. 

süti beállítások módosítása