Felújított gamer PC-k tesztje a legjobb játékokkal

2019.már.07.

A számítógépes játékok korát éljük. A játékok nagyon durva fejlődésen mentek át az elmúlt évtizedben. Elképesztően megnőtt a játékok életszerűsége, funkcionalitása és ezzel a játék élménye. A  Fortnite, a Quake Champions, az Apex Legends korunk legmenőbb játékai, de ezeket már nem egyszerű PC konfiguráción játszák, hanem bivalyerős konzolokon és gamer PC-ken. 

apexlegends-back_1.jpg

Egy új gamer PC ára, amivel ezeket a játékokat kimaxolhatjuk, bőven 200.000 Ft felett vannak és ezek még a legegyszerűbbek, éppen jók. Kíváncsiak voltunk, hogy mit tudnak a felújított gamer PC-k az Apex Legends, Quake Champions és a Fortnite világában. 3 konfigurációt teszteltünk!

Milyen egy jó gamer PC?

Először is tudnunk kell a játékok rendszerigényét. Egy League of Legend vagy egy CS:GO kevesebb rendszerigénnyel rendelkezik, mint a Quake Champions. Itt vannak az ajánlott hardverek a különböző játékokhoz. Ez persze most elég, az igények folyamatosan nőnek, ezért számolni kell azzal, hogy 1 éveb belül fejlesztenünk kell a konfigurációnkat.

hasznalt_gamer-1.png

A meghajtó típusa csak SSD lehet, ezen nincs mit spórolni. A másik kérdés, hogy milyen módban szeretnéd használni a játékot? Ha "EPIC" minőségi módban szeretnél játszani, akkor az pl. a Quake Champions miatt oda vezet, hogy plusz 50.000-100.000 Ft fizetsz csak egy "gamer" videókártyáért. Megnyugodhatsz, mert néhány fanatikuson kívűl senki nem fizet ekkora felárat, hogy játszhasson a Quake-n, simán megelégszenek a "medium" móddal, amivel laggolás nélkül játszható az általunk tesztelt gépeken is szinte bármi.

 

A teszt menete

A PC-ket a furbify.hu-tól kaptuk tesztre, az Ő felkérésükre teszteltük a gépeket.

A játékokat letöltöttük a PC-kre és játszottunk velük. Az erősebb gépeken kipróbáltuk a Fraps alkalmazást, amivel a játékunkat lehet felvenni, hogy később feltölthessük a Youtube-ra. A teszt első számú célja az volt, hogy értékeljük a játékélményt, tehát néhány óra játék után leírtuk a tapasztalatainkat, de érthetően, egyszerűen. A második számú cél az volt, hogy kiderítsük, ajánlhatjuk-e a felújított gamer PC-ket megvételre.

Lemértük, hogy mennyi idő alatt töltődött be a játék, pontoztuk a laggolás (akadozás) mértékét és az elérhető maximum grafikai minőséget. 

belso.jpg 

A teszt eredménye

 

Furbify GAMER PC 1 Tower I3

A legolcsóbb tagját a hármas szettnek a League of Legends és a CS:GO játékokkal teszteltük. A CS:GO 33 mp alatt töltődött be.

atech-gamer-pc-1-tower-i3_1.jpg

olcso-1_1.png

A Counter Strike "HIGH" minőségi módban alig érezhetően, de már laggolt. "MEDIUM" módban minden probléma nélkül futott. FPS átlagban 50 volt.

cs.jpg

A League of Legends 20 mp alatt töltődött be és "HIGH" módban is futott laggolás nélkül. 

Fraps futtatása a játék közben már rontja a játék élményt, így játékfelvételre ez a gép már nem használható játékélmény romlás nélkül. Az FPS felszökött 100 fölé.

lol.jpg

Mindkét játékre kiválóan alkalmas ez a konfiguráció, minimális kompromisszummal. Viszont lássuk azt is, hogy 89.000 Ft-ba kerül a vas, amin ez a 2 játék elfut!

 

HP Compaq 8200 Elite SFF I7 + GTX 1050 2GB

A 2. legerősebb tesztalanyunkon a Fornite-t és Quake Champions-t teszteltük. Leginkább a Quake miatt voltunk kíváncsiak, hogy mit bír, mert az 5 játék közül ennek a legnagyobb a gépigénye.

hp-compaq-8200-elite-sff-i7--gtx-1050-2gb_1.jpg

kozepes-1_2.png

A Fortnite "HIGH" minőségi módban, tehát kiváló grafika mellett abszolút jól futott, nem volt semmi akadozás. Amúgy 90 mp alatt be is töltődött, ami elég jó eredmény. Átlagban 60 FPS-sel futott. A játék felvételekor már akadozott a Fortnite.

fortnite.jpg

A Quake Champions-nak van a legerősebb gépigénye. Ezen a HP konfiguráción "médium" minőségi móddal laggolás nélkül futott a játék, a Frapses felvétel is működhet rajta "low" móddal. Átlagosan 55 FPS-sel futott. Ja igen, 82 mp alatt töltött be a játék. 

quake2.jpg

 

Furbify GAMER PC 4 Tower I7 + GTX 1060 6GB

A tesztünk legbivalyabb gépén az Apex Legends és a Quake Champions futott. Az Apex Legends körül ma elég nagy a hype, a Titanfall univerzumában játszódó battle royale miatt, ami free-to-play modellen alapuló játék és már tölthető is  PC-n (Origin).

atech-gamer-pc-4-tower-i7--gtx-1060-6gb_1.jpg

draga-1_1.png

Az Apex Legends maximális minőségi beállításokkal laggolás nélkül lehetett játszani, egyedül a repülés közben volt érezhető minimális laggolás, de ez már csak szőrszálhasogatás részünkről. 90 mp alatt betöltött és tényleg fantasztikus játékélményt biztosított ez a gamer PC konfiguráció. Átlagosan a játék ideje alatt úgy 60 FPS-sel futott.

apex.jpg

A Quake Champions-t "high" verzióban játszottuk, semmi akadozás, kiváló grafikai élménnyel, 94 mp alatt töltött be. Nem tudunk rá semmi rosszat mondani. Átlag FPS 55 körül volt.

quake.jpg

 

Összegzés

hasznalt_gamer-1_2.png

 

Ajánlás

 

Egyszerűbb játékok, irodai használatú asztali gép 

Furbify GAMER PC 1 Tower I3 bizonyított a League of Legends és Counter Strike Global Offensive játékok megfelelő minőségű futtatásával. Úgyhogy, aki nem függő és csak kiszeretné probálni ezeket a játékokat és amúgy is szüksége lenne egy jó asztali gépre, akkor a Furbify GAMER PC 1 Tower I3-mal nem kockáztat, ráadásul 2 év garancia van rá.

Nagyobb gépigényű játékok, erős irodai asztali gép

Aki korunk egyik legnépszerűbb játékát, a Fortnite-t szeretné otthon pörgetni kiváló minőségben, annak ajánljuk a HP Compaq 8200 Elite SFF I7 + GTX 1050 2GB-t, amivel a nagyobb rendszerigényű Quake Champions is futtatható minimális kompromisszummal. Ár/érték aránya kiváló, legalább 40%-ot spórolunk egy hasonló új konfiguráció beszerzéséhez képest.

Brutál gépigényű játékok, hosszabb távra

Furbify GAMER PC 4 Tower I7 + GTX 1060 6GB már nyugodt szívvel ajánlható azoknak a gamereknek, akik nem akarnak semmilyen kompromisszumot kötni a játék minőségben, szeretnék felvenni a játékukat és megosztani a haverokkal. Az Furbify GAMER PC 4 Tower I7 + GTX 1060 6GB véleményünk szerint több évig kiszolgálja a felhasználót, futtathatók lesznek rajta az új, nagyobb rendszerigényű játékok is. A gépház teljesen új, a felületet fóliával védve vannak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr5814655363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Démonmac1 2019.03.07. 23:09:04

Azt hittem a Lagggg az ember netkapcsolatától függ :)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2019.03.08. 06:51:36

@Dr.Démonmac1: Én is. Amiről itt szó van, az szakszóval a "szaggatás". :)
Bár azoknak, akiknek a wifi=internet, szerintem ez teljesen mindegy.

tsimike 2019.03.08. 07:10:51

Akkor lehet hogy fanatikus vagyok??? :D

Fellegjáró Marci 2019.03.08. 08:24:39

Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider, Wolfenstein II: The New Colossus, Resident Evil 2 Remastered, Gears of War 5, Forza akármelyik...na ezekért érdemes gamer PC-t fejleszeteni. Apex :D :D Najó hagyjukmár!

tsimike 2019.03.08. 08:36:17

@Fellegjáró Marci: Azok nem biztos hogy futnának ezeken a gépeken... Vagy csak low beállításon. Én most azért fejlesztettem, hogy az NVMe-t kipróbáljam, mert SSD meg SSD között is elég nagy a különbség. Viszont emiatt mindent kellett szinte cserélnem a ház, táp, és a videókártya kivételével.

Fellegjáró Marci 2019.03.08. 08:53:22

@tsimike: De akkor hol vannak a legjobb játékok? Vagy most az Apex számít a legjobbnak? Akkor mondjuk a Metro mi?

Treff Bubi 2019.03.08. 09:21:08

Vízhűtés alatt nem is játszok semmivel:D

Medgar 2019.03.08. 09:37:50

lehetne annyi tisztesség bennetek, hovgy kiírjátok: REKLÁM...

igazi hős 2019.03.08. 10:08:21

@tsimike: "SSD meg SSD között is elég nagy a különbség" Mármint papíron nagy a különbség. Egy PCIe M.2-es SSD simán hozza a SATA-s sebességének a dupláját (egy 970 EVO akár a hatszorosát is), de ez játék közben minimális pluszt jelent (bár a betöltődéskor hozhat pár másodpercet): játék közben már jellemzően nincs diszk művelet, ha netán swappel a windows, akkor nem diszket kell gyorsítani, hanem memóriát venni.

tsimike 2019.03.08. 11:06:42

@igazi hős: Hát azért manapság egyre nagyobbra híznak a játékok, feltételezem azt az adatmennyiséget valahová be kell tölteni. Sajnos viszonylag kevés időm marad játékra minden másodperc értékes :) Valójában a játéknál kicsi előny, de pl. videó kódolásnál - amire még használom azt a gépet - már jelentősebb előnye van.

2019.03.08. 11:49:30

Vannak olyan jó játékok, amiknek alig van gépigényük. Ilyen a tenisz, a foci, a kosárlabda, az asztalitenisz, a kézilabda a teljesség igénye nélkül. FPS módban lehet velük játszani a szabadban.

Billy Hill 2019.03.08. 13:18:03

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Igen, az élet néha egy elég sz*r játék, de a grafikája az nagyon ott van! :-)

Bobby Newmark 2019.03.08. 15:45:55

"bivalyerős konzolokon"

Muhaha. Hogy a tökömben létezhet ez a jelzős szerkezet? Egyetlen konzol sem volt még soha bivalyerős, mindig csak olcsó, és max a felső középkategóriás PC-ket ér el teljesítményben. Aztán a 10 éves élettartama alatt csak folyamatosan marad le.

Bobby Newmark 2019.03.08. 15:51:07

@tsimike: Viszont játékhoz nem kell i7. Az csak a hyperthreadinggel tud többet az i5nél, amit vagy nem használnak a játékok, vagy nem éri meg a nyert teljesítmény az árát.

Bobby Newmark 2019.03.08. 16:03:50

@igazi hős: FPSt nem hoz, ellenben annyival kényelmesebb tőle minden, hogy én már nem használnék HDDt rendszervinyónak soha többet. Továbbá az sem hátrány, hogy ha egy multi játékban (ott van rendszeresen töltőgetés ÉS mások idejét húzod vele) nem basznak ki a töltési időd miatt úgy, hogy a lábad se éri a földet...

Bobby Newmark 2019.03.08. 16:05:13

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Lehet bennük embert vagy egyéb humanoidot trancsírozni, hogy fröcsögjön a vér és repkedjenek a belek és agydarabkák? Ha nem, akkor azok nem is igazi játékok.

tsimike 2019.03.08. 18:26:51

@Bobby Newmark: Hát ha nem i7 hanem egy tisztességes i5 kerül bele akkor kb 40.000-et spórolsz. vagyis akkor a videókártya és a proci együtt nem 180-200 hanem 140-160. 40 ezerből meg nem igazán kapod meg a többi szükséges alkatrészt. Itt csak azt vetettem fel hogy egy "rendes" gamer PC nem 200-nál kezdődik, maximum ha itt ott kompromisszumot köt az ember. De amint a gépet nem csak kifejezetten játékra használod, lehet hogy igenis meg fogja érni az árát a magasabb órajel, esetleg több mag, + HT (pl. i5 8400 VS i7 8600). Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy csakis a legújabb cuccok lehetnek jók. Én egy I7 4770-et váltottam most, amivel igazából semmi bajom nem volt, csak hát már jópár éves volt a konfig, és bizonyos dolgokat már nem tudott, én meg szerettem volna kipróbálni dolgokat. Öcsém járt jól, mert ő kapta meg a régi gépet.

conchita wurst 2019.03.08. 19:42:41

1. nem ertem mit sir a magyar allandoan, hogy reklam. Igen, es? Ingyen olvashatod, nem kotelezo.

2. az epitetten ertekesitett gep nyilvan dragabb mint amit magadnak epitesz, megint nem ertem, mi a csodalkozas targya?

3. ezek olcso gepek, a 200e az a kozepkategoria legalja. Ez nem fika, es latszik hogy eleg jol is szuperalnak. Amikor 1993ban a csaladba kerult az elso 286os, VGA monitorral, amire mar voltak egesz normalis jatekok, na az penzbe kerult, akkor nem vettel gepet egy havi fizetesert.

Bobby Newmark 2019.03.08. 20:36:30

@tsimike: Ja hát nyilván. Én játékra vettem a gépet, arra fasza is volt rendesen, de aztán lett dolga melóval is. Gondolom egy mostani i7-tel nem 19 óra lett volna összeraknia azt a pontfelhőt múlt hét végén...

Gondolkozom is a cserén. RAM már került bele pluszban a meló miatt...

A cikkhez is kapcsolódva, arra lehet még jó egy használt/régi gép, hogy aztán azt később igények szerint lehet feljavítgatni. Sokat segít az, ha nem mindent egyszerre kell megvenni, hanem egyszer egy új proci, másszor egy új videokártya, plusz RAM bele...

Én egyébként sosem adom el a használt cuccot, szétosztom a családban. Múltkor vicces volt, hogy átgereblyéztem az itthoni meg a szüleimnél lévő hardvertemetőt, és összeraktam belőle egy működő gépet. Volt már minden elfekvőben.
Mondjuk sok mindenre nem jó, pont azért raktam össze, hogy ne a játszós gépemmel kelljen pontfelhőket számolni, de ahhoz roppant gyenge. Egy 9M pontos felhőt a fő gépem összepakolta 3 óra alatt, a C2D meg 50 órán át szüttyögött vele. A 19 órás feladatot meg a hétvégén el kellett vele végeznem, nem volt időm kivárni a két hetet, amíg a másik végez... :P

Bobby Newmark 2019.03.08. 20:39:38

@mindbender2: Ja, az egy elbaszott kifejezés. Nem mondom, hogy helytelen, mert a nyelv változik és már sokan használják így, de az egy faszság, én nem fogok olyat mondani soha.
Eredetileg a lag nagy ping miatti lemaradás és akadozást jelentette.
Az "FPS lag'-ra a kocka szakkifejezés a 'szaggat'.

Bobby Newmark 2019.03.08. 20:41:26

@Fellegjáró Marci: Eh, francokat. VR miatt érdemes. Soha nem fogok már síkföldi FPSsel játszani. "No VR no buy".

tsimike 2019.03.08. 20:50:00

@Bobby Newmark: Én videókat szoktam még kódolgatni... anno egy C2Q Q9550-em volt, ami szintén nem volt a maga korában kutyaütő, de azzal egy egy videó átkódolás kb. 20 perc volt. Az i7 4770 kb. 13 perc alatt tudta ugyan ezt, most az i7 8700 kb. 8-9perc. (mondjuk itt már biztosan játszik az NVMe-s SSD is, meg a 3200-as RAM) Több videó esetében ez azért rengeteget jelent. És igen nekem sincs nagyon szívem eladni, mert jóval többet ér mint amennyiért elkelne. Persze hasonlóan mint az autónál nem érdemes azzal számolgatni hogy mennyibe került új korában, de az ember úgy van vele hogy ha tökéletesen teszi a dolgát, akkor nem adom oda bagóért. Ahogy Te is írod, a családban mindig talál neki helyet az ember.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.03.09. 06:59:41

Pc-n játszani? Többszázezerért építeni valami zörgő dobozt és előtte görnyedni? Milyen elavult 90-es évekbeli felfogás :)

Bobby Newmark 2019.03.09. 19:58:11

@enpera: Nem ártana kinyitni a csipákat egyébként. A kilencvenes évek óta nem volt PCd és irdatlan faszságokat beszélsz.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.03.11. 07:57:43

@Bobby Newmark: mi a baj, fáj az igazság? Gyere mesélj kisfiú :D

Bobby Newmark 2019.03.11. 12:41:15

@enpera: Én speciel nem görnyedek egy picit sem, hanem állok, mert síkföld az éppen most avult el. VRt meg a fos konzolokon nem kapsz, csak a PSen, az meg roppant béna.
Plusz én ugyan az irodai szék+íróasztal megoldást preferálom, de több haverom is a nappaliba, a tévéjére kötötte a PCjét, és pont úgy használja mint egy konzolt, kontrollerrel, fotelból.

Szóval kinek is fáj az igazság, barátom? Hülyeségeket beszélsz, tényszerűen, hogy a PC gaming az zörgő doboz előtt görnyedés.. De kösd csak az ebet a karóhoz, ha az a célod, hogy közröhej tárgya legyél.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.03.11. 12:47:20

@Bobby Newmark: nem tudom, én a nintendo switchen tök jól eljátszom a kanapén, gyerekkel :)

Bobby Newmark 2019.03.11. 13:25:36

@enpera: Hát azt látom, hogy nem tudod, erről beszélek én is.

Bobby Newmark 2019.03.12. 10:36:49

@enpera: Aha, meg ahogy te azt elképzeled.
Bottal nem piszkálnám meg a fosadék konzolokat. Az azoknak felel meg, akik egyrészt lófaszt sem akarnak csinálni az eszközükkel, másrészt meg hülyék is lennének hozzá. Te elvileg értenél a számítástechnikához, nem nagyon értem, hogy te hogyan nem okádsz sugárban a lehúzós, zárt rendszerű, konfigurálhatatlan, fix, okádék oprendszerrel ellátott, szinte csak agyatlan szar játékokkal rendelkező platformtól.
Mondjuk a Switchet nem ismerem, de a PS és az XBOX vonalat igen, és mindkettő egy zsák fos. Hardveresen is egy hulladék alsó középkategóriás custom PC, szoftveresen meg egy rémálom, semmit nem tudsz kezdeni vele. Ha valami hiba van, megbaszhatod, nincs eszközöd kezelni.
Egyszerűen SEMMI előnyük nincsen egy PChez képest. Nulla.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.03.12. 13:28:50

@Bobby Newmark: tehát nem ismered, de fikázod. Ki a hülye? Nintendó switch mióta custom pc? Rágugliznál?

Bobby Newmark 2019.03.12. 14:13:37

@enpera: Én nem a Switchről beszéltem, te viszont úgy fikázod a PC-t, hogy a leghalványabb lila fingod nincs róla, hogy mi a PC géming 20 éve.
Megkérdem én is, tényleg, ki a hülye?

Leszarom a Switchet egyébként, a Nintendo hardverben jellemzően 10 évvel van lemaradva, a ciki-cuki cukormázas szar játékaival meg játsszon akinek muszáj. Komoly pénzeket kellene fizetned, hogy én Nintendo játékot teszteljek.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.03.13. 10:56:08

@Bobby Newmark: Idióta fikamatyi vagy. Én konkrétan nintendo switchről beszéltem, de még olvasni sem tudsz. Sokkal jobban tudom mi a PC gaming, 30 éve is. Te vagy a hülye , ez teljesen világos.
Te a nintendo switchet fikáztad úgy hogy fogalmad sincs mi az a hibrid konzol, te idióta istenbarma, aztán most meg a hardverével jössz, idióta.
Gondolom a Skyrim is cukormázas te ostoba.

Legközelebb majd vértezd fel magad tudással mielőtt fikázol valamit, aztán majd jelentkezhetsz nálam, kispöcs, erre meg hiába válaszolsz, nem érdemes, nem vagy érdemes normális vitára, mert agyhalott vagy.

Bobby Newmark 2019.03.13. 19:54:32

@enpera: Sajnálom, hogy a Switch neked így becsípődött, ennél érthetőbben nem tudom leírni, hogy mivel nem ismerem, nyilván nem arról beszéltem. Ha még egyszer felhozod, nem állok jót magamért.

Nem, sajnos bizonyítottad, hogy fingod nincs a PC gémingről. Kötöd az ebet a karóhoz, hogy az asztal előtt görnyedés. Nem egy haverom van, aki kanapéról, kontrollerrel játszik (konzolos fos játékokat, amik arra lettek kitalálva). Én valóban az asztalnál nemgörnyedős, szépen kényelmesen hátradőlve játszós fajta voltam, egészen VR-ig, amit viszont állva játszok, és amióta van, nem igazán indítottam el desktop játékot.

A Skyrim egy túlhájpolt fos. Háromszor kezdtem neki, háromszor kellett rájönnöm hogy mai idióta vérpistikéknek való, nem nekem. VRban IS szar, pedig azért ahhoz eléggé el kell valamit kúrni. Nekik sikerült az íjászatot is, és a közelharcot is, ami azért tehetség...

Még egyszer hangsúlyoznám, leszarom a kiddie lófasz konzolkádat.

Reactor 2021.02.26. 22:20:09

Furbify gamer PC-m sohase volt, jelenleg egy Intel van, maximálisan meg vagyok elégedve vele. AMD-t meg akkor se vennék, ha fizetnének érte: egy hulladék az egész.
süti beállítások módosítása