Mennyien fogják az autóvásárlási támogatást és az ingyenhiteleket igényelni 2019 nyarától?

2019.feb.21.

Elvégeztünk 2 közvélemény kutatást, az egyikben az autóvásárlási támogatás kihasználásáról, a másikban a 18-40 év közötti házas hölgyek ingyen hiteléről kértük olvasóink véleményét. Meglepő vagy sem, íme az eredmények!

tn4-forintsok2015-05-30_194343.jpg

1. Igénybe veszed-e az autóvásárlási támogatást?

640 szavazat érkezett arra, hogy most venne autót az ismert feltételekkel, de a szavazatok alapján több nagycsaládos nem fog élni ezzel e lehetőséggel, mint amennyien igénybe veszik a támogatást. Valószínűleg sok autó fog elkelni így is a támogatások miatt, de nem feltétlenül rázza meg a piacot, ugyanis a családosok 8-10%-nál van 3 vagy több gyermek.  Elképzelhető, hogy ha nem válik be a program, akkor vagy több támogatást adnak, vagy bővítik esetleg 5 személyes autókra is. Kíváncsian várjuk, hogy mi fog történni, de mi azt tippeljük (hacsak valami kiskaput nem hagy a kormány a 2 gyermekeseknek), hogy nem lesz jelentős hatása az autóeladásokra a támogatásoknak a jelenlegi tudásunk szerint.

2_1.JPG

 

2. Mi a véleménye házas, 18-40 év közötti hölgyeknek szánt hitelről?

Frissítés: a szavazás elindulása után jött a hír, hogy a hitelt férfiak, özvegyek, elváltak is igényelhetik majd.

63%-a a válaszadóknak pozitívan nyilatkozott erről a kezdeményezésről. A hitel akkor éri meg igazán, ha szülni fog a hitelfelvevő. Tehát ösztönző lehet, de valahogy veszélyesnek érezzük, hogy szabadon felhasználható 10 milliót csak odaadnak. Ugye 5 éven belül kell szülni a kamatmentességért és hitelfelvételt követően született 3 gyermek után elengedik a teljes hitelt. Ez egy új konstrukció Magyarországon, nem látjuk a hatását, de azt érezzük, hogy az a 10 millió könnyen elmehet és utána majd a félig-meddig kényszerből szülés nem biztos, hogy hosszú időn keresztül együttmaradó családokat eredményez.

1_1.JPG

 

Ezeket olvastad már?

Mikor építheted a házad egyszerű bejelentéssel?

3 millió forint az építkezéseden, amivel nem számoltál, mégis kifizeted

A 3 legnagyobb hiba, amit az építkezők elkövetnek

 

süti beállítások módosítása