Olcsó virtuális személyi edző és táplálkozásszakértő oldalt teszteltünk

2018.nov.23.

A sikeres fogyókúrától azt várnánk, hogy olcsó dolog, hisz kevesebbet eszek és így spórolhatok is. Azzal nem számolnak sokan, hogy a sikeres vagy inkább egészséges fogyáshoz mozgás is kell, de a koordinálatlan sport nem hozz a meg a várt eredményt, nem mennek olyan tempóban a kilók, ahogy szeretnénk és nagy eséllyel abba is hagyjuk az egész fogyókúrát, mondván „megpróbáltam, de nálam nem működik”. Mi a megoldás?

szemelyi-edzo-debrecen-kep4c.jpg

Akiknek nincs idejük vagy nem biznak az interneten fellelhető edzésprogramokban, azok személyi edzőt választanak a konditeremben, aki csak velük foglalkozik, motivál és állít össze edzéstervet és akár étrendet is. Az Ő óradíja 2.000 Ft - 4.000 Ft között mozog. Havi 10 edzésnél ez már 20.000-40.000 Ft, amit nem mindenki tud megfizetni, vagy nem akarja megfizetni.

Ezért is örültünk az iHealthy felkérésének, hogy teszteljük virtuális edző és táplálék szakértő asszistensüket, aki összeállítja az edzéstervet és a napi étrendet is, és ezt egy kedvező ár/érték arányú előfizetéssel érhetjük el.

kalorii-pohudenie.jpg

Mit tud az iHealthy?

Az iHealthy a célunknak megfelelően segít. Otthoni vagy konditermi edzéstervet állít össze és emellé étrendet javasol kész receptekkel. 

Alapbeállítások

Elkéri a szükséges adatainkat: nem, kor, aktuális és cél testtömeg, ami alapján egyedi edzés és táplálkozási tervet javasol. 

2_kep.PNG

A fogyásunkat úgy rögzíthetjük, hogy a "Jelenlegi súly (Kg)"-nál beírjuk az aktuális tömegünket. A BMI testidexünket is újrakalkulálja, így láthatjuk, hogy változott-e az elhízásunk besorolása, ezzel mennyit tettünk az egészségünkért.

3_kep.PNG

Étkezés

Az iHealthy egész hétre elkészíti az étrendünket, napi 5 étkezésre hangolva. A receptket lecserélhetjük a mi ízlésünknek jobban megfelelő ételére.

4_kep.PNG

A mai menüt felbontja több szempontból is értékes információkra. Láthatjuk az elfogyasztott ételek vitamin, ásványi anyag tartalmát, és beltartalmi értékeit: fehérje, szénhidrát, zsír mennyiséggel, illetve kalória tartalommal.

kep4.PNG

Megkapjuk a fogyásunkhoz szükséges napi értékeket a kalória, az étkezések és a tápanyagszükséglet szempontjából.

kep5.PNG

A legjobb funkció emellé a bevásárlólista generálás. Ennek használatához először ellenőrizzk le a recepteket, hogy passzolnak-e az ízlésünkhöz, mert ezeket valóban el fogjuk készíteni. Érdemes előre 1 hétre végignézni őket. Ezután a Bevásárlólista menüben kijelölhetjük mind a 7 napot, amire van étrendünk és az összetevők ismeretében a program összeállít nekünk egy pontos bevásárló listát! Ami különösen tetszik, az a "Van otthon" funkció, amivel kivehetjük a már korábban beszerzett élelmiszereket a listából. A lista ki is nyomtatható, vagy az okostelefonunkon elérhető.

A Maradok a pénzemnél csapat már többször leírta a bevásárlólista fontosságát, ami leginkább a spórolásban jelentkezik, azzal, hogy elkerüljük a felesleges dolgok megvételét. Az iHealthy bevásárlólistája pedig segít nekünk abban is, hogy ne felejtsünk el semmit, amire az ételek elkészítéséhez szükségünk lesz.

Az Alapanyagok menüben az összes alapanyag beltartalmi  és kalóriaértékét megtaláljuk.

kep7.PNG

 

Az edzésprogram 

Az edzéstervünk elkészítéséhez 3 paramétert állítunk be. Az első az edzésterv szintje: kezdő, haladó, profi. A második a cél: tömegnövelés, erő és állóképesség javítás, és a szálkásítás (fogyás). A harmadik az edzés helyének beállítása: otthoni, edző termi vagy vegyes edzés. 

kep6.PNG

Az edzéstervet szerkeszthetjük is. Cserélhetjük a feladatokat az adott gyakorlattípuson belül vagy törölhetünk is belőle. Azért is nagyon jó ez, mert így hozzáigazíthatjuk a tervet a konditeremben és othhon található eszközökhöz. 

A "Részletek megtekintése" gombra kattintva megkapjuk az edzéstervet teljes részletességében, a gyakorlatok elvégzésének helyes menetéről, a gyakorlatok hosszáról és ismétlések számáról.

 

Az iHealthy program előnyei

1. Komplett étrend és edzésterv

2. Adottságainkhoz paraméterezhető edzésterv, ízlésünkhöz beállítható étrend

3. Intelligens bevásárlólista funkció

4. Teljes alapanyag adatbázisk, kalória és beltartalmi értékekkel

5. Reggeli e-mailes edzésterv és napi menü értesítés

6. Chates kérdezési lehetőség

7. Jóval olcsóbb, mint egy személyi edző és táplálékszakértő

8. Az iHealthy-t folyamatosan fejlesztik, a tervezett fejlesztésekről a lista megtalálható az oldalon.

9. A blogjukban hasznos és motiváló történetek, tanácsok és újabb receptek is vannak

10. Gyűjtik a felhasználói adatokat és egy dat ascientist céggel ki fogják elemezni és olyan algortmust fognak használni, ami észleli a lelkesedésünk esetleges hanyatlását és motiválni fogja a felhasználót. Ez a fejlesztés 2019-ben lép életbe.

 

Az iHealthy program hátránya

1. A személyes jelenlétet igénylőknek is hasznos program, de nem teljes megoldás

2. A Célkitűzéseimnél a program napjait nem a fogyásomhoz igazítja, hanem az előfizetés idejéhez, így nem látom, hogy mennyi idő alatt fogyhatok le, ha betartom a programot. Célszerű 1hónapos fogyásban gondolkozni.  A kérdésemre elmondták, hogy túlzottan függ az dott egyén tömegétől, testzsír %-tól, a vízháztartásától, hogy mennyi idő alatt tud lefogyni, ezért nem mennek bele becslésekbe, mert nagyon torz eredmény is kijöhet és nem akarják félretájékoztatni a felhasználót.

 

Vélemény

2 dolog van, ami miatt nagyon hasznosnak találjuk az iHealty oldalt. Az egyik az, hogy teljesen a saját magadra szabhatod. Így az ezésterv gyakorlatait is, az edzésterv helyét, így spórolhatsz a konditermen, mert otthoni edzésterv is van. A másik, hogy a teljes heti étrendedhez generálhatsz bevásárlólistát, könnyebben ráveszed magad, hogy el is készítsd és haladj a programmal. 

Akinek eddig túl drága volt a konditerem, a személyi edzős edzésprogram és a diétás étrend összeállíttatása, annak kiváló az iHealty, mert most mindhármat megfizethető áron elérheti.

Jelenleg 990 Ft/hó előfizetéssel kapjuk meg a teljes hozzáférést az iHealthy-hez, 2019 februártól működésbe lép az iHealthy applikáció is.

Bővebb információért KATT IDE!

Black Friday akció itt!

süti beállítások módosítása