Igénytelen, tejtermék gyártót függesztett fel a Nébih

2018.júl.12.

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan.

kecskevilag06.jpg

Első alkalommal június végén tartottak helyszíni ellenőrzést a Nébih szakemberei abban a Hajdú-Bihar megyei tejtermék-előállító létesítményben, ahol több súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki és élelmiszer-higiéniai hiányosságot tártak fel.

A létesítményben és annak környezetében nagyfokú rendezetlenség volt, a fal burkolata sok helyen levált, az előállító helyiségben a mosogató erősen szennyezett, rozsdás, illetve a padozat erősen szennyezett és sérült volt. Az üzemeltető nem gondoskodott megfelelően a hűtőbattéria kondenzvíz zárt elvezetéséről. A klímaberendezés penészes és erősen szennyezett volt. A kézmosóban oda nem illő tárgyakat tároltak, emiatt annak rendeltetésszerű használata sem volt biztosított.

A Nébih ellenőrei a helyszíni vizsgálat során az üzem érlelő helyiségében nagy mennyiségű rovarlárvára bukkantak, továbbá rovarokkal erősen szennyezett élelmiszert is találtak.

A hatóság az ellenőrzés során mintegy 960 kg jelöletlen és lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű terméket vont ki a forgalomból, továbbá elrendelte a kifogásolt termékek megsemmisítését és hatósági zár alá helyezte a még meg nem vizsgált termékeket.

Az ellenőrzés július elején, a zár alá vett termékek elbírálásával folytatódott. A Nébih az újabb vizsgálat alkalmával csaknem 2,6 tonna terméket vont ki a forgalomból nyomon követési hiányosságok miatt. Bár az ügyfél a korábbi ellenőrzésen feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok egy részét pótolta, kijavította, a fennmaradó hiányosságok miatt a tevékenység felfüggesztését továbbra is fenntartotta a hatóság.

A Nébih az üzem – harmadik időpontban tartott – utóellenőrzése során megállapította, hogy a korábbi ellenőrzés során feltárt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták. Tekintettel arra, hogy a tevékenység felfüggesztésének indoka a továbbiakban nem állt fenn, a hatóság feloldotta az egység tevékenységének felfüggesztését.

Az üggyel kapcsolatos, részletes információk elérhetőek a jogsértés listán.

 

A videót csak erősebb idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr614106555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.07.12. 17:52:11

Ez a mocskos sajtkészítő rendszeresen árult vásárokon, persze hűtőpult nélkül és a tulajdonosról vannak videók, ahogy osztja az észt a sajtkészítésről...

maradokapénzemnél 2018.07.16. 10:24:46

@Online Távmunkás: köszönöm. Ez meglepett, mert láttam a cég nevét, de úgy nem ismertem fel, viszont így, hogy Nárcisz Birtok ismerjük. Kisvárdán is voltak szombatonként a piacon és vettünk tőlük sajtot, ízlett is, sőt meg is akartuk őket látogatni, hogy milyen egy kézműves sajt manufaktúra. Úristen :)

Jancsika69 2018.07.29. 10:27:07

@maradokapénzemnél: sajnos nem csak sajtot készit mircz "úr" , kézművesnek hazudott sörrel is kint vam minden fesztiválon. Minket Debrecenieket évek óta ezekkel a szemetekkel etettnek a feleségével együtt. Goffrival, fagyival... Mianyánk sörfőzde néven, holott a nyilvántartásban nincs is ilyen üzem, nem található. Italom. hu oldalon a blogger még le is irja, hogy a cimkén nincs is semmi információ. Sokak szerint a "zsebében a hatóság", sérthetetlen. Meddig állnak ki mellette? Meddig még Debrecen?