Építkezés: 3 millió forint, amivel nem számolsz előre, pedig ki fogod fizetni

2018.máj.08.

Egy éve még 2 millió forintra becsültük a négyzetméter árba szokásosan bele nem számított építési költségeket egy 100 m2-es családi ház esetében. Azóta a közművesítést állítólag ingyenessé tették, mégsem csökkent ez a 2 millió Ft költség. Változott a CSOK is és 2021 január 1.-től az építendő házaknak még korszerűbbeknek kell lenniük. Ezért összefoglaltuk újra a jelenlegi helyzetet és készítettünk egy infógrafikát Nektek.

construction-business-problems-solved-web_2.jpg

Ha az infógrafikában összeadjátok a költségeket, akkor pontosan 2.614.000 Ft négyzetméter árból szokásosan kihagyott költséget mutatunk be. Azért kerekítettünk a címben, mert minimum árakkal számoltunk. Ezek a számok saját tapasztalataink szerint és a Házépítők csoportban a tagok által közölt adatokon alapszanak, inkább átlag, mint szélsőérték. Ezért a Te saját esetedben ettől jelentősen el is térhet.
infografika.png

 

A szerzők a Házépítők csoport tagjai!

 

Ha hasznosnak találtad a cikket, egy megosztással el tudod juttatni az ismerőseidnek is!

A fő csoportunk, ahol 7.500 tag segít aktívan a kérdező tagoknak, a Házépítők csoport. Ide mindenképp csatlakozz, mert az építkezés és felújítás minden fázisára hatalmas tapasztalat-közösséget hoztunk létre.

 

A megyei csoportokat azért hoztam létre, hogy egyszerűbben találj kivitelezőt, vagy éppen ügyfelet. Nagyobb eséllyel tudsz véleményt kapni az egyes építőipari vállalkozókról. Hívd meg építkező/felújító ismerőseidet és olyan vállalkozókat, akiket szívesen látnál a csoportban! Köszönjük, hogy ezzel támogatod a többi tagot! :)

 

Itt tudsz csatlakozni a fő és megyei csoportok nevére kattintva!

 

Házépítők főcsoport

 

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom megye

Nógrád megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye

 

süti beállítások módosítása