2017 egyik legnagyobb csalása fűtés területen

2018.jan.03.

A képeken annyi fáradságot nem vettek, hogy tényleg bedugják a konnektorba, hanem egyszerűen csak oda fotoshoppolták. A videóban azt mondják, hogy pillanatok alatt felfűt egy szobát 16 Cº-ról 23 C°-ra. Tényleg? Nekünk szellőztetés után a radiátor 20 perc alatt fűt vissza 21 Cº-ra 17 Cº-ról. Csodakészülék lenne a Starlyf Fast Heater? A Media Shop házigazdája, Kori Börzsöron szerint mindenképp.

kepkivagas_7.PNG 

Ami nálam leverte a biztosítékot, az volt, hogy a mi 14 m2 szobánkban a 33k 600x1400 radiátor 50-55 C fokos "fűtővízzel" minimum 20 perc alatt fűti vissza a szobánkat, ami a 10 perces szellőztetés során 21 C ról 17 C hűl le. A radiátor ilyenkor 1800-2000 W teljesítménnyel működik. 

Erre itt egy 400 W-os elektromos kütyü, ami elvégzi ezt pillanatok alatt és a költségek töredékéért? Hol volt a gépészünk esze, amikor tervezte a házunk fűtését, nem ismerte a csodálatos Starlyf Fast Heatert? Írtam is állandó szakértőnknek, Kardos Ferencnek (Kardos Labor Kft):

Szia Ferenc,

Ma láttam a tv-ben és érzek némi parasztvakítást a dologban:

https://www.mediashop.hu/termek/starlyf-fast-heater-elektromos-hosugarzo/892/3

Szerinted?

 

Nem sokára meg is jött a válasz:

 

Szia Tamás!

Nem is kicsit vakít! Alig találtam meg a teljesítményét. A vásárló vélemények „gyártottak”, normális ember ilyen hülyeségeket nem hord össze….

 

„Technikai (eredeti grammatika, hónapok óta így olvasható) adatok:

Kerámia fűtőelem

Teljesítmény: max. 400W

Feszültség: 220-240V AC 50 Hz”

 

Nézd meg az otthoni hajszárítót, hány wattos. Próbáld ki, milyen gyorsan emeli meg egy helység hőfokát, amit hagytál kihűlni.

A miénk egy Philips és 2200 wattos! Az ötször gyorsabban felfűti azt a bizonyos 20 m2-es helyiséget. és mennyibe kerül?

 Megelégedett fantomvásárló a honlapjukon:

„Pár perce megrendeltem a második fűtő-kütyüt. Megbeszéltük, hogy az átmeneti időszakokban a konyhát is ezzel tesszük melegebbé a hideg reggeleken. Kimértük és kitaláltuk hol legyen a fix helye és a konnektor felszerelése is megrendelve. Az eddig használt hűtő-fűtő nyárig dobozba kerül .Nekünk az előző már bizonyított !Nagy Béláné”

 

Kiváló ötlet, egy konyhában van néhány sütő főző berendezés. Ha gázos sütő és főzőlap, akkor 3 x olcsóbban állítja elő a hőenergiát ( gázár = 110 Ft/m3), 110 Ft/9,44 kWh = 11,65 Ft / kWh.

Ha elektromos a konyha sütő-főző felszerelés, akkor rendelkezésre áll több, mint 5000 W fűtőenergia, ipari hosszú élettartamú kivitelben. Egy kerámia főzőlap teljes teljesítménye 7200 watt.

Az elektromos sütő 1500-2500 wattos. És egyetlen forintba sem kerül a beruházás, mert a konyhai berendezések ott vannak, és akár 10 x nagyobb teljesítményűek, amivel valóban gyorsan meg lehet emelni egy helyiség hőfokát.

Ezek az elektromos eszközök 38 Ft/kWh áron tudnak fűteni. Az hogy milyen” forradalmi kerámia elemet” fejlesztett hozzá (általában itt kerül elő a NASA) bárki, az teljesen mindegy, a 400 watt az 400 wattos fűtést jelent. 

Nos, ha szerzek 4 darab hagyományos százas izzót, az pont 400 wattal fűt, világít is, és tízszer olcsóbb

És még ventilátor sem zörög bennük….

 

A facebookon is hirdetik a terméket és többen írták, hogy vissza is küldték, mert nem ér semmit. Sajnos mire oda jutottam, hogy erről képkivágás csináljak, már törölte a Média shop ezeket a kommenteket. Az egyik érdeklődőnek sem tudtak válaszolni:

midiashop1.PNG

 

Ugyanez a készülék kapható a Topshopnál is. 

Esetleg egy kutyaólat be lehet vele fűteni....már ha van benne konnektor! 

 

További termékfigyelmeztetésekért KATT IDE!

süti beállítások módosítása