Spórolni fogsz a hétvégi bevásárláson ezzel az 5 egyszerű trükkel

2017.okt.13.

Úgy gondolom, hogy legtöbben reálisan próbálunk vásárolni, legalábbis így indulunk neki. A kassza után pedig lehet bennünk egy rossz érzés amiatt, hogy nem tudtuk tartani a TERVET. Összeírtam 5+1 tippet, amik segíthetnek elhárítani az elemzők által is leírt hatásokat, amik miatt jóval többet költünk, mint terveztük.

 woman_saving_money_groceries_000057402780.jpg

1. Készíts bevásárló listát és gondold, át mit is esztek hétvégén (tízezrek takaríthatóak meg 3 rossz döntés elkerülésével, mint ebben a cikkben is írtam)

2. Egyedül menj a beszerző körútadra! Minél többen vagytok, annál jobban nő az előre nem tervezett vásárlás mértéke. Több ideig is tart a vásárlás, így biztos hogy 20-30%-kal többet fizetsz a kasszánál,mint ami összeg még induláskor a fejedben volt.

3. Ne Éhesen menj vásárolni! Igen erre tényleg végeztek kísérleteket, amik egyértelműen bizonyították, hogy az éhes vásárló adott termékből a nagyobb kiszerelést választotta, még akkor is, ha arra nem volt szükség.

4. Akciók! Csak ha a listád tartalmazta a terméket, amit akciósan megvehetsz, akkor éri meg. 

5. Kassza környéki várakozás! CSAPDA? Jó, inkább legális kereskedő trükk, ugyanis ilyenkor olyat is megveszel, ami nem kell. Unatkozol és vásárolsz.

+1: Bankkártya hatás: talán Te is észrevetted, ha készpénzzel mész vásárolni, akkor  jobban kiszámolod, hogy mire és mennyit fogsz költeni. Viszont a kártyás vásárlás elnyomja ezt a Te kis belső számológépedet és nem tervezett kiadásokat enged

Takarítottál meg a bevásárláson? GYŐZTÉL :)

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt!

 

süti beállítások módosítása