Mire jó a mai magyar rendőrség?

2017.aug.15.

5 eset is volt mostanában a családunkban, ahová rendőrt kellett hívnunk. Mi voltunk a szenvedő alanyok, de azt előtte nem gondoltuk volna, hogy az igazi szenvedés az maga a rendőri eljárás lesz. Azóta, ha meglátok egy grasszáló rendőrkocsit tele vidám rendőrrel, mindig felvetődik bennem a kérdés: miért fizetünk Titeket? 

79668_658397_1000x700.jpg

3 szervet hívunk általában, ha baj van: tűzoltóság, mentők, rendőrség. Személyes tapasztalatom, mert szükségünk volt tűzoltóra és mentőre is, hogy ennél a két szervnél hihetetlenül elhivatott, segítőkész emberek dolgoznak. Mélységesen tisztelem őket, bárcsak az Ő hozzáállásuk lenne a standard a mai magyar állami szférában...álom...

 

Aztán persze, ha úgy van, hívjuk a rendőröket. Mi is tettük többször az elmúlt egy évben. 

Az első eset Budapesten történt, szimpla sztori: egy focimeccsen az ellenfél játékosa hátulról bevitt egy parasztlengőt egyikünknek majd gyorsan elszaladt az öltöző irányába. Orrtörés, rendőrök, mentők, tanuk, eljárás, hónapok, semmi, újra vallomásfelvétel, iratelkeveredés, harmadik vallomás felvétel és szembesítés, lenne jobb dolga, kicsi ügy ez, 1 év után lezárták, semmi.

Budapest megint: feltörték a Peugeot 107-t és elvitték belőle a GPS-t. Rendőr, jegyzőkönyv, kell a gyári szám a körözéshez, emailben nem hozzd be inkább, lezárták, semmi.

 

Simontornya, betörtek a házba, elvittek elektronikai eszközöket és egy BICIKLIT, tettes elvileg meglett, de nem tájékoztattak utánna semmiről.

 

A negyedik rendőr kihívásra egy tároló feltörése miatt volt, kár 200.000 Ft. Ujjlenyomat keresés, törött lakat, bűnjelek, majdnem NCIS, jött Starsky és Hutch, spiclijeik vannak, nyugi, elkapjuk, hónapok, lakatért menjek már be az őrsre, nem érek rá, kihozták, lezárták.

 

Ötödször egy pénztárcáért nyúltak be a kocsiba, kár 70.000 cash, összes személyes irat újra. A tolvaj rápróbált a kártya pinkódjára háromszor egy ATM-nél, ami így benyelte. Feljelentés, van kamera felvétel, csak ki kell kérni a banktól, meglesz, ez így gyerekjáték, a rendőr ismerős, rámennek, ne izguljak, hónapok, semmi, azóta se.

 

Szóval felmerült bennem a kérdés, hogy akkor én minek is hívjak rendőrt, ha meglopnak, vagy bántanak. Mi értelme, órákat elcseszni kapitányságon, reménykedni, hogy majd IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS fog történni. Pedig ez egy nagyon szép szó: igazságszolgáltatás. A rendőrség elfelejti, hogy nem azért tartjuk el őket kizárólag, hogy a közúti szabálytalanságokat megbüntessék, én erre nem is alkalmaznék rendőrt, hisz olyan egyszerűen tetten lehet érni az állampolgárokat, hogy a csekk kiállításához szükséges adatokat bárki be tudja vinni a rendszerbe, tud képet készíteni vagy videót a szabálysértésről.... ezért minek ülni egy autóban egész nap, négyen...

A rendőrségnek a lakosság azon részének védelme lenne a feladata, akik ellen bűncselekményeket követnek el és ezen állampolgárok számára igazságot kellene szolgáltatniuk, magyarul felderíteni az ügyeket és a vétkest átadni a bíróknak (jó most egy kicsit egyszerűsítettem). Igen, nekik kellene azon szervezetnek lenniük Magyarországon, akik ha vállalkozásként léteznének, csak egy TEAOR tevékenységi számuk lehetne:

 

107 Igazságszolgáltatás előkészítése

 

Most már úgy gondolom, ha történik egy bűncselekmény, akkor át fogom értékelni, hogy én, mint sértett milyen eséllyel  tudnám elkapni az elkövetőt, hagyott-e egyértelmű nyomot. Ha úgy érzem, hogy nem, akkor nem fogok rendőrt hívni, minek? 

Nincs rálátásom az országos helyzetre és lehet, hogy csak az én családom járt így és mindenhol máshol megtörténik az igazságszolgáltatás. A szomorú az, hogy ez az 5 eset elhagyagolható, ahhoz képest, hogy milyen súlyos bűncselekmények történnek másokkal....

 

Te hívsz még rendőrt? 

 

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr9012741210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászjózsi 2017.08.15. 12:00:22

én is hasonlóan jártam...nekem a félig lehúzott ablakon keresztül nyúltak be a kocsiba és a középső rekeszből szedtek ki 2 telefont(céges+saját), úgy hogy a kocsitól 15 méterre mentem el segíteni cipekedni egy ismerősnek a házig 15. kerület egy családias környezetű részén. utánuk szaladtam...de nem értem el őket...felmentek az autópályára, ahol kamera van a felhajtónál! ezt mondta a rendőr is mikor felvették az esetet...leadtam az autó típusát meg a rendszám első felét...2 éve történt, azóta hívnak mi a helyzet :)

mojszipupi 2017.08.15. 12:41:52

A házamon több kamera is van, a teljes kertet veszi. Sokadik betörés miatt csöngetnek be hozzám a rendőrök, hogy kéne a kamera felvétel.
Variációk

1. Én! nézzem át (miközben isten tudja hol, kinél történt bűncselekmény) majd szóljak nekik....hát persze
2. Mentsek le 2 napnyi anyagot (én, akinél semmi bűncselekmény nem történt)
Adathordozó, ja hát az nincs és hűha tényleg több tíz GB lesz? Hát akkora biztos nincs az örsön.....
3. Keresnek majd a nyomozó kollégák, megtörtént, első kérdésük: Mit gondolok (én, akinél semmi bűncselekmény nem történt) érdemes átnézni az anyagot?
4. Keresnek majd a nyomozó kollégák......nem kerestek

A lényeg, hogy nekik lehetőleg semmit ne kelljen csinálni.....

kolbászjózsi 2017.08.15. 12:57:02

Az a baj, hogy ezek a piti bűnözök 100x dörzsöltebbek a maguk 80as IQ-jával mint a rend éber őrei :( sok esetet, mint például a cikk író személyes "élményeit" józan paraszt ésszel is meg lehetne oldani! az én 2 telóm összértéke 50 ezer ft alatt volt, tehát így nem bűncselekmény történt hanem szabálysértés és ezzel gondolom le is zárták a dolgot :( egy-két Martin Riggs kellene az utcákra :D

maradokapénzemnél 2017.08.15. 12:58:59

@mojszipupi: én megnézném a videót és ha felismerem a személyt, akkor bemennék a rendőrörsre, hogy figyu gyerekek, Ő az. Ezzel egyidőben kérnék, egy igazolást, hogy itt voltam a rendőrörsön és kijelentettem, hogyha a rendőr nem cselekszik akkor majd én fogok.... Poén biztos az lenne, hogy önbíráskodásért Te előbb lennél dutyiban, mint a rabló :)

Peetee 2017.08.15. 13:29:50

Azért kell rendőrt hívni, hogy továbbra is legyen munkája annak a több tízezer aktatologatónak, akik a fenti 5 akta papírjait is gyártják-másolják-tologatják. Lassan állampolgári kötelesség lesz elkövetni valamit, hogy megmaradjon a sok nyomozó-vízfej melója. Sőt, ha kurv@mód szabálykövetőek leszünk még az is eljöhet, hogy minden autóra kivetik a kötelező éves gyorshajtási bírságot, tehát ha nem autózol egy métert sem, vagy éppen évek óta szabályosan vezetsz és nem követsz el szabálysértést, attól még kell a lóvé a nagykalapba, így január elején kiküldenek egy 60.000es csekket minden tulajnak a forgalmi alapján...vagy háromszázezrest, ki tudja, amit bevesz a nép gyomra, azt tolják. :)

maradokapénzemnél 2017.08.15. 14:03:48

@Peetee: simán el tudom képzelni, hogy majd jön valami ilyesmi

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.15. 14:17:08

Felelőtlen dolog tárcát meg gps-t a kocsiban hagyni.
Amúgy a rendőrség trafipaxra meg 2006-ban szemkilövésre van tartva :)

DocBulywood 2017.08.15. 14:34:38

@enpera:

"...meg 2006-ban szemkilövésre van tartva :) "

A sok ártatlan civil meg arra, h 2006-ban autókat gyújtson fel, betörjön az MTV székházba, féltéglákat hajigáljon a rendőrök felé, barikádokat emeljen. Pedig csak békésen tüntetett.

Pardon: Békésen.

Treff Bubi 2017.08.15. 14:38:17

Nincs róla statisztikám, tehát szubjektív vélemény, de szerintem a rendőrség kötelékében a korrupt/buta/szadista emberek maradnak meg hosszú távon, az elhivatott, másokon segíteni akaró idealisták néhány éven belül kilépnek - nagy mértékben az említett kollégáknak köszönhetően.

30-06 2017.08.15. 14:39:09

Nem hívok rendőrt és nem is megyek oda hozzá még segítséget kérni sem.
érdekes. Egy osztrák csendőrhöz (múltkor Schwehaton pont egy katonai rendőrhöz) német rendőrhöz, angolhoz bármikor bizalommal fordulok.
Mitől lehet ez?

újnickreg 2017.08.15. 14:40:35

Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy "semmittenni", "aktát tologatni" elmenjen rendőrnek. Hajrá! Ha már olyan okosak vagytok itt mind...

ö...mikó? 2017.08.15. 14:44:56

@enpera: Meg DNS tesztre sajátláb ráhelke eltűnt telója miatt, meg véletlen öngyilkosságra a rendőrkocsi hátsó ülésén, ha politikailag kellemetlen az ember, meg ha véletlen kirabolják a letelepedési kötvényes haverok irodáját - mégiscsak kellemetlen adatok lehetnek ott ragyás tónira nézve - és még sorolhatnám. Mit várunk egy bolsevik maffia rendőrségétől?

Peetee 2017.08.15. 14:49:19

@maradokapénzemnél: élő példa a baleseti adó bevezetése. Mindenki fizet +33%-ot a KGFB mellé, de érdemben semmi nem változott: nem térítenek többet a biztosítók, az egyszeri ember továbbra is rajta veszít, a MABISZ hatásköre, működése semmit nem változott...stb. Befizetünk évente több milliárdot, ami el is tűnik a nagy kalapban, holott ez eredetileg egy célzott intézkedés volt, célzott felhasználással. Ehelyett meg lenyúlás van, érdemi változás nincs.

nlght84 2017.08.15. 14:49:30

Nálunk kipakolták a házunktól 300 m-re lévő borospincénket Egerben, mindent elvittek, még a rézkábelt is a falból. A rendőrök még ujjlenyomatott sem vettek, le se szarták az ügyet, 3 hónapig nyitvahagyták, majd küldték a lezáró határozatot. Persze az áramszolgáltató nem fogadta el, hogy bűncselekmény történt, szépen kifizettették velünk az ellopott villanyóraszekrényt is. Köszi Magyarország! Én így szeretlek! Mire számítsunk amikor a Pintér belügyminiszter? Ez egy következmény nélküli ország, sok agymosott birkával.

Jóska Pista 2017.08.15. 14:51:59

Természetesen hívok rendőrt.
Csak a nyomozás lezárva papír alapján fizet a biztosító.

Egyébként mit vártok, récsöl hercegnő lenyúlt mobilját sem találták meg balfaszék, pedig arra jó pár milliót elköltöttek.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.08.15. 14:52:02

Ez is egy módszer a bűnügyi statisztikák javítására: ha a lakosság szarik bejelenteni a bűncselekményeket, mert tudják, hogy a felderítésre kb. semmi esély sincs, de minimum egy egész napot elbasznak vele az őrsön, akkor az nem jelenik meg a hivatalos statisztikákban sem.

airsheep 2017.08.15. 14:55:58

3 éve húzódik egy csalási ügy, engem és még jó pár embert internetes vásárlással lenyúltak. Ismert tettes, többszörös feljelentés, milliós kár, mégsem történt semmi 3 éven keresztül, még a vádemelésig sem jutottunk el.

Serrin 2017.08.15. 15:07:20

Semmire sem jók, csak a jogos tüntetők jogtalan, parancsra történő vegzálására.

Különben meg egy csapat rendőr előtt kirabolhatnak, miközben az összes nézi.

Egy száraz kutyagumit sem érnek.

Infomaker 2017.08.15. 15:08:32

Ellentörténet: siófoki strandról ellopták a táskánkat, benne két iphone és a pénztárcám. Azonnal ráállt több járőr, aznap órákon át kérték be SOS a kamerafelvételeket az utcai szórakozóhelyekról, 3 órán belül már mutatták, hogy ott viszi egy ember a táskánkat. Hajnalra megtalálták a pénztárcámat, 3 napon belül meg lett az elkövető is, és a telefonok is.

Fikkentáger 2017.08.15. 15:08:51

Eset 1: Lopták az erdőnket, de észrevettük, és kihívtuk rájuk a rendőröket, hogy legyen tettenérés. Lett is, és habár a hiányzó erdőrész a tetten ért kocsikban, és a lakóhelyükön (vagy inkább telephelyükön) bestokizva hiánytalanul megvolt, a rendőrök félrehívtak és "négy"szemközt azt javasolták, hogy ne csináljunk "ügyet" belőle (érstd: nekik ügyet; mivel bizonyítani úgysem lehet, csak azt az egy fát, amiben éppen dolgozott a fűrész tettenéréskor), hanem amikor elmennek, jól verjük meg őket, Aha. És másnap mit fognak javasolni, kérdeztem, amikor visszajönnek a garantáltan népesebb családjukkal revansot venni? Őket ne hívjuk, és rájuk ne hivatkozzak, hogy ezt mondták...
Eset 2. USA (Oregon), kisváros (<2000 fő) 1991, főutca. yard leállít gyorshajtásért (32 mph 30 helyett), tapasztalatlanságból kiszálltam a kocsiból beszélgetni, föl is kent a kocsira gyorsan. Az utca túloldaláról átszólt EGY HELYBELI JÁRÓKELŐ A RENDŐRNEK, HOGY ÁTJÖJJÖN-E SEGÍTENI, vagy mi a gond...

dolmányos varjú 2017.08.15. 15:09:32

Az első esetet nem teljesen értem, egy meccsen történt sérülés miatt kihívtátok a rendőröket?
Végiggondolva rövid futballista pályafutásomat, nem voltam sportszerűtlen játékos, mégis; egyszer egy kapus bordáját törtem, egyszer az ellenfelem orrcsontját, természetesen egyikből sem lett ügy, hisz meccs közben, a küzdelem hevében történt. De nekem sem jutott eszembe a lábujj törésem, majd később a szalagszakadásom miatt kihívni az ellenfelemre a rendőröket. Miért is tettem volna, hisz meccsen történt a dolog, ez mindig benne van a játékban.

Serrin 2017.08.15. 15:10:50

@maradokapénzemnél: Aztán meg csak ismeretlen tettes tehetnél fejlentést, ők meg "sikeres nyomozás után elkapják" a tettest, mert így jobban hangzik. Illetve, ha "haver" a tettes, akkor nem kapják el.

maradokapénzemnél 2017.08.15. 15:12:33

@dolmányos varjú: nem játékidőben történt, szünetben

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2017.08.15. 15:13:16

Tudtommal biztosítási kárigényhez szükséges a rendőrségi bejelentésről készült jegyzőkönyv, bár ez lehet értékhez kötött. Ha van biztosítás és be akarok nyújtani igényt, akkor muszáj lesz először hívni a rendőrt. Egyébkény nem minden rendőr lusta disznó, kár általánosítani.

Cpeti123456 2017.08.15. 15:16:19

Rendőrt teljesen felesleges hívni.
Megtalálnak ők téged.
Traffipax, igazoltatás gépjármű ellenőrzésre hivatkozva. Románt, bolgárt hamis forgalmi miatt nem állítják meg a nyelvi probléma miatt.
Szóval nem hívok rendőrt. Minek? Úgy sem segítenek...

strogg 2017.08.15. 15:18:41

Ameddig jön szembe három perui svéd, beléd kötnek, pofán lövöd gázpisztollyal és még téged vesznek elő, addig én nem hiszek bennük, felőlem az összes piti bicikli tolvajt is elkaphatják. Az állampolgár nem bízik a rendszerben, és rendőrben. Plédául ezért van az, hogy ha valaki a tömött villamoson pofánver egy nőt, akkor a neten amúgy csupa szájhős pasi ott egyből nem lát semmit, és nem verik az ilyen rommá. Mert őket veszik elő. Szóval amíg a jogos védelem esete csak papíron létezik, addig bárki bármit mond a rendőr ellenséged és nem barátod, az igaszság szolgáltatással együtt. Az ugyanis nem igazság szolgáltatás, hanem jog szolgáltatás, jogász pankráció, hogy ki tudja jobban meggyőzni a bírót, amelyik dönt valahogy, attól is függően milyen napja van éppen. És amúgy hozzáteszem, hogy milyen igazság szolgáltatás az, ahol a legritkább esetben dönt két bíró ugyanúgy? Akármi történik lutri, hogy kit vesznek elő, és mennyit kap érte, mert egyszerűen nem tudhatod?

McKinney 2017.08.15. 15:24:38

komolyan, én már a tolvajnak drukkolok. Miért is?
Ha ellopják a kocsidat, jó eséllyel másfél két hónapon belül megkapod róla a papírt. Nem így ha elkapják a tolvajt!
Nekem ezért 2 évembe került, amíg lezárták az ügyet, addig a szaros állam háromszor​ helyezte újra forgalomba a soha elő nem kerülő járművet. Itt kell lenned hogy átéld! Ne haggyuk hogy soros nevessen a végén! Vigyázz mert ha lehajolsz cipőt kötni, még seggbebasz egy óvodás szír menekült a kerítéslyukon át!

Béláim! Rátoltuk! 2017.08.15. 15:25:16

Szolgálják és védik - a mai korrupt, velejéig romlott rendszert...

Biztos, hogy 'am block' a mai átlagrendőr sem hülye, és tisztában vannak az erkölcstelen, sokszor nyíltan jogtipró állami erő-alkalmazással, Hogy lehetne ilyen közegben az esküjüknek megfelelően 'szolgálni és védeni'?! A körülmények természetesen nem mentik föl őket az esküszegés vétke alól, de legalább magyarázza. Több leszerelt, még bőven nem nyugdíjas korú, volt rendőr ismerősöm elmondása is alátámasztja az általam is megítélt mai viszonyokat.

Beszéljünk még a magyar ügyészségről is? Annyi nyálam már nincs...

okleveles naiv 2017.08.15. 15:26:07

Milyen az az elvileg meglett tettes?

VaradiJanos 2017.08.15. 15:26:40

@DocBulywood: nem csak huligánokat vertek meg a rendőrök

Günther von Kastenfrosch 2017.08.15. 15:26:48

Betöréses lopás, kazánt vittek el, kár kb 200 eFt. Kijönnek (várjunk azért 3 órát), ja nincs korompor az ujjlenyomathoz... Bűnjel két megfogott bögre. Menjek be vallomást tenni. Rendőr keresi a betűket egyenként a billentyűzeten, harmadik mondat után igyekszem nagyon röviden fogalmazni, persze mindez munkaidőben, másfél óra után szabadulok. Eredmény: három hónap múlva lezárás, semmi. Járhattam még a postára egy fél évig az ajánlott levelekért...

CSM csizo 2017.08.15. 15:27:39

Nem baj, hogy csak ennyi ostoba él az országban, mint a blog írója és több kommentelő, akinek halvány fogalma nincs a rendőrségről.
Legalább nem vagytok sokan, akik szapulják a rendőröket, vagyis nagyon jól végzik a munkájukat.

dolmányos varjú 2017.08.15. 15:39:07

@maradokapénzemnél:
Ja, így már értem. Akkor persze jogosan hívtátok ki őket.

dolmányos varjú 2017.08.15. 15:41:10

@CSM csizo:
Mindezt gondolom a BRFK kommunikációs osztályáról írod.

Halibuli 2017.08.15. 15:43:10

Igenis a magyar rendőr halált megvető bátorsággal képes harcolni az elvetemült járdafestőkkel, aláírásgyűjtőkkel stb.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.08.15. 15:44:47

Most nem azért, de mégis mi a szart vártok el?
1. Max. garázdaság. Nem bűncselekmény. Mehetsz polgári perre, a tettes ismert, nem?
2. Elvitték a gps-t amiről semmi adatot nem tudsz. Hogy kéne megtalálják?
3. A tettes meglett. Bírósági szakaszban az ügy.
4. Levették az ujjnyomatot. Ha az nem egyezik, akkor mit kéne csinálniuk a rendőröknek?
5. Ez a legszebb. Szóval van egy ATM felvétel (sapka, napszemcsi, álbajusz). Na, ha ez nem a rendőr szomszédja, akkor hogyan kellene megtalálnia? Arról nem is beszélve, hogy ha meg is találja, az elkövető annyit mond, hogy ez nem én vagyok és kész.

Értem én, hogy a sok hülye krimin felnőtt emberek azt várják el, hogy mindent megold a rendőrség. A valóság pedig más. Azoknak a filmeknek annyi köze a valósághoz, mint ha elkezdesz énekelgetni az utcán, aztán azt várod, hogy a többiek is kapcsolódjanak bele.

okleveles naiv 2017.08.15. 15:46:36

@dolmányos varjú: nem onnan írta, ők nem tudták volna ilyen gyorsan leírni :D :D

terrormaci 2017.08.15. 15:52:22

haverom >nagyobb értékű< bringáját lopták el zárt udvarról, a rendőrségen annyit mondtak "úgyse lesz már meg, szétszerelték vagy kivitték az országból". A közös képviselő nem volt hajlandó több napig megmutatni a haveromnak a felvételt, hogy majd a rendőrségnek kiadja, ha van hivatalos kérés. 3 nap után azt mondta, hogy már úgyis törölve van az akkori felvétel, mert pár napos a törlési ciklus. A rendőrök nagy nehezen szíveskedtek mégis kikérni a ház biztonsági felvételeit. Nem volt törölve. Rajta volt full HD-ben mindkét cig... elkövető, végig fel van véve, ahogy bemennek az RFID-s kártyájukkal, amit valszeg a házból kaptak valakitől és egy kétméteres erővágóval levágják az U-lakatot, majd kimennek belenézve a kamerába. Azóta semmi.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.08.15. 15:53:03

@mojszipupi:
Ühüm. Tényleg az kellett volna, hogy rádrugják az ajtót, elviszik hónapokra az adathordozót, aztán megállapítják amit meg tudnak?

1. Ez a nagy "ÉN, AKINÉL SEMMI NEM TÖRTÉNT duma gáz. Ezt úgy hívják, hogy a hatóságok segítése, leginkább azért, hogy a szomszédaidnak jó legyen.

2. Mentsek le 2 napnyi anyagot - Tényleg jobb ha elviszik? Aztán majd megállapítják??
3. "Keresnek majd a nyomozó kollégák, megtörtént, első kérdésük: Mit gondolok (én, akinél semmi bűncselekmény nem történt) érdemes átnézni az anyagot? "
Kinek kellene erről infóval rendelkeznie? De tényleg. A te kamerád, te szerelted fel. Hova lát? Egyáltalán működik-e. A minősége milyen?

A lényeg, hogy nekik lehetőleg semmit ne kelljen csinálni...

Csak egy picit próbálj meg gondolkodni. Ilyen nekem is volt. Megkérdeztek valamiről. Elmondtam, hogy odáig nem lát el a kamera. Ráadásul sötétben az infra végképp szart nem ér. Nem ez a leg normálisabb hozzáállás? Vigye el, üljön rajta hónapokat, amire rájön, hogy semmit nem lát rajta?

MaCS_70 2017.08.15. 15:59:41

Motorlopás. A károsult magánnyomozásba kezd, és egy napon belül megtalálja a motort, ami egy ház udvarán áll. Rohanás a rendőrségre, hogy jöjjenek gyorsan, megvan!
Másfél óra várakoztatás után végre szóba állnak vele -- és jól lecseszik, hogy miért akciózik ő a rendőrség helyett.

MaCS

Osz Apo 2017.08.15. 16:02:01

@újnickreg: ennel tobb eszunk van. :)

sZulamith 2017.08.15. 16:03:28

Kis naiv poszt író. A rendőr is ugyanolyan vigyázzállásban van, mint a kormányablaknál ülők, meg egyéb, állampolgárok ügyeit intézők.

A 93 éves édesanyámnak csak akkor irnak fel pelenkát, ha ő is megjelenik a felirásra kijelölt, meghatározott időnként rendelő - nem körzeti orvos - orvos előtt:)

Osz Apo 2017.08.15. 16:04:46

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
"Értem én, hogy a sok hülye krimin felnőtt emberek azt várják el, hogy mindent megold a rendőrség."

Hat, mindent ne is oldjanak meg, de hogy semmit...? :D

dolmányos varjú 2017.08.15. 16:14:27

Eszembe jutott egy régebbi történet. Angliába menekült barátom lakását egy időben én adtam ki, én szedtem be a pénzt. Egyszer egy rendőr költözött be a családjával a lakásba, meg is nyugodtam, hogy ha a rend őre bérli, akkor biztosan rendesen fog fizetni. Hát nem. A kaució nem futotta az elmaradt számláira, bő ötvenezer forint adósság maradt utána (7-8 évvel ezelőtti a történet). És mivel rendőrről volt szó, inkább nem fordultunk a hivatalos szervekhez, hisz úgyis mi húztuk volna a rövidebbet.

telkoe 2017.08.15. 16:18:10

@Fikkentáger: Legkozelebb erdeklodj, hogy Oregonban is ugranak-e bunozotamogato egyesuletek mint a TASz, Hesinki Biz es a tobbi ha a rendor csunyan nez egy tolvajra vagy megvedheted a tulajdonodat az allampolgarkent tartott fegyvereddel. Addig ne a rendort szidd amig a a bunozik ingyen ugyvedet kapnak, a magyar rendor meg jarhat szabadidejeben sajat zsebbol fizetett ugyveddel ha kikezdi valami bunozotamogato jogvedo.

blah 2017.08.15. 16:20:42

Egyszer betörtek, a helyszínelők nem vettek egy darab ujjlenyomatot sem, annyit mondtak úgysem lesz meg a tettes, betörés ellen a legjobb egy jó biztosítás és elmentek. A ház belső kameráinak valamint a térfigyelő képeit én magam vittem be nekik mert ők basztak rá. Letelt a 60 nap, jött a levél, hogy lezárták az ügyet. Szóval lófaszra sem jók.

telkoe 2017.08.15. 16:20:59

@terrormaci: Tehat a rendor a hibas hogy a haverod hazaban a kozos kepviselo egy fasz es valamelyik lako odaadja a kartyajat a tolvajoknak.

gabiiii 2017.08.15. 16:31:13

A rendőrség nevében benne van a feladata: nem a polgárokra és javaikra vigyáznak, hanem a rendre, azaz hogy ne legyen lázadás. A bűnt is éppen csak annyira üldözik, hogy nagy tömegek agyát ne bassza fel. Soha nem is volt feladatuk a lakosság védelme, mindig az aktuális kormányt védték.

maradokapénzemnél 2017.08.15. 16:33:03

@gabiiii: stimm és életszerű, de akkor minek a nyomozosdi? Minek tartjuk el őket?

maradokapénzemnél 2017.08.15. 16:35:00

@Peetee: ez így van, rá is nézek erre a témára, kösz

szamaritánus 2017.08.15. 16:40:17

@DocBulywood: ugye nem gaz h nem a teveszekhaznal lottek ki szemeket, faszkalap?

maradokapénzemnél 2017.08.15. 16:40:25

@MaCS_70: annyira tipikus magyar történet, kosz hogy megosztottad

maradokapénzemnél 2017.08.15. 16:42:05

@McKinney: elég fejlett az asszociációs képességed :)

pushup 2017.08.15. 16:42:18

az megvan, hogy rendőrőkről egy-két havi rendszerességgel jelenik meg, hogy
a. kiment három rendőr valakit előállítani, akinek a családja tökön rúgta az egyiket, meghúzta a másik haját, ettől a zsaruk elszaladtak és kihívták a TEK-et (pisztoly, gumibot? ugyan!)
b. borsodrettentői és szabolcshátsói zsákfalvakban munkanélküli cigányokat birságolgatnak, mert nem a zebrán ment át (be kéne mennie busszal a városba, hogy zebrát találjon), meg nem volt lámpa a biciklijén fényes délben*

hát majd tisztelni fogom őket, nem?

* nem rasszizmus! két faluval arrébb a cigicsempész, meg uzsorás cigányokat nem baszkurálják. azoknak bokát csattogtatnak

maradokapénzemnél 2017.08.15. 16:44:50

@Günther von Kastenfrosch: eszméletlen gagyi a vallomás felvétel folyamata es ez nem a kis rendőr hibája, hanem hogy a főnökeik nem fejlesztenek semmit, mert minek a végén még egyszerű dolga lenne a rendőrnek és a vallomást tevonek is

ROTFL Manó 2017.08.15. 16:44:58

@maradokapénzemnél: Eddig azt hittem, hogy a 104 az a mentők TEÁOR száma...

:-D

(A rendőröké 107 kéne legyen. Nem?)

La Hongroise 2017.08.15. 16:46:00

Családomban is sok negatív tapasztalat van (főként vagyon elleni bűncselekmények esetén). Ugyanakkor nekem legutóbb profi és maximálisan korrekt elbánásban volt részem - le a kalappal a rendőrség előtt, egy rossz szavam nem lehetett rájuk.
Ezért is írok, hogy legyen egy pozitív történet is, és hogy ne en bloc az egész rendőrséget ítéljétek el, mert nem mindenki ilyen. Vannak elhivatottak is - akik ráadásul jól végzik a dolgukat.

Én személy elleni bűncselekmény áldozata lettem (szexuális jellegű). Mind a kiérkező, mind pedig a nyomozásban részt vevő rendőrök maximálisan tapintatosak, figyelmesek és diszkrétek voltak, számomra meglepő módon tisztelettel bántak velem, még a férfiak is.
Már másnap felhívtak, és kérték, hogy menjek be tanúvallomást tenni, mert "a kollégáknak már viszket a tenyerük, mennének elkapni az elkövetőket"...
Elnézést kértek, hogy megvárattak. Külön figyeltek arra, hogy az ügy természete miatt női nyomozó (!) foglalkozzon az esettel. Ő előre elnézést kért, hogy kényes természetű kérdéseket is fel fog tenni. Jelen volt egy férfi nyomozó is, de ő felajánlotta: ha bármikor kényelmetlenül érzem magam az ő jelenléte miatt, csak szóljak és kimegy.
Említettem, hogy a járőr kiérkezése előtt láttam más rendőröket, de ők nem álltak meg segíteni - erre ezek a nyomozók úgy fölháborodtak, hogy jelentették a felettesüknek, aki hivatalos eljárást indított amazok kötelezettségszegése miatt, majd lejött hozzám személyesen elnézést kérni emiatt.. én nem vártam és nem kértem semmi ilyesmit, de jólesett a gesztus. Jeleztem, hogy nem szeretnék senkinek bajt okozni, mire ő: "de nekünk ez a dolgunk: hogy megálljunk segíteni, hogy megvédjük az állampolgárokat. Úgyhogy a kollégák helyett én kérek elnézést ennek elmulasztásáért."

24 órán belül elfogták az elkövetőket, és aznap este már hívott is a nyomozónő, hogy most már nyugodjak meg, nem kell félnem, az elkövetők már a fogdájukban vannak...

Hát, nekem ez volt a legutóbbi tapasztalatom a magyar rendőrséggel. Én a magam részéről nagyon hálás vagyok nekik. Az ítélkezésmentes tapintatosságért, a gyorsaságért és hatékonyságért, és a külön figyelmességekért is. Tényleg semmi rosszat nem tudok róluk mondani az ügy kapcsán.

gabiiii 2017.08.15. 16:54:01

@maradokapénzemnél: Azért kell nyomozni, hogy úgy érezd foglalkoznak veled. Ha nem nyomozgatnának, akkor pár haveroddal mennél a tolvajok után és lincselés lenne a vége. Néhány ilyen ügy után a polgárság rájönne, hogy sokkal egyszerűbb és megbízhatóbb így intézni a dolgokat és az egész rendőr bagázst elzavarnák a halál faszára. Viszont amíg úgy tesznek, mintha nyomoznának te lenyugszol és három hónap után is nyugton maradsz. Kizárólag ez a céljuk.

maradokapénzemnél 2017.08.15. 17:16:45

@La Hongroise: sajnálom hogy ilyen jellegű bűncselekmény áldozata lettél, köszönjük hogy megosztottad a történteket

maradokapénzemnél 2017.08.15. 17:17:53

@gabiiii: szerinted ezt tanítják is nekik? Mert ez úgy látszik az egész országban így működik

boom2 2017.08.15. 17:18:37

@Peetee: Már túl vagyunk rajta. A baleseti adó ilyen.

Algopirin 2017.08.15. 17:26:03

@kolbászjózsi: hogy hívtak volna? hiszen ellopták a telefonod. logikus.

boom2 2017.08.15. 17:30:56

Kedves poszter!
Magyarországon évszázadok óta nincs igazságszolgáltatás, több évtizede már jogszolgáltatás sem!
-Állami szervek nem tartják be az írott jogot, mi a fenét vársz?!
-Egyértelmű jogsértések esetén, a bíróság szemet hunyt többször, lefizetett szakértők és kuruzslók vehetnek részt bírósági tárgyalásokon, ahol gyakran még a bíró is le van fizetve másod, harmad fokon is.
-Az emberek vagyonát állami segítséggel nyúlják le!
-biztosítóknak, telekom cégeknek olyan törvény adta jogaik vannak, amivel szemben az ügyfélnek nincs semmilyen jogorvoslati lehetősége
-A fakabátok kedvenc mondata pedig ez: "Fellebbezésnek helye nincs!"

gabiiii 2017.08.15. 17:33:19

@maradokapénzemnél: Az benne a szép, hogy a kisrendőrnek ezt nem kell tanítani, tehát nem marad nyoma. Aki rendőrnek áll, abban van egy nagy adag igazodási hajlam, tehát igyekszik azt csinálni, amit a kollégái, meg a felettese. Aki meg nem, az hamar kiszelektálódik. Elegendő, ha a szervezetre felülről ezt a viselkedés mintát nyomják.
Amúgy a pszichológiában ezt tanítják és alkalmazzák is.

kolbászjózsi 2017.08.15. 17:59:08

@Algopirin: remélem poénnak szántad :) annak jó volt ;) kértek elérhetőséget nyilván a "vallomás" felvételnél :)

Jottó 2017.08.15. 18:21:55

pár hete 2 rendőr végzett közúti igazoltatást a környékünkön, mi meg a kutyát sétáltattuk az út túloldalán.. egy szakadt, szakállas, 45 kilós , 70nek kinéző csöves elkezdett velük elég hangosan kekeckedni, de semmi durvaság, még csak nem is káromkodott, csak a standard "fakabátok, micsináltok itt? nem hagyjátok a népet élni " stbstb, a hangján lehetett hallani h nem is józan.. a szemünk láttára az egyik rendőr odament, megragadta a karjánál fogva elvonszolta 3 méterre és elkezdte ütni, rugdosni ezt a szerencsétlent.. az elkezdett jajveszékelni, szó szerint könyörgött a rendőrnek, hogy hagyja abba, ne bántsa.. rossz volt hallgatni és nézni és a legszarabb az volt h nem tudtuk mit tegyünk (egy barátnőmmel voltam) .. az első az volt hogy basszus hívni kéne a rendőrséget.. aztán egymásra néztünk hogy mi van? a rendőrséget kéne hívni? bazmeg ez itt a rendőrség! a másik rendőr 3 méterről nézte hogy mit csinál a társa, igaz nem csatlakozott hozzá, de nem is állította meg, mintha nem is történne semmi.. a férfi már a földön feküdt, még így is rugdosta a kopasz (merthogy az volt).. mi meg kb azért kezdtünk el pánikolni hogy ha minket meglát minket is majd megver nehogy tanúskodni merjünk.. végül a csöves felállt és erősen sántítva elkezdett odébbmenni, közben folyamatosan síró hangon (valószínűleg tényleg sírt) kiabálni hogy "megver téged az isten mert egy öregembert összevertél" erre a rendős utánament és búcsúképpen még párat ráöklözött, és valami ocsmány módon rá is ordított
na most akkor ez esetben mi a teendő?
telefon nem volt nálunk csak a kutyát vittük le így nem tudtunk felvételt készíteni de ha készítünk valószínűleg odajön és a mi kezünket is eltöri

sunblind 2017.08.15. 18:25:17

Kettő történetet tudnék még hozzátenni, egy garázdaság és egy közlekedési baleset .. az együttes anyagi kár mai értéken kb. 650eFt ... az első esetben négy cigó mondta az ellenkezőjét annak ami történt és ami fontosabb, amit én egyedül ... én hívtam a rendőröket a végén engem büntettek meg szabálysértésért húszezerre, a banda ellen a vád ejtve, ügy lezárva. A banda később felkeresett, hogy hangosan röhögjön rajtam. ... A második esetben a szintén az ellenfél meg a tanúja mondta az ellenkezőjét az igazságnak, de itt magabiztos voltam, mert volt kamerafelvételem. De így is koppantam. Nem vették figyelembe, mert az én felvételem volt, bárhogy manipulálhattam. A rendőrség ilyesmit, mint a tények, nem vesz figyelembe. Vád ejtve, ügy lezárva. ... Soha nem hívok többet rendőrt, ez egy sima pénzbehajtó szerv egy seregnyi, csokor sárgarépánál is idiótább gyökérből. Semmire, de nagyon komolyan semmire nem jó az egész fos, be kéne szántani a f.szba. ... #A.C.A.B.

axolotl77 2017.08.15. 18:58:09

Tárolófeltörés, autófeltörés, lakásbetörés. Mégis érdekelne, hogy a sok laikus hogyan is kezdene neki egy ilyen nyomozásnak tanúk és felvételek nélkül.
Hogy vannak felvételek? És láttuk is, hogy milyen minőségben rögzítenek képet? Tudjuk pl. hogy egy ATM kamerája csak 640x460-as VGA képet rögzít, ami gyakorlatilag egyenlő a semmivel? És hogy a legtöbb köztéri, bolti, stb. kamera képe olyan szar képeket készít, hogy a tulajdon anyjuk sem ismerné fel a tetteseket az alapján?
És ha ezek ellenére van gyanúsított. Tudjuk, hogy a nyomozás felügyeletéért az ügyészség a felelős? Akik igen gyakran tesznek róla, hogy egy rendőr egyszerre 50-70 ügy gazdája legyen? És hányszor visszadobják majd lezáratják az ügyet, mert nem óhajtják a vádat képviselni a bíróságon? Az ügyészség felelőssége miért nem vetődik fel soha senkiben sem?

VaradiJanos 2017.08.15. 19:03:08

@Jottó: ha nem tettél feljelentést, bűnpártoló vagy. Persze megértem, hogy miért nem tettél. A leírt eset sajnos nem csak rendőrség-specifikus, rengeteg ilyen tahó járkál köztünk, csak a rendőr esetében még gusztustalanabb.

2017.08.15. 19:18:37

Az mondjuk régóta feltűnt hogy nem a vagyon elleni bűncselekmények felderítési rátájával propagálják társadalmi szükségességüket.

nyílméregbéka 2017.08.15. 19:20:53

Don Pintér megmondta, hogy két hét alatt rend lesz. Ezt nyilván úgy értette, hogy idővel a lakosság kedve elmegy attól, hogy feljelentéseket tegyen, így a bűnözési statisztikák csökkenni fognak (ha nem, még följebb emelik majd a szabálysértési értékhatárt).
De olyant is olvastam már, hogy maga a rendőr beszélte le a feljelentésről az állampolgárt azzal, hogy úgysem lesz semmi.

A vicces, hogy ha te megtalálod és megvered az elkövetőt, akkor TÉGED hirtelen rögtön meg tudnak találni, rabosítani és lesittelni, merthogymivel csúnyán önbíráskodtál.

Valami állatvédelmi fórumon olvastam, h. valaki vegzált egy kutyát, és valami radikálisabb állatvédő szervezet úgy hívta fel a zsarukat, hogy ha nem mennek ki a helyszínre, akkor majd ők fognak.
Na erre hirtelen kimentek valamiért.

jolankovacs 2017.08.15. 19:46:57

Pro és kontra két történetem.

Éjszaka kinéztem az ablakon és látom, hogy aBunkó Magyar Wagyok (BMW) típusú járműből hárman kiszálnak és elkezdik feszegetni az autók dísztárcsáit a parkolóban.
Felhívom a helyi járőrt, mindenkinek megadták a körzetben a számát.
Gyors elfogás tettenérés, kár nincs, gratula!
Egy csapat lerugdosta a tükröket, ismertük őket, nem lettek meg:) .

Plusz még egy negatív. Fiam néhány éve futni ment egy 1 km-es körben. Három barna fiú elkapta, belökte az árokba, majd megakarták verni. Ez már nem sikerült, előjött a sok karate edzés és bizony a futás.
Értesítettem a rendőrséget. Felajánlották, hogy megadják a mentők számát, mást nem tehetnek, mert ismerik a támadókat, de azok is gyerekek.
A többi nem tűr nyomdafestéket.

A rendőrség KIZÁRÓLAG A BŰNÖZŐKDET VÉDI. Minden más csak az a kivétel, ami a szabályt erősíti.

Nem csak napjainkban, ez sok évtizedes tapasztalat.

telkoe 2017.08.15. 20:12:56

Úgy látszik a rendőrre ugatás elég sok ostobácska hülyerek kedvenc szórakozása.

@Jottó: A rendőrnek nincs joga szükségtelen erőszakot alkalmazni, ha nagyon akarod jelentsd fel. Jó ha a csöves mint sértett utólag legalább emlékszik a dologra mert egyébként elég kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Mellesleg persze megértem a rendőrt, hogy nem akarja a fél napját papirozgatással tölteni egy csöves pofázása miatt, hanem a pár pofonnal rendbetette a szarost. A csövi nagyon bátor ha pofázni kell, aztán jön a szegényöregember emberi jogok vinnyogás ha megunják a szájaskodását.

@sunblind: Ha négy cigány egybehangzóan hamisan tanúzik a rendőr nem sokat tehet. Fellebbezhettél volna a büntetés ellen, de a biróság előtt is ugyanúgy hazudnak, ez nem arendőrség hibája. Ha esetleg nem tetszik a cigánybűnözés, tégy panaszt a cigány bűnözőket támogató szervezeteknél (TASz, Helsinki Biz stb), biztos segítenek majd. A második esetedet is vihetted volna bíróságra a rendőrségre picsogás helyett. Ha az ügyész is kidobja a felvételed az megint nem a rendőrség dolga.

@jolankovacs: Hát bizony Jolánka, ilyen dolog az. Azokat az aranyos kis barna fiúkat bizony elég jól kioktatják a szülők és a mindenféle aktivisták hogy mindenféle a jogaik vannak. Ha a rendőr csúnyán néz rájuk, már jönnek is az aktivisták perelni őket, és a rendőr nem hülye hogy hagyja magát beperelni. Erre majd tessék gondolni, amikor Soros bácsi jótéteményeit tetszik dicsérni.
Esetleg meg lehet szépen kérni a jogvédőket, hogy adjanak valami piros sapkát a kisfiúnak, hogy tudják a kis védenceik hogy a mama haladó baloldali jogvédőseggnyaló és nem szabad bántani a kisfiát.

agarik 2017.08.15. 20:15:31

Had osszak meg válaszként egy nemrég megesett történetet:

A nem-Moszkva térről a 17/61/59-es vonalán haladva van az a "nyomd meg a gombot ha át akarsz menni" gyalogosátkelő.
No ott jött át egy koma, elég csöves-kinézetű, de nem tudhatni manapság. Átjön, leszaggatja a szemeteskukát, és bezúzza vele a kirakatot.

Na mondom, ennek fele sem tréfa, látom elindul a körúton/Alkotás utcán, hát nálam meg roller, szóval amíg ez sétál (mert nem futott), én elsprintelek a 2 sarokra lévő rendőrségre, kirántgatom az első egyenruhást, és jól tettenérjük a palit.

No, a rendőrség nem így működik. Mert azt tudjuk hogy hiába fokozódik hangulat hogy már SZÓ SZERINT kapával, kaszával, csákánnyal fenyegetik egymást a szomszédok, ahhoz nekik semmi közük.
De hogy a portán lévő csóka szarik az egészbe, hogy az épp - nyilván ebédről - visszatérő Százados Elvtárs és helyettese SZARIK AZ EGÉSZRE (pedig deli legények ám, simán lenyomták volna a fickót, aki még tán az első utcasaroknál járhatott - a rendőrség a 2. utcasarok), és hogy a nagy nehezen, telefonhívásra kényelmesen lebattyogó járőrpáros szarik a szemtanúra - merthogy az ajtóból folyamatosan néztem hogy elment-e már ezen az utcán, és nem, nyilván lefordult az előzőn), és ragaszkodnak ahhoz hogy a közelben tanyázó csövest gyanúsítják, akiről hiába mondom hogy már vagy félórája is ott volt, nem róla van szó - na ott eldöntöttem hogy a rendőrség kommunista csökevény, ahova csak azok mennek akik védteleneket akarnak agyba-főbe verni büntetlenül (hajléktalanokat, idős tüntetőket, fegyvertelen tüntetőket persze azonosíthatósági jelvények nélkül kivonulva stb.).

Ha hirtelen eltűnnének, csak annyi változna hogy a fideszkdnp-káderek azt a pénzt is a saját zsebükbe raknák, és még többeket küldenének KMK-ra (közveszélyes munkakerülés miatti büntetőmunkára, értsd közfoglalkoztatás).

agarik 2017.08.15. 20:20:51

Hja, 3 perccel korábbi hsz eszembejuttatott egy másik esetet:

Megyek békésen a Keletinél. Át a zebrán. Szép zöldben. Ott áll egy járőrpáros, egyik háttal, másik szemben. Szembenső:
- Milyen színű a lámpa?
Én: Zöld.
R: És milyen színű volt amikor átjött?
Én: Zöld.
R: Szerintem meg piros. Szóval megbüntetem. A társam meg tanúsítja hogy maga pirosban jött át.

Hát mondom akkor bazd meg.

Tiko 2017.08.15. 20:31:54

Az én kedvencem: "Tanúkutatást végeztem". Körbenéztem, sehol senki, tehát tanú sincs :D

Amúgy meg, azoknak, akik a kamerafelvételeket fikázzák: Mondjátok már meg srácok, hogy csináltátok 1962-ben? Mert akkor bizony nem nagyon volt kamera a feltört fészer stb. környékén..

Tiko 2017.08.15. 20:38:40

@agarik: zöldnél kezdett lámpát befejezhetsz pirosban gyalogosként.

Fikkentáger 2017.08.15. 20:55:47

@telkoe: Ja értem, szóval a magyar rendőrök azért nem mernek jogszerűen föllépni a bűnözők ellen, mert be vannak szarva a TASZ-tól, hogy csúnyát mondanak majd rájuk, amiért jogszerűen szigorúan elfognak egy tolvajt. Aha.
Akkor mondok egy másikat: egyik cimborám gondolt egyet húszas évei közepén a nagy pályaválasztásban, hogy ő márpedig rendőr lesz. Gondos szülő apukája szerzett a közeli kapitányságról egy régi ismerős tisztet, hogy vázolja a fiának a pálya szépségeit, buktatóit. A lényeg az volt: ki itt belépsz, soha nem léphetsz majd ki, és benne kell lenned az összes létező rohadt stkiliben, bármelyik szinten is leszel, a röhejes kis korrupcióktól kezdve a fajsúlyos bűncselekményekig bezárólag, határ a csillagos ég. Szóval jól meg kell gondolni, és szerencsére az illető jól meg is gondolta. Had ne soroljam ezt a konstellációt alátámasztó híresebb ügyeket, amik nyilvánosságra kerültek, és tegye föl a kezét, aki szerint ez nem a jéghegy csúcsa volt, hanem a ritka kivétel...

Pannon Puma 2017.08.15. 21:39:23

telkoe, téged jobban zavar, hogy a jogvédő szervezetek védik a jog eszközével azt, aki segítséget kér tőlük, mint az, hogy egy rendőr, visszaélve a hatalmával, pláne a fizikai erőfölényével, megver egy állampolgárt? Remélem nem rendőr vagy, mert akkor a negatív kommenteket igazolod...

Leordítász király 2017.08.15. 23:30:10

Szerintem is csak PR ügyekre meg pénzbehajtásra vannak.

Elbújni a fa mögé a trafipaxszal jók, bírósági végrehajtós kilakoltatásoknál a végrehajtónak asszisztálni jók, ha te akarsz tőlük valamit, akkor arra jók, hogy elmondják, hogy azt amit akarsz miért nem tudják megtenni. Még feljelentést sem tudtam tenni náluk mikor kint voltak ketten (és az is jelen volt akit fel akartam jelenteni); azt mondták ők nem tudnak csinálni semmit, menjek be a kapitányságra. Az a nyomi akit fel akartam jelenteni az tudta ezt, már előre röhögött mikor mondtam neki hogy ráhívom a zsarukat, meg akkor is, mikor közölték velem, hogy ők ugyan itt az égvilágon semmit. Azóta én is tudom.

Ennek ellenére betöréseknél, vagyoni kárnál szoktam feljelentést tenni, de csak azért, hogy legyen egy papírom róla, meg hogy lehetőleg levegyék az ujjlenyomatokat, ha vannak.

agarik 2017.08.16. 00:48:31

@Tiko: Zöldben kezdett lámpát zöldben SEM fejezhetsz be gyalogosként. A rendőr megbüntet, a társa megigazolja, akkor is ha ott sem volt.
Mert konkrétan ez történt.

Pont ugyanaz a szitu mint anno a BKK/BKV-ellenőröknél: ha akar megbüntet akár érvényes bérletnél is. Majd jól azt mondja a) nem is volt nálad b) nem írtad rá az igazolványszámot.
Ez is történt velem. Aztán nagyon sokáig jártam jegy/bérlet nélkül, mert mint kiderült megbüntetni sosem tud, hiszen megtagadhatom a pótdíjbefizetést a BKV/BKK szabályzatértelmében. Legfeljebb leszállíthat. Igen, ez ellen még a közterületes kísérő sem tehet semmit, mert nincs igazoltatási jogcíme ha megtagadom a pótdíjbefizetést.

Mehetsz te panaszkodni akárhova, senkit nem fog érdekelni.

Burgermeister 2017.08.16. 05:24:18

2 éve nem adtak elsőbbséget egy kereszteződésben. Motor ropi (kár kb. 4millió). Szerencsére egy műtét és megoldódott a problémám. Elkövető megvan, beismerte, majd visszavonta, rendőrei nyomoznak, ezer papír, igazügyi szakértők, ezerszer a postán sorbaállni a tértis papírokért, biztosító nem fizet amig nincs jogerős ítélet. És az ügy még mindig nincs lezárva, az elkövető összevissza hazudozik, huzza az időt, vicc az egész (i)gazságszolgáltatási rendszerünk.
A rendőrség meg leszarja, nyomozgat, hümmög.
Sajnos a rendszer a bűnözőket védi!!!!

teac 2017.08.16. 06:31:52

@gabiiii: Na vegre egy jo komment.

bontottcsirke 2017.08.16. 06:40:07

Magyar rendőrség=középkor

1. Kontraszelektív (a hülyeséggel foglalkoznak, amivel kéne azzal nem)
2. Drága (haverok jól keresnek, a vezetői pozíciókban főleg hülyék ülnek)
3. bátyámuram rendszer (hozd ide haverod-lányod satöbbi majd csinálunk neki helyet, nem baj, ha hülye)
4. szakmai elköteleződés nulla (aki hivatásos 100-ból 2 még megpróbálja hosszú távon ais a többi szarik rá)
5. szakmaiság nulla (a legtöbb átképzett a munkájához nem értő hülye, felveszi a pénzt azt ágyő)

Csak így hirtelen ennyi, tudom, mert együtt dolgozom velük:)

citrix 2017.08.16. 11:52:55

Tulajdonképpen mit lehet várni a rend éber őreitől ha az ominózus kopasz-ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást amit gyorsan le is zártak azzal hogy nem is történt semmi. Kamera felvétel és konkrét nevek leadva nekik és valahogy mégse sikerült megtalálni a Kubatov sameszeit. Akkor vannak topon ha pénz lehet behajtani az autósoktól, az profi módon megy.

2017.08.16. 12:29:41

Azt gondoltátok, hogy ez a hazudozó-ígérgető cigány rendbe teszi az országot?

Scipovicsné 2017.08.16. 13:13:28

Megtörtént eset.
Helyszín: Magyarország, egy turisták által is nagyon kedvelt város a Magyar tenger partján. Nemszegény ismerősnek ott van szép nyaralója, szép kerttel.
Megy pihenni hétvégén és látja, hogy egy ritka és nem olcsó fája gyökerestől eltűnt a kertből. Az első meglepi után szépen leült a kamerás megfigyelő rendszer monitora elé és megkereste, hogy történt lopás.
Így: szolgálati rendőrautó megállt a ház előtt, kiszállt belőle az egyenruhás elkövető és ásóval a hóna alatt, szépen körbeásta a fát, kidobta a kerítésen, kiugrott, berakta a rendőrautóba és balra el...
Ismerős bement a rendőrségre, hogy megtudakolja, mi volt a terv. Nagyon szépen megkérték, hogy ne csináljon belőle ügyet, megkeresik, hogy ki lehetett és intézkednek (nem VGA felvétel volt az esetről több nézőpontból).
A fa a következő hétre vissza volt ültetve majd egy hónap múlva elszáradt...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:22:39

@mojszipupi: Bocs, csak egyet nem értek: akkor mi a redvás rossebnek is kell Neked ez a kamerarendszer? 8-)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:24:48

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Tudod, én aztán kurvára utálom az orbánt, de még jobban utálom a cigányozást/zsidózást/niggerezést/migráncsozást/kommunistázást/magyarkodást etc.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:26:41

@agarik: Én pedig nem hiszem el a történetet. és külön sem a bazdmegelést.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:29:12

@Pannon Puma: Nem rendőr - csak elfelejtette eltenni a körömreszelőit :)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:35:11

@Jottó: nem, odamész, köszönsz, udvariasan bemutatkozol, átnyújtod a szig-edet, és kéred, hogy adják meg a jelvényszámukat, az igazoltatást kötelesek feljegyezni, így nyoma marad, ez után lehet feljelentést tenni, írásban, faxon (e-mail-ben) és hivatkozni a helyre, időre és a rendőri intézkedésre (igazoltatás) - és nem tudják kimenteni magukat, mert ha jogszerű intézkedés lett volna a "szerencsétlen hülye" ellen, annak nyoma kellett volna maradjon, és a hatóság akadályozása vagy hivatalos személy elleni erőszak gyanújával be kellett volna kísérjék (nem dönthet!), de ez nem történt meg, önmagukat lövik ki.. és elmenni a belügyminiszterig az üggyel (no, meg a katonai helyettes főállamügyészig)
MRP

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:50:05

@La Hongroise: Remélem a vége is ilyen sikeres lesz! Sajnos bőven van még esély arra (ne legyen így! ne legyen igazam!), hogy majd a bírság (az ügyész) megmutatja a másik végletet.

És bár mindig így lenne: azért erre is ugyanaz igaz, mint ez eü. ellátásokra, hogy a hozzáférés esélye az, amely aránytalanul eltérő ország és idő és alany függvényében (itt tetéződik még az áldozattípusú állampolgár eseteivel..).

Én mindig azt mondom (és csinálom), hogy ugyanazzal a nyitottsággal és mosollyal és empátiával (!) közeledek egy rendőrhöz (bkv/bkk/máv/volán etc. ellenőrhöz, közterületeshez, TEK-eshez és így tovább), mint máshoz, és kommunikatív bájammal leveszem a lábamról őket (nem is tudatosan, csak elemzem magam itt és most).

Persze én egy rabolónak' is azt mondnám, amit a bkv sofőröknek is: Kellemesebb, és szebb napot kívánok egy jobb helyen, pl. egy szép tengerparton!" és ha késsel fenyeget, akkor pedig kérlelném: "Ide, a szívembe, alulról az 5. bordaköznél, felfelé! Nem úgy, nem jól tartod! Amúgy is szeretnék már meghalni, csak jót teszel velem!" - hát ha egy kis esze van, elrohan, sőt, még az is lehet, ő adja át az értékeit nekem :)

A szexuális erőszakból viccet nem csinálok, a fentieket is csak oldásként írtam-jegyeztem fel, de néhai, 23 éve hiányzó Édesanyámtól (Mamámtól) idézve:

"- Rálépek, Kisfiam a lábfejére és csak egy picit meglököm, hogy elveszítse az egyensúlyát rögtön reped-szakad az Achillese, többet nem fel sem kel onnét.."

Én meg mondtam is neki nevetve, hogy mit a 166 cm-eddel? Đ No, de a habitus, a belső erő (emanáció) a lényeges, mert soha senki nem is állt elé azzal, hogy ez-meg-az...

Persze a (jó alapos!) tökön rúgás is hatékony lehet, de ehhez is kell idő, magabiztosság és némi rátermettség is. Sajnos a meglepetés ereje ennél sokkal több tud lenni!

Azt gondolom, hogy nálunk is kellene engedélyezni a sokkolót mint önvédelmi eszközt.

Sok sikert és kitartást, egészséget, boldogságot kívánok!!!!

Szeretettel:
Maus Robi
www.tele-maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 13:54:17

@Scipovicsné: Meg biza, még el is hiszem ĐĐĐ De Agatha Christie kutyafasza Kegyedhez/Hozzád képest, érdemes volna ezt érdemben is kamatoztatni ;)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.16. 14:14:25

@agarik: Nos, jál láthatóan az egész történetnek az volt az egyetlen célja, hogy egy jót komcsizzál, és még a fideszt is utálhassad (ebben egyetértek, de akkor is) a cél nem szentesíti az eszközt.
1. rendőrt nem a rendőrség épületéből rángatunk ki, hanem a 112 által
2. a magánvagyon elleni bcs.-re a rendőr nem fog feljelentés nélkül intézkedni, te meg nem vagy feljelentő, mert nem vagy a magánvagyonban érdekelt, így közérdekű bejelentő vagy (*), amire viszont nem kötelesek nyomozni
3. mobillal lefényképezed az elkövetőt és a helyszínt,. megteszed telefonon a bejelentésed (11) és elmeséled, hogy e-mail-ben el fogod küldeni erre a bejelentésre hivatkozva a fénykép-felvételeket, a többihez jogilag és etikailag már közöd nincs (felmentő értelemben értve)
4. esetleg ugyanezeket az jelzéseket a magántulajdon (kirakat) gazdájának is megteheted, és innét már tényleg mindenkinek az esélyt a kárelhárításra és kárcsökkentésre, ill. az igazság- vagy jogszolgáltatásra megadtál,
ennél többet nem tehetsz, hacsak:
5. a rendőrségre rohangászás helyett a rollereddel (kész vicc!) elmész a faszi után, tetten éred, lefogod (ráülsz! még arányos!) és odahívod a 112-n át a járőrt, hogy legyenek szívesek őrzésre átvenni - - - majd úgy cca. 2 év múlva is jársz vissza a PKKB-re (vagy a BKKB-re) tanúvallomást tenni, ahol a kurva bírája és a még kurvább ügyésze ilyen kérdéseket tesz fel neked mint közérdekű bejelentőnek / szemtanúnak, miszerint: "És az ÖN VÉLEMÉNYE szerint milyen távolságban van az a trafóház a ház hátsó kijáratától?", amire én persze majdnem elkiabáltam magam a hallgatóságból (ha én lettem volna a tanú, bele is mondom a jegyzőkönyvbe), hogy:
"- Álláspontom szerint, Tisztelt Ügyésznő/Bíró úr, erre a kérdésre a nyomrögzítéskor eljárt szakértői intézettől vagy helyszínelő technikus kollégától, vagy az erre hivatott igazságügyi műszaki szakértőtől kell választ várniuk, avagy kimenni a helyszínre és megmérni, ugyanis én sem műszaki szakártő, sem látnok nem vagyok és különben sem "vélemény" hanem a collstock az, ami mérvadó a jelen kérdés megválaszolásához."

Kérek szépen én is hallottam már megpakolva az Üllői út külsőbbik részeinek egyik villamosmegállójában állva este 10 körül a közeli házak (és egy orbitális területen álló, de bezárt, tehát sötét benzinkút) felől egy nem feltétlenül komolytalan "segítség-segítség" kiabálgatást, de nemsokkal korábban sihederek is rohangásztak ott (srácok), így felhívtam a 112-őt, vagy akkoriban még a 107-et (vagy a 112-őt, ami akkoriban még a rendőrség központi ügyeletére [BRFK / Zsarupalota] és nem a mostani "elméleti ügyeletre" kapcsolt), és elmeséltem a dolgot, egyben mentésül elő is adtam, hogy még ha nem lennék megpakolva, akkor sem biztos, hogy célszerű lett volna odamenjek, mert életemben nem verekedtem, amit helyeselt is a "zsaru".

Szeretettel:
Maus Robi
www.tele-maus.hu

(*) akinek a közérdekű bejelentését aztán az elbaszott Be. tv. miatt és a még elbaszottabb ügyészi szervezet miatt aztán mégis feljelentésként értékelik, de ez egy zsákutca - és ezt ők is jól tudják! -, mert nem érdekelt feljelentőként a megszüntető/megtagadó/felfüggesztő határozatról értesülsz ugyan, de ellene a panasztételi (jogorvoslati) lehetőség a törv. erejével kizárt...

Scipovicsné 2017.08.16. 14:39:10

@Tele Maus Nonprofit Consulting: Hiszed, nem hiszed, ez így tényleg megtörtént. Sajnos...

2017.08.16. 16:32:07

@Tele Maus Nonprofit Consulting: Ebben egyetértünk, de kezdek arra rájönni, ha a normális emberek nem állnak bele ennek a problémának a megoldásába, senki se fog. Se a cigány, se a zsidó, se a néger, se az arab. meg csak a fehér ember megy tüntetni mások jogaiért, ezt senki más nem teszi. Ám ha egy szabadságot szerető demokrata felismeri, hogy ha ez így marad, se szabadság nem lesz itt, se demokrácia és elkezd valamit tenni, nagyon könnyű lesz ellene bevetni a rasszizmusfegyvert.

Tudod amikor egy német vagy egy svéd ugyanezen az állásponton van, mit tudnak tenni, amikor elözönlik az utcáikat ezek, akik visszaélnek mindennel, amivel visszaélhetnek és csak jogaik lesznek, kötelességeik nem. Helyettük is jogaik lesznek, ami egy félreértelmezett szabadság. Az nem lehet szabadság, hogy mások szabadságát veszélyezteted. Kérdés, meddig lehet tolerálni az intoleranciájukat és mi lesz utána. Na ha ezt valaki érti, mindjárt visszamegyek rasszistából okos emberré, de sajnos ez a normál úton csak túl későn derülne ki.

Orbán félig cigány, félig zsidó,állítólag ez a legrosszabb kombináció. Szarik nagy ívben a magyarságra, pontosabban a hatalomba emelkedése miatt vagyunk neki fontosak. Már le akar minket cserélni hűséges alattvalókra, mert ezt itt soha nem kapja meg. Már elzavart 1 millió embert innen és akiket a helyükre akar hozni, azok már úgy érkeznek, hogy ő itt a főnök. Ha ezen a választáson nyernek, a magyarság egyetlen esélye a forradalom lesz a megmaradásra.

Kowalski76 2017.08.16. 22:39:05

Hozzám is törtek be párszor, ott a nyomok rögzítésén túl nem sokat tudtak tenni. Legutóbb egy ittas autós összetört majd elhajtott, épp hogy megvolt a rendszáma. A rendőrök még aznap éjjel megtalálták. Nélkülük fújhattam volna a pénzem. Még ha saját kézbe is vettem volna az ügyet, amit nem javaslok, ennyi pénzt akkor se tudtam volna behajtani rajta (drága autóval voltam). Így viszont a biztosítója fizetett.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.17. 08:27:21

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

Szerbusz' !

Ájvé! Ennyi sok sületlenséget - már megbocsáss! - nem nagyon olvas az olyan magamfajta félig zsidó és bizonyos részben vélhetően cigány, arab és török jegyeket is viselő, újabban önmagát magyarként-magyarnak nem [szívesen] valló magyar állampolgárságú ember, aki nem olvassa a [szélső]jobbos oldalakat [sem!].

"Se a cigány, se a zsidó, se a néger, se az arab. meg csak a fehér ember megy tüntetni mások jogaiért, ezt senki más nem teszi." - Hát csak szépen nézz körbe a világban és ennek pont az ellenkezőjét láthatod. Feketék a fehérekkel harcolnak az emberi(ességi) jogokért az USA egyre több részletein' , Európa civilizáltabb részein (Fr.o., NSZK). Persze, igaz ez fordítva is: a niggerezők között van színes bőrű (de nem afroamerikai), ill. a zsidó állam (gy.k.: Izrael) a legszélsőségesebb, még neonáci zsidókat is "dédelget" a mellén, a legnagyobb elképedésem és szörnyülködésem mellett.

"szabadságot szerető demokrata felismeri" - nem, kérem szépen, az nem demokrata, hanem hipokrita :/ Épp a minap' basztam le nyilvánosan a fészbúkon a komplett mszp-t, és küldtem el őket (is) a picsába, amikor a migráncsos' népszavazás előtt elkezdtek ugyanígy "hümmögni" . . . pedig én aztán a vasárnapi nyitva-tartásos ügyben a javukra [jogi értelemben] elég erősen nekimentem az NVI-nek és az NVB-nek is, közérdekvédelmi ügyészségtől kezdve közvetlenül is (sajnos totál feleslegesen, nem tagadom, de legalább megtettem).

"elözönlik az utcáikat ezek, akik visszaélnek mindennel, amivel visszaélhetnek és csak jogaik lesznek, kötelességeik nem. " - honfitársam, erősen javaslom, hogy se a közszolgálati adókat, se a HírTV-t, se az ATV-t és különösen az ekkótévét' ne nézd. Hála az Égnek, csak egy nettó faszság, amit feljegyeztél, azaz: szó erről nincs. Nemhogy mendemonda, de égbekiáltó hírhamisítás zajlik, megspékelve ipari méretekben álhíreket ontó (nemzetközi) oldalakkal. Ha egy picit is figyeltél (volna), akkor az USA elnökválasztását így hekkelték meg.
És, kérlek alássan, ne tudd meg, de: Működik!!!
Az ún. közösségi média ma rosszabb hadigépezet mint a goebbelsi birodalmi hírgépezet volt! Mit tetszel gondolni, a habony és a rogán (egyikuk lent, másikuk fent összeadva kiadnak egy goebbelst, csak nézd meg, fizikálisan' is, hát még szellemi erőben mérve!), miért hozták létre ezt a propaganda minisztériumot a 95%-os lefedettségű médiabirtokkal' a hátuk megett?

[folyt.köv]

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.17. 08:28:21

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

[folyt.]

"Orbán félig cigány, félig zsidó,állítólag ez a legrosszabb kombináció. Szarik nagy ívben a magyarságra, pontosabban a hatalomba emelkedése miatt vagyunk neki fontosak."
NEM!
"Orbán szarik nagy ívben a magyarságra, csak a hatalomba emelkedése miatt VOLTUNK neki fontosak." - azaz annak semmi (ismétlem: semmi!) érdemi és inadekvát jelentősége sem áll fenn, hogy milyen "származású".
És még így sem feltétlenül igaz ez a kijelentés, mert akkor sem fontosak, hanem eszközök, és nem voltunk, hanem voltak egyesek, úgy cca. alig több, mint 50%-nyian 2010-ben, csak épp egy irgalmatlan választási csalással ebből kreáltak egy állítólagos 67% feletti mandátumsort: a választókerületekben a szavazóhelyiségeket nem zárták be 19:00-kor, ami az egész MKOGY választásra érvényesen a megsemmisítést kellett volna jelentse, de az akkori választási bizottságok (a helyiek és különösen az országos, karöltve a VISZ-szel), már korábban feltöltődtek fidesz-kollaboránsokkal, és a rosszabbiknak is szüksége volt sok-sok mindenre, ezt se felejtsük el.

"Ha ezen a választáson nyernek, a magyarság egyetlen esélye a forradalom lesz a megmaradásra." - nem nyernek, hanem nyertek! Igen! 2018-ról beszélek. Legyél realista: szétszalámizták kívülről és belülről a komolyabb ellenzéket (DK és MSZP, külön-külön és együtt is vicc), és a EBBEN a választójogi rendszerben nem lehet más eredmény, mint az, hogy a Fidesz nyer! Pont.

Nézd meg a 2014-es adatokat, ahol a szavazásra jogosultak összességének az alig 23 %-é adta le a fidesz-kdnp nevű micsodára a voksát: cca. 50% alatti részvétel és cca. 50% alatti szavazatszám, a forrás az NVI/NVB hivatalos oldalai.
És ez nagyjából-egészében igaz az egyéni választókerületekre (egyéni jelöltekre), nemcsak a listás (országosan összesített) adatokból egyértelmű.

Sajnos a "88%-os igen" [egy eredménytelen népszavazásra!] sulykolása megtette a negatív hatását, ahogy azért ejrópa' nyugatabbi részeiben is munkálkodik a nettó embertelenség ám, és ott is hamisítják előszeretettel a híreket, így összességében ott is el fog bukni a valódi demokrácia, ne legyen igazam!

Összefoglalva gondolataid: az, amit összeírtál, és amit jól láthatóan totálisan komolyan így is gondolsz, az, olvass vissza, megfelel a cca. az 1926-1935 közötti németországi előnáci/náci gondolatmenetnek.

Én a magam részéről azt gondolom: Európa nemhogy megérdemli, hogy ellepik a szerencsétlenek, főleg az afrikai irányból, de az a csoda, hogy ez nem történt meg az elmúlt 20-30 évben. Nézz szét, és '45 óta a világban, összességében, egy folytatólagos III. világháború folyik, amelynek az említett 20-30 innenső éveiben az ENSZ tétlenül nézte végig a legkülönbözőbb, akár milliós népirtásokat (pár esetben még asszisztáltak is a kék- és zöldsisakosok), és a helyi, agresszor jellegű háborúkat. A legutolsó ilyen nem is messze: a Kamcsatka / Ukrajna / Kiev [Kijev] tengelyben történt és történik mind a mai napig, és még mindig azon remeg az ENSZ és az EU és már trámpli [Trump] is, hogy az energetikai beruházások és kereskedelmi pozíciók így vagy úgy, de stagnáljanak (EU) vagy az előnyeikre változzanak [USA, GB].

Én pedig amikor ezeket a szerencsétlen emberkéket látom (és a gyönyörű, szeretni való, még így os zömmel mosolygó, csillogó szemű) kiskölköket, akkor csak ezt látom és CSAK EZT akarom is látni. No, a demokrata valahol itt kezdődik, szerintem.

Szeretettel:
Maus Robi
www.tele-maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.17. 08:31:42

@Scipovicsné: Szervusz Kedveském, akkor elhiszem, de így is pozitív csengése van a dolognak, hullott a férgese. Hülyék persze mindenütt vannak, miért ne a rendőrség berkeiben ne legyen, köszönöm a visszajelzést! Szeretettel: Robi

2017.08.17. 08:58:56

@Tele Maus Nonprofit Consulting: Két megjegyzés. Az első, sosem állok le vitázni olyannal, aki nem tiszteli a másik véleményét. Ezzel kezdted. A másik amivel zártad, ez egyértelműen egy álmodozó, nem egy realista. Akkor mi jogon becsmérled a másik véleményt? Ezen a bolygón POFÁTLAN túlszaporodás zajlik és miközben minket rasszistáznak, ezek új életteret keresnek maguknak a mi rovásunkra. Pici gyerekeket mutogatva maguk előtt és őzikeszemmel, ahol meg többségbe kerülnek, nem is titkolják céljaikat.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2017.08.17. 15:10:33

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

Szia!

Szerintem olvasd el még egyszer különösen az első (a legelső) bekezdésem, mielőtt parttalan túlzásokba esel.

Máskülönben van olyan vélemény-kategória, amelyiket - már megbocsáss, de - nem kell tisztelnem. Ez természetesen az én alanyi (diszkrecionális) jogom, hogy eldöntsem, mely véleményt tisztelek, azaz meddig mehet le egy vélemény-elv, amíg még lehet vagy érdemes megtisztelni.

Ehhez képest igyekeztem kifejteni miért nem értek egyet (Sic!) a véleményeddel.

Tehát nemcsak annyit írtam le, hogy "szarok a véleményedre" vagy" hülyeség", hanem igyekeztem az én ellenvéleményem megokolni.

Ha ez nem a vélemény tisztelete, akkor tévúton tetszik járni, hiszen te azt várod el tiszteletként, hogy értsek veled egyet. No, az nem fog működni.

Vita, vitakészség: ebben az esetben ha jól látom adott két, egymással antagonisztikus (kibékíthetetlen) ellentétben álló világfelfogás.

Szóval akkor ezt én nem vitának értékelem, hanem a vélemények egymással történő közlésének.

Becsmérlem? Miért becsmérlés az egyet nem értés?

Végezetül erről:

"ezek új életteret keresnek maguknak a mi rovásunkra. Pici gyerekeket mutogatva maguk előtt és őzikeszemmel, ahol meg többségbe kerülnek, nem is titkolják céljaikat. "

Most kifakadtál, és megmutattad (a szerintem) igazi arcod, és gyűlölködsz ezerrel.

Eleve nem hívok más embert "ezeknek", és ha neked ez - ahogy írod - az én rovásomra értékelendő álmodozás, akkor én erre, kérlek szépen, kurvára büszke is bírok ám lenni és itt köszönöm meg ebbéli véleményed rólam.

Összefoglalva:

Valóban nem kell velem vitázz, mert véleményed és (lét)felfogásod olyan mértékben vállalhatatlan - még akkor is, ha sok másik igen buta magyar-paraszt is így vélekedik, nota bene: valóban 200 évnyi lemaradással a fejekben, semmit sem változva az 1800-as évek állapotához képest -, amelyet nem tartok vitaképesnek.

Ekként én csak egyszer (és még egyszer, de most utoljára) írtam meg ellenvéleményem, de ez nem vita, mert mint írtam, kibékíthetetlen ellentét áll fenn a két vélemény között, így értelme sincs a vitának.

Kívánok neked sok szépet és jót, békét és boldogságot, és mindenekfelett megbecsülést - és ide nagyon illik, amit csak kivételesen biggyesztek utána - mindenkitől, aki szembejön veled, de legalábbis azoktól, akik erre érdemesek.

Szeretettel:
Maus Robi
www.tele-maus.hu

2017.08.18. 10:34:09

@Tele Maus Nonprofit Consulting: Köszönöm hosszú leveled és hogy érdemesnek találtál arra, hogy ilyen energiát fektess ebbe.

Két kibékíthetetlen világ között a különbség lehet csak egy álom, amit valóságosnak érzel. Mondjuk, ami megmuitatja a jövőt. Ebben az esetben akár egy rózsaszín maci is alapjaiban változhat. (rozsaszinmacik.blog.hu)

Amit hiszel, neked az van. Ha kevés információból hiszel valamit, lehet nekem úgy kell viselkednem, hogy megfelelhessek hitednek. De ettől még nem lesz bennem gyűlölet, csak elég bátorság kimondani valamit és megtenni, ha kell.

Tisztelettel:

Egy ember, akinek nem kell feltétlen tudnia senkinek a nevét.

new nicki 2017.09.17. 22:23:41

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: A tiszteletet kiérdemelni és nem kikövetelni kell. Amikor a tehetetlenséget látod és azt hogy egy rendőr luxusutazásra viszi az ex-k..va élettársát a fizetéséből azért el kell gondolkodni ki miért kap fizetést.

eßemfaßom még áll 2018.01.24. 13:03:30

... és akkor most képzeljétek el mi maradna a házatok előtt parkoló autótokból 10 perccel azután, hogy belejentették a rendőrség megszüntetését...

eßemfaßom még áll 2018.01.24. 13:08:11

pár éve voltam egy csajnál dugni egyet éjjel pár faluval arrébb aztán egy hónap múlva jön a rendőrségtől a behívó oszt kérdezi a főtörzs amikor bementem, hogy mit keresett ott éccaka az autóm. Mondtam, hogy dugni voltam oszt ennyiben maradtunk, de az kiderült hogy volt valami betörés a környéken aznap éjjel és mindennek utánanéztek.

Reactor 2021.02.27. 00:28:31

Arra tökéletesek a policájok, hogy a fegyvertelen tüntetőket elrépázzák gumibottal, meg lebüntessenek százezerre, ha félrecsúszott a maszkod. No meg persze trafizni kinnfelejtett harmincas táblánál. Aztán amikor meglátnak egy csapat rétinégert, vinnyogva szaladnak haza az őrsre. És ezek "szolgálnak és védenek" minket. Szánalmas, legalja, mindenre alkalmatlan hulladékok, a társadalom söpredékei.

@DocBulywood: Ha az a sok "futballhuligán" nem áll neki kukát borogatni, autót gyújtogatni meg törni-zúzni, Kurcsány haverod már zsinórban a hatodik államcsődöt hozta volna össze. És akkor nem azon aggódnál, hogy felnyomták az autódat, mert se autód nem lenne, se házad, se pénzed. De még kajád is csak erősen feltételes módban.

@újnickreg: Oké. Akkor talán oszlassuk fel ezt a korrupt, tehetségtelen, semmire se alkalmas szervezetet, ha már az állampolgároknak kell elvégezniük ingyen és bérmentve azt a munkát, amire ők havi fizetésért se hajlandóak.

@Fikkentáger: Én megfogadtam volna a tanácsukat, aztán ha bíróságra került volna az ügy, rájukvertem volna az egészet.

@PathosVerdesIII: Tényleg nem, úgy 40 százalékuk csak korrupt bűnözőpátyoló.

@CSM csizo: Jólvan zsarutégla, már csillog-villog Don Pintér valaga mint a legtüzesebb drágakő!
Ostobát akarsz látni? Nézz tükörbe, te is láthatsz egyet.

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Akkor minek is van rendőrségünk? Mert definíció szerint az lenne a dolguk, hogy disztingválás nélkül megoldják a bűneseteket. Vagy te nem így gondolod? Ha mondjuk hozzád törnek be, és visznek minden mozdíthatót, majd azt is elintézed egy vállrándítással, igaz-e?

@telkoe: Nézd, aki rendőrnek megy, az bevállalja ezt is. Aki katonának megy, tisztában van vele, hogy bármikor taposóaknára léphet onnantól, hogy aláírta a szerződést. Akinek ez nem fekszik, menjen péknek vagy autószerelőnek. Aki krvának áll, ne sírjon ha megbsszák. Ennyike.
Az ostobácska hülyegyerek pedig itt konkrétan te vagy. A sületlen baromságaidat olvasva lerí rólad egyből, hogy lábon hordod ki az agyhalált.

@gabiiii: Ezért mondom: hót fölösleges a rendőrség. Ennél még a helyi milíciák is fényévekkel jobbak, azoknak legalább adót nem kell fizetni.

@Jottó: Ja, hát a törékeny, 45 kilós öregemberrel nagyon kemények ezek a hősbátor rendőrök, a százkilós kancigánynál meg pisszenni se mernek. Hányinger selejt gyülevész népség.

@axolotl77: Az nem az ügyészség sara, ha a zsernyák intézkedni se hajlandó...

@Tele_Maus Nonprofit Consulting: Oké, tehát minden szar. Mit lenne akkor jó? Vigyázz, 40 milliós kérdés...

@eßemfaßom még áll: Mert most mi tartja vissza az elkövetőt ettől? Semmi. Magyarország egyes vidékein ez gyakorlatilag népszokás, a zsernyákok már ki se mennek rá, hiába hívod őket.
süti beállítások módosítása