A betiltott Uberrel mentünk Guns N' Roses koncertre

2017.júl.10.

Amikor a Google Maps-en a szállást kerestük, egyszer csak látok egy új jelet a gyalogos, autós és tömegközlekedős utazáson felül. Rákattintottunk és így találkoztam életemben először az Überrel, Prágában. Ahhoz, hogy hívjam az első Überemet, kellett a barátaim unszolása, mert volt bennem valami ellenérzés a magyarországi betiltás körüli herce hurca után. unnamed_1.jpg

Prágai tartózkodásunk 3. legjobb döntése volt az Über használata. Első jó döntés természetesen a Guns koncertre való kiutazás volt, második pedig az, hogy a 1,5 napos kint tartózkodásunkból nem pazaroltunk egy percet sem turistalátványosságok felkeresésére, inkább a helyi sörkultúrát és  a ráépülő gasztronomiát fedeztük fel.

Az első fuvar a parkolótelep és a szállás között 4,5 km volt, és 1005 Ft megfelelő cseh korona volt hármunknak. Petr nevű söfőrünk nem tudott egy szót se magyarul, se angolul, de nem is volt rá szükség, hisz a Google Map mutatta, hová is akarunk menni.

google-maps-uber.png

A szállásról a koncert helyszínéül szolgáló Lestitne Lethany repülőtérre csúcsidőszakban 14 km távon 5008 Ft-nak megfelelő koronát fizettünk négyen. Ott a helyi taxisok ennek a 4-5 szereséért vitték az utasokat. 

Ami tetszett az Überben:

- olcsó,

- előre tudom mennyit fizetek,

- látom, hol jár és mikor érkezik a söfőr,

- tudom mennyi az út, nem tud átverni,

- nem kell az adott ország nyelvét ismernem, hogy utazhassak uberrel,

- online fizetés.

 

Ami nem tesztett:

- egyszer 20 perces várakozás a taxira,

- értesítést kapok, hogy elindult az uberes, de a söfőr visszamondja a fuvart.

Zárszó

Borzasztóan egyszerű és átlátható az utazás Überrel, sajnálom, hogy Magyarországon megfosztották az embereket ettől az alkalmazástól s vele az olcsó taxizási lehetőségtől. Biztosan van bunkó überes is, de a taxisok között is van ugyanannyi minimum.

dsc_0345-2-e1454336399698-1024x576.jpg

Szóval csak gratulálni akarok a magyar taxis társadalomnak és a magyar kormánynak, hogy anno betiltatták. Gondoljunk bele, a taxisoknak konkurencia volt az Uber és sok-sok pénztől estek el, amíg működött. Ilyen alapon nem értem, hogy miért nem tiltunk be minden külföldi terméket és szolgáltatást? Minden magyar vállakozó örülne, csak éppen a vásárlók zsebe meg jobban ürülne. 

Ti használtatok itthon Übert még? Mik voltak a tapasztalatok?

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr9412652167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whale 2017.07.12. 13:03:56

Az UBER a leggusztustalanabb, 19. századi vadkapitalista vállalat a világon. És ezt egyre több helyen felismerik már a világon...
Az üzleti modellje és a versenyelőnye egyaránt MINDEN jogszabály telibeszarására épül. Minden költség, kockázat a fuvarosé, miközben az UBER önköltségi ár alatti fuvarra kényszeríti őket. Így nem nem nehéz olcsónak lenni. Agyhalottak meg mindig lesznek, akik gyakorlatilag FIZETNEK azért, hogy az UBER-nek fuvarozhassanak.
Értem én persze, hogy mindenkinek tetszik az olcsó fuvar, csak éppen ez a vállalkozóknak hoszzú távon veszteséget termel, míg az UBER kaszálja a nagy zsét...

maradokapénzemnél 2017.07.13. 07:48:18

@whale: a gond csak annyi hogy ennyi agyhalott sofőr nem lehet. Tapasztalat vagy találgatás amit írtál?

whale 2017.07.13. 11:44:20

@maradokapénzemnél: Egyik sem. Számolás. Te is nekifuthatsz. Amíg alkalmilag csinálod, nem érdekes. De az UBER nem erre épít, hanem azokra, akik életvitelszerűen ebből élnek. Ott már érdekesek a költségek is. Egyébként találsz vonatkozó videókat az UBER őshazájából, érdemes rákeresni...

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.07.13. 21:03:29

nem tiltották be az UBER-t Magyarországon