A betiltott Uberrel mentünk Guns N' Roses koncertre

2017.júl.10.

Amikor a Google Maps-en a szállást kerestük, egyszer csak látok egy új jelet a gyalogos, autós és tömegközlekedős utazáson felül. Rákattintottunk és így találkoztam életemben először az Überrel, Prágában. Ahhoz, hogy hívjam az első Überemet, kellett a barátaim unszolása, mert volt bennem valami ellenérzés a magyarországi betiltás körüli herce hurca után. unnamed_1.jpg

Prágai tartózkodásunk 3. legjobb döntése volt az Über használata. Első jó döntés természetesen a Guns koncertre való kiutazás volt, második pedig az, hogy a 1,5 napos kint tartózkodásunkból nem pazaroltunk egy percet sem turistalátványosságok felkeresésére, inkább a helyi sörkultúrát és  a ráépülő gasztronomiát fedeztük fel.

Az első fuvar a parkolótelep és a szállás között 4,5 km volt, és 1005 Ft megfelelő cseh korona volt hármunknak. Petr nevű söfőrünk nem tudott egy szót se magyarul, se angolul, de nem is volt rá szükség, hisz a Google Map mutatta, hová is akarunk menni.

google-maps-uber.png

A szállásról a koncert helyszínéül szolgáló Lestitne Lethany repülőtérre csúcsidőszakban 14 km távon 5008 Ft-nak megfelelő koronát fizettünk négyen. Ott a helyi taxisok ennek a 4-5 szereséért vitték az utasokat. 

Ami tetszett az Überben:

- olcsó,

- előre tudom mennyit fizetek,

- látom, hol jár és mikor érkezik a söfőr,

- tudom mennyi az út, nem tud átverni,

- nem kell az adott ország nyelvét ismernem, hogy utazhassak uberrel,

- online fizetés.

 

Ami nem tesztett:

- egyszer 20 perces várakozás a taxira,

- értesítést kapok, hogy elindult az uberes, de a söfőr visszamondja a fuvart.

Zárszó

Borzasztóan egyszerű és átlátható az utazás Überrel, sajnálom, hogy Magyarországon megfosztották az embereket ettől az alkalmazástól s vele az olcsó taxizási lehetőségtől. Biztosan van bunkó überes is, de a taxisok között is van ugyanannyi minimum.

dsc_0345-2-e1454336399698-1024x576.jpg

Szóval csak gratulálni akarok a magyar taxis társadalomnak és a magyar kormánynak, hogy anno betiltatták. Gondoljunk bele, a taxisoknak konkurencia volt az Uber és sok-sok pénztől estek el, amíg működött. Ilyen alapon nem értem, hogy miért nem tiltunk be minden külföldi terméket és szolgáltatást? Minden magyar vállakozó örülne, csak éppen a vásárlók zsebe meg jobban ürülne. 

Ti használtatok itthon Übert még? Mik voltak a tapasztalatok?

süti beállítások módosítása